Δες γιατί ένα χαλί μπορεί να σκοτώσει

Θα πρέπει να σκεφτεί καλά κάποιος πριν δοκιμάσει φαγητό που του έχει πέσει στο χαλί, καθώς βακτηρίδια E.coli και σαλμονέλα κατοικούν στα χαλιά των χρηστών, το 41% των οποίων δεν τα έχει πλύνει ποτέ.

Στη Μεγάλη Βρετανία 26,2 εκατ. ενήλικες δεν έχουν πλύνει ποτέ τα χαλιά τους, τα οποία όπως υποστηρίζει νέα έρευνα είναι γεμάτα επικίνδυνα βακτήρια τα οποία μεταφέρονται από τα παπούτσια εντός του σπιτιού. Σύμφωνα με την έρευνα τα 3/4 των πολιτών δεν βγάζουν τα παπούτσια του όταν μπαίνουν στο σπίτι, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

xali_3 

Τα βακτήρια Escherichia coli και της σαλμονέλας συνήθως βρίσκονται σε ζώα όμως ποια είναι κοινή η έρευσή του και στα χαλιά των σπιτιών. Το 63% των ερωτηθέντων δεν γνώριζαν ότι τα χαλιά τους περιέχουν αυτά τα επικίνδυνα βακτηρία που εκτός των άλλων μπορούν να προκαλέσουν άσθμα, έκζεμα και αλλεργίες.

Κάθε βακτήριο παράγει περιττώματα τα οποία και μεταφέρονται στους χρήστες των κατοικιών.

Δες εδώ τον πλήρη οδηγό για να καθαρίσεις και να αποθηκεύσεις τα χαλιά σου

xali_2

Δες εδώ πως να φτιάξεις αρωματικό για τα χαλια

Ένας βασικός τρόπος προστασίας είναι η τήρηση του κανόνα των τριών δευτερολέπτων, δηλαδή να μην τρώμε τίποτα από κάτω αν έχει βρεθεί στο πάτωμα (ή χαλί) για πάνω από τρία δευτερόλεπτα.

Το ότι τα χαλιά δείχνουν καθαρά δεν σημαίνει ότι είναι, σημειώνεται.

Δες εδώ πως να φτιάξεις ένα ισχυρό καθαριστικό για τα χαλια

Πηγή: newmoney.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close