Είναι ντροπή να πιστεύουμε ακόμη σε αυτούς τους 6 μύθους..

Οι επιστήμονες έχουν ξοδέψει πολύ χρόνο και προσπάθεια για να διαλύσουν αυτούς τους μύθους. Ωστόσο, τα ΜΜΕ και οι ταινίες συνεχίζουν την διαιώνιση τους.

Δείτε 6 από τους πιο δημοφιλείς μύθους που αποφασίσαμε να σπάσουμε..

Μύθος 6: Ο ιός HIV δεν υπάρχει.

Είναι ντροπή να πιστεύουμε ακόμη σε αυτούς τους 6 μύθους..photo credit: depositphotos.com

Ο ιός HIV (ή ανθρώπινος ιός ανοσοανεπάρκειας) σχετίζεται με ειδικούς ρετροϊούς που υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες και ποικιλίες. Πολλά ζώα έχουν αυτούς τους ρετροϊούς, και ο ΗIV είναι ο πρώτος ιός που ανιχνεύθηκε στους ανθρώπους. Με την ευκαιρία, το βραβείο Νόμπελ απονεμήθηκε για την περιγραφή και την ανακάλυψη του HIV.

Δείτε ακόμη: 11 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να πιστεύουμε

Μύθος 5: Ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί μόνο το 10% της ικανότητάς του ή το 5%.

Είναι ντροπή να πιστεύουμε ακόμη σε αυτούς τους 6 μύθους..photo credit: depositphotos.com

Ο εγκέφαλός μας λειτουργεί διαφορετικά ανάλογα με τη δραστηριότητα. Όταν διαβάζουμε βιβλία, ένα μέρος του εγκεφάλου εμπλέκεται, ενώ όταν φιλιόμαστε είναι άλλο. Ένα άτομο δεν μπορεί να οδηγήσει αυτοκίνητο, να παίξει κιθάρα και να κάνει σκι ταυτόχρονα και αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να αυξήσουμε την εγκεφαλική μας δραστηριότητα έως και 100%.

Με την ευκαιρία, το βραβείο Νόμπελ απονεμήθηκε για την περιγραφή και την ανακάλυψη του HIV.

Μύθος 4: Τα προϊόντα που περιέχουν γεννητικά τροποποιημένους οργανισμούς είναι επικίνδυνα

Είναι ντροπή να πιστεύουμε ακόμη σε αυτούς τους 6 μύθους..photo credit: pixabay

Όλα τα γεννητικά τροποποιημένα φυτά υποβάλλονται σε πειράματα βιοασφάλειας, όπως η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και οι επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Ο καλύτερος γονότυπος επιλέγεται μέσα από χιλιάδες πιθανότητες. Αυτό ονομάζεται «τεχνητή επιλογή.»

Δείτε ακόμη; Ήταν αστικός μύθος ή πραγματικότητα το «Πάρε το μηδέν» για να καθαρίσει η γραμμή του ΟΤΕ;

Μύθος 3: Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι παραμύθι

Είναι ντροπή να πιστεύουμε ακόμη σε αυτούς τους 6 μύθους..photo credit: pixabay.com

Από το 1905, η μέση θερμοκρασία στον πλανήτη μας έχει αυξηθεί κατά 0,86 ° C, γεγονός που αποτελεί σημαντική αλλαγή. Εάν η ποσότητα των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου δεν μειωθεί, η θερμοκρασία θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 2 ° C έως το 2040 και κατά 4 ή 5 ° C έως το 2100. Και αυτό θα αλλάξει το κλιματικό σύστημα της Γης .

Μύθος 2:  Θα μείνετε στεγνοί αν τρέξετε στην βροχή

 

Είναι ντροπή να πιστεύουμε ακόμη σε αυτούς τους 6 μύθους..photo credit: depositphotos/depositphotos

Ο μύθος λέει ότι αν σας πιάσει η βροχή και δεν έχετε ομπρέλα, αν τρέξετε θα σας αγγίξουν λιγότερες σταγόνες βροχής. Ωστόσο, ένα πρόσφατο πείραμα απέδειξε ότι αν περπατάτε θα βραχείτε λιγότερο. Το πείραμα έγινε με και χωρίς αέρα για την ίδια χρονική περίοδο. Και στις 2 περιπτώσεις οι συμμετέχοντες που περπατούσαν μέσα στην βροχή ήταν πιο στεγνοί.

Εν πάση περιπτώσει, για να μην χρειάζεται να το ελέγξετε μόνοι σας, να θυμάστε πάντα να έχετε μαζί σας μια ομπρέλα.

Δείτε ακόμη: Προλήψεις και μύθοι Τρίτη και 13 σήμερα!

Μύθος 1: Η εθνότητα υπάρχει στα γονίδια

Είναι ντροπή να πιστεύουμε ακόμη σε αυτούς τους 6 μύθους..photo credit: depositphotos.com

Η εθνότητα (ή η εθνική ταυτότητα) δεν προέρχεται από το DNA– είναι περισσότερο κοινωνική έννοια από πολιτιστική. Οι καιροί που η εθνική ταυτότητα θεωρήθηκε ως βιολογική έννοια αποτελεί παρελθόν. Η εθνότητα, ακριβώς όπως και η γλώσσα, δεν είναι έμφυτη και οι άνθρωποι την αποκτούν, όταν επικοινωνούν με τους άλλους. Για παράδειγμα, 2 αδερφές έχουν τα ίδια γονίδια, αλλά εκφράζονται με τελείως διαφορετικούς τρόπους.

 

Πηγή: brightside.me

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close