Επιτρέπεται το σουτιέν στον ύπνο ή όχι; Ποια η γνώμη των ειδικών;

Αρκετές γυναίκες, κυρίως όσες έχουν αρκετά μεγάλο στήθος, νιώθουν ανασφάλεια όταν πρέπει να αποχωριστούν την υποστήριξη που τους παρέχει το σουτιέν, ακόμη κι όταν είναι χαλαρές στο σπίτι τους ή όταν κοιμούνται.

«Δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμήρια που να υποδεικνύουν ότι οποιοσδήποτε τύπος σουτιέν ή ένα στενό σουτιέν προκαλεί οποιοδήποτε πρόβλημα», δηλώνει η Χόλι Πέντερσον, διευθύντρια Υπηρεσιών Μαστού στην Κλινική του Κλίβελαντ.

Ένας αρκετά διαδεδομένος μύθος είναι ότι το σουτιέν στον ύπνο συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού, ωστόσο τα διαθέσιμα δεδομένα δεν συναινούν προς την κατεύθυνση αυτή. Μελέτη που εκπονήθηκε το 2014 στο Κέντρο Ερευνών για τον Καρκίνο Φρεντ Χάτσινσον του Σιάτλ έδειξε ότι καμία παράμετρος που σχετίζεται με το σουτιέν (π.χ. μέγεθος σουτιέν, συχνότητα εφαρμογής, μπανέλες, ηλικία έναρξης χρήσης σουτιέν) δεν συνδέεται με την εμφάνιση του καρκίνου στο μαστό.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close