Η εξομολόγηση ενός κοριτσιού με βουλιμία

82000
Ήμουν μικρή τότε και δε θυμάμαι ούτε την ηλικία μου. Θυμάμαι μόνο τη μητέρα μου να μπαίνει στην τουαλέτα, η πόρτα να κλείνει κ μετά ήχος εμετού.

-Η μαμά κάνει εμετό μπαμπά;
-Ναι.
-Γιατί;
-Γιατί έκανε πολύ δίαιτα και έκλεισε το στομάχι της και τώρα κάνει εμετό γιατί δε χωράει πολύ φαγητό.

Θα τον πίστεψα μάλλον, τα παιδιά πιστεύουν τους γονείς.

Σε όλη την παιδική μου ηλικία άκουγα ιστορίες επιτυχίας με απώλεια κιλών, οι δυνατοί δεν είναι χοντροί. Το πάχος είναι αποτυχία!

Κάπου στην εφηβεία ήδη παχύσαρκη και ενώ ήδη με έβλεπε διαιτολόγος συζητούσα με έναν επίσης παχουλό ξάδελφο μου πόσο καλά θα ήταν να τρώγαμε όλη μέρα γλυκά και να μη παχαίναμε. Μεγαλύτερος εκείνος μου λέει, έχω μια φίλη που την έχει βρει την λύση. Τρώει ότι γουστάρει και μετά κάνει εμετό. Δε θα αξιοποιήσω την πληροφορία μέχρι που θα φτάσω τα 115 κιλά στα 20 μου χρόνια και χωρίς καμία μέχρι τότε ερωτική σχέση.

Εκείνο ήταν το σημείο που η λύση εμετός ήρθε στο μυαλό μου, απλά σαν λύση. Όχι σαν πάθηση αλλά σαν μυστικό. Σίγουρα ήξερα ότι αυτό δε πρέπει να το κάνει κάποιος, γι’αυτό και το έκρυβα. Έτρωγα ασύλληπτες ποσότητες και μετά έκανα εμετό, στη συνέχεια έπινα δυο λίτρα νερό και έπλενα τα δόντια μου. Συνήθως έκανα 3-4 εμετούς την ημέρα, συχνά έκανα εμετό στις τουαλέτες κάποιου εστιατορίου. Είχα βρει την μαγική μου λύση, έτρωγα ότι αμαρτωλό κυκλοφορούσε και δεν πάχαινα.

Τα χρόνια περνούσαν, 3-4 χρόνια μετά, κυκλοφορούσα με πρησμένα κ δακρυσμένα μάτια από τον εμετό, κάποια μέρα με είδε η μητέρα μου όπως έβγαινα από την τουαλέτα, ξέρω τι κάνεις μου είπε, πάγωσα, να προσέχεις μη σαπίσουν τα δόντια σου, είπε. Αυτό μόνο. Το παιδί της αυτοκτονούσε αργά κ αυτή είπε, να προσεχείς μη σαπίσουν τα δόντια σου.

Στο δεξί μου χέρι, πάνω από τα δάχτυλα γέμισα πληγές από τα δόντια μου, τα μάτια μου έκαναν μαύρους κύκλους, τα δόντια μάτωσαν και ο λαιμός πρήστηκε. Δε βαριέσαι μικρό το τίμημα. Τα κιλά μου είχαν φτάσει στα 80 και ήμουν τόσο χαρούμενη! Είχα μια σχέση, είχα όμορφα ρούχα και δε σκόπευα να σταματήσω πριν φτάσω το ιδανικό μου βάρος. Βρήκα κ λύσεις όπως να κουβαλάω πάντα στοματικό διάλειμμα κ να ξεπλένω το στόμα μου.

Δε θα ξεχάσω μια μέρα είμαι για φαγητό με μια φίλη σε κάποιο Ιταλικό εστιατόριο. Μπαίνω στην τουαλέτα, αγκαλιάζω την λεκάνη, ξεφορτώνομαι το βάρος κ βγαίνοντας από την τουαλέτα βλέπω μια άλλη κοπέλα. Πλένω το στόμα κ τα χέρια μου κ βγαίνω έξω. Φεύγοντας λίγο μετά θα παρατηρήσω την κοπέλα που συνάντησα να λέει στον φίλο της «αυτή ξέρασε στην τουαλέτα». Περνούσαν τα χρόνια με τέτοια περιστατικά. Αλλά στην αρχή η ζυγαριά σταμάτησε να κατεβαίνει κ μετά άρχισε σιγά σιγά να ανεβαίνει. Αυτό συμβαίνει γιατί απλά κρασάρει ο οργανισμός. Κάποιες θα γίνουν ανορεκτικές κ άλλες θα επιστρέψουν στην παχυσαρκία.

Εγώ επέστρεψα στο πάχος, παλεύω να χάσω τα κιλά όπως πάντα. Ακόμη επιλέγω να κάνω εμετό μια δυο φορές το μήνα. Γενικά όμως δε χρησιμοποιώ πλέον αυτόν τον τρόπο για να ελέγχω το βάρος μου.

Δε ζητάω συμβουλές, με παρακολουθεί ειδικός.
Έγραψα αυτό το κείμενο για να πω σε όλες τις μαμάδες να προσέχουν τα σημάδια. Πρισμενος λαιμός, κόκκινα δακρυσμένα μάτια, συχνό πλύσιμο δοντιών, πληγές στο επάνω μέρος της παλάμης, αφυδάτωση, καταρροή μετά την τουαλέτα και κόκκινο πρόσωπο.
Να προσέχετε τα κορίτσια σας μανούλες.

Ευχαριστούμε το thebluez.gr για την άδεια που μας έδωσε να αναδημοσιεύσουμε το παραπάνω Κείμενο.Αναδημοσίευση μόνο κατόπιν άδειας απο το  thebluez.gr

 

Πηγή: http://thebluez.gr
Close