Δώστε περισσότερη ενέργεια στο σώμα σας σε δεκαπέντε λεπτά

Πολλές παραδοσιακές ιαπωνικές θεραπείες έχουν γίνει γνωστές σε όλο τον κόσμο ως τρόποι αντιμετώπισης μιας ποικιλίας ενοχλήσεων.

Αν και θα πρέπει να γίνει σαφές ότι πολλές ασθένειες χρειάζονται ιατρική παρέμβαση και αντιμετώπιση, υπάρχουν μερικές παθήσεις από τις οποίες οι συγκεκριμένες εναλλακτικές μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση.

Συχνά ο σκοπός τους είναι η επίτευξη μιας κατάστασης σωματικής και πνευματικής ισορροπίας και βασίζονται στον έλεγχο των αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στις δύο αυτές διαστάσεις.

Οι επιδράσεις τους μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας του σώματός σας και να ελέγξουν διάφορα συμπτώματα που συνδέονται με το άγχος, όπως την ανησυχία και άλλα αρνητικά συναισθήματα.

Στα πλαίσια αυτού του είδους εναλλακτικής ιατρικής βρίσκουμε το Jin Shin Jyutsu, ή την «Τέχνη του Δημιουργού μέσω της Ανθρωπότητας», που αναπτύχθηκε από το σοφό Jiro Murai το 1900, με στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας ανάμεσα στην ψυχή και στο σώμα μέσα από τα χέρια.

Βασίζεται στην πεποίθηση ότι τα πάντα σε αυτή την ύπαρξη διαθέτουν μια ζωτική ενέργεια που αντιπροσωπεύει τη δύναμη ζωής τους.

Αυτή η ενέργεια κυκλοφορεί μέσα στο σώμα σε διαφορετικά επίπεδα και, όταν φτάνει σε αρμονική κατάσταση, ρέει ελεύθερα και ανεμπόδιστα.

Τι είναι η θεραπεία Jin Shin Jyutsu;

2-yiaponeziki-tehniki

 

Σύμφωνα με το Jin Shin Jyutsu, η ενέργεια στο ανθρώπινο σώμα ρέει σε τρία κύρια κανάλια:

Το κεντρικό κανάλι ξεκινάει από το πρόσωπο δημιουργώντας ένα μεγάλο οβάλ σχήμα, κατεβαίνει προς το στήθος, έπειτα στην κοιλιά, στους γοφούς και τέλος ανεβαίνει από τη σπονδυλική στήλη προς το κεφάλι.
Τα άλλα δύο κανάλια είναι γνωστά ως εποπτικά κανάλια και ξεκινούν από τα γόνατα.
Το αριστερό εποπτικό κανάλι είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο όλων των λειτουργιών της αριστερής πλευράς του σώματος και συνδέεται με το παρελθόν, τη λογική και τα γονίδιά σας.
Το δεξί κανάλι ελέγχει τις λειτουργίες της δεξιάς πλευράς και σχετίζεται με το παρόν, τη διαίσθηση και την αναγέννηση.
Τέλος υπάρχουν τα διαγώνια κανάλια που εναρμονίζουν τα εποπτικά κανάλια και οργανώνουν το ενεργειακό σας σύστημα.
Ο κύριος στόχος της συγκεκριμένης μεθόδου είναι η εξισορρόπηση της σωματικής και της συναισθηματικής σας κατάστασης για να βρεθείτε σε ειρήνη με τον εαυτό σας και με το σύμπαν.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: Απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο με φυσικό τρόπο.

Πώς λειτουργεί αυτή η εναλλακτική θεραπεία;

3-therapeia-heria

Η θεραπεία Jin Shin Jyutsu εστιάζει στην αρμονική διανομή όλης της ενέργειας που ρέει στο σώμα.

Υποστηρίζει ότι κάθε σημείο στο χέρι σας διαθέτει μια σημαντική σύνδεση με ένα ή περισσότερα από τα σωματικά σας όργανα καθώς και με τα συναισθήματά σας.

Αυτό σημαίνει ότι μέσω της συγκεκριμένης τεχνικής μπορείτε να βελτιώσετε τη σωματική σας υγεία και τη συναισθηματική σας κατάσταση.

Πώς εφαρμόζεται;
Όπως αναφέραμε παραπάνω, κάθε μέρος του χεριού σας αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο όργανο. Για να εφαρμόσετε αυτή τη θεραπεία, πρέπει να τοποθετήσετε τα δάχτυλά σας γύρω από το σημείο που θέλετε να θεραπεύσετε.

Πρώτα σταυρώστε τους βραχίονές σας και τοποθετήστε τα χέρια σας κάτω από αυτούς με τους αντίχειρές σας στραμμένους προς τα μπρος.

Μόλις βρεθείτε σε αυτή τη θέση, εκπνεύστε εντελώς και αισθανθείτε τη ροή του αέρα μέσα στο σώμα σας από τη βάση του κρανίου σας μέχρι τους αντίχειρές σας.

Έπειτα επαναλάβετε το ίδιο αλλά αισθανθείτε τον αέρα να κατεβαίνει μέσα από τη σπονδυλική στήλη σας.

Αφού εκτελέσετε αυτή την άσκηση, κάντε μασάζ σε κάθε δάχτυλο για τρία λεπτά. Κάντε μασάζ στο αριστερό χέρι το πρωί και στο δεξί χέρι το βράδυ.

 

Ωστόσο, πριν κάνετε μασάζ στο κάθε δάχτυλο, πρέπει να έχετε επίγνωση του τι κάνετε και τη σειρά που πρέπει να ακολουθήσετε.

4-masaz-heria

 

Ο αντίχειρας
Ο αντίχειρας αντιπροσωπεύει τους βραχίονες και το στομάχι σας. Όταν πονάτε και στα δύο αυτά σημεία, ίσως βιώνετε συναισθήματα όπως κατάθλιψη και ανησυχία.

Τα συμπτώματα μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν νευρικότητα, πόνο στην κοιλιά και πονοκεφάλους.

Ο δείκτης
Το δάχτυλο αυτό συνδέεται με τα νεφρά και την ουροδόχο κύστη σας, καθώς και με συναισθήματα όπως η σύγχυση και ο φόβος. Στα σημάδια εκδήλωσής τους περιλαμβάνονται οι πεπτικές διαταραχές, ο πόνος στην πλάτη και ο πονόδοντος.

Ο μέσος
Το μεσαίο σας δάχτυλο συνδέεται με το συκώτι και με το θυμό. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι πάσχετε από πονοκεφάλους, προβλήματα όρασης ή κόπωση.

 

Ο παράμεσος
Αυτό το δάχτυλο συνδέεται με το παχύ έντερο και τους πνεύμονές σας, καθώς και με τα συναισθήματα της κατάθλιψης και της απαισιοδοξίας.

Μπορεί να αντιμετωπίζετε συμπτώματα δυσπεψίας, άσθμα και δυσκολία στην αναπνοή.

Το μικρό δάχτυλο
Το μικρό δάχτυλο συνδέεται με την υγεία της καρδιάς και του λεπτού εντέρου σας. Αντιπροσωπεύει επίσης τη στάση του να προσποιείστε κάτι που δεν είστε.

Εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη θεραπεία μπορείτε να ενισχύσετε τα επίπεδα συγκέντρωσής σας και να οργανώσετε τα ενεργειακά επίπεδα του σώματός σας προκειμένου να ανακουφιστείτε από διάφορες ενοχλήσεις.

Απλώς αφιερώστε δεκαπέντε λεπτά τη μέρα, κάθε μέρα, για ωφεληθείτε.

πηγη:meygeia.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close