Έχετε μια ουλή που θέλετε να ξεφορτωθείτε; 5 σπιτικές θεραπείες που έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα

Οι ουλές μπορεί να εμφανιστούν εξαιτίας παιδικών ασθενειών όπως η ανεμοβλογιά ή των εφηβικών μαχών με την ακμή. Μερικές φορές επίσης, μετά από ένα κόψιμο ή κάψιμο καταλήγουμε να έχουμε μια ουλή στο σώμα μας. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι ουλές αλλά μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα;

Οι σπιτικές θεραπείες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, αλλά δεν μπορούν να διορθωθούν όλα στη ζωή με το μέλι, το χυμό λεμονιού ή την αλόη βέρα. Υπάρχουν πολλές σπιτικές θεραπείες για την απομάκρυνση των ουλών, αλλά λίγες έχουν πραγματικό αποτέλεσμα. Παρακάτω αναφέρονται 5 σπιτικές θεραπείες που άλλες λειτουργούν και άλλες όχι.

Δείτε ακόμη: Δέκα σημάδια που δείχνουν οτι το σώμα σας είναι γεμάτο με οιστρογόνα

1.Τζελ ή φύλλα σιλικόνης

Τα φύλλα ή το τζελ σιλικόνης περιέχονται σε πολλά προϊόντα θεραπείας των ουλών. Σύμφωνα με το Διεθνές περιοδικό Cosmetic Science , η χρήση ενός προϊόντος που περιέχει σιλικόνη θα βοηθήσει στην ομαλή μετάβαση από τις ουλές στο κανονικό δέρμα και θα συμβάλει ώστε οι ουλές να μην φαίνονται.

2. Εκχύλισμα κρεμμυδιού. Η  Wiley Online Library αναφέρει ότι το τζελ εκχυλίσματος κρεμμυδιού που εφαρμόζεται σε ουλές μετά από χειρουργικές επεμβάσεις έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την εμφάνιση των ουλών.

το τζελ εκχυλίσματος κρεμμυδιού που εφαρμόζεται σε ουλές μετά από χειρουργικές επεμβάσεις έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την εμφάνιση των ουλών.

Δείτε ακόμη: 15 γεγονότα που αποδεικνύουν οτι το σώμα μας είναι γεμάτο εκπλήξεις!

3. Αλόη Βέρα. Το τζελ της αλόης βέρα είναι ιδανικό για τη θεραπεία των πληγών και την πρόκληση της γρήγορης επούλωσης και της πρόληψης της μόλυνσης, αλλά η Medical News Today υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη που να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς ότι μόλις σχηματιστεί μια ουλή, το τζελ θα βοηθήσει στην αφαίρεση της.

4. Μέλι Mανούκα. Το μέλι Μανούκα είναι ένα άλλο σπιτικό φάρμακο που συχνά απορρίπτεται, ή το μέλι γενικότερα. Το μέλι Μανούκα, ειδικά, είναι εξαιρετικό για την επούλωση των πληγών και την πρόληψη της μόλυνσης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη των ουλών. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι το μέλι βοηθά στην απομάκρυνση μιας υπάρχουσας ουλής, σύμφωνα με την Medical News Today.

Δείτε ακόμη: Τρώει μέλι με κανέλα δύο φορές την ημέρα και αυτό που συμβαίνει είναι εκπληκτικό!!

5. Χυμός αγγουριού. Τα αγγούρια έχουν πολλά εξαιρετικά οφέλη για την υγεία. Υπάρχει ένας ισχυρισμός που αναφέρει οτι αν τοποθετήσετε χυμό αγγουριού και το αφήσετε να δράσει για 45 λεπτά στην ουλή, και έπειτα ξεπλύνετε αυτή θα εξαφανιστεί. . Τα αγγούρια μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος, αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή την άποψη.

Ωστόσο τα καλά νέα είναι καμία από αυτές τις θεραπείες δεν μπορεί να σας βλάψει. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις θεραπείες και να μείνετε έκπληκτοι από τα αποτελέσματα.

Πηγή: home.remedydaily.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close