Έρευνα δείχνει οτι η coca cola διαίτης είναι περισσότερο ανθυγιεινή από οτι πιστεύαμε!

Όταν πίνετε coca cola διαίτης πιστεύεται οτι εκείνη την ώρα καταναλώνετε ένα παγωμένο γευστικό αναψυκτικό,χωρίς να καταναλώνετε όλες τις θερμίδες; Μετά από αυτό που θα σας πούμε πρέπει να το ξανασκεφτείτε πριν πιείτε ξανά! Η coca cola διαίτης περιέχει ασπαρτάμη, μια γλυκαντική ουσία που δεν περιέχει καθόλου θερμίδες και είναι 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη.Είναι πιο συχνή στα αναψυκτικά, αλλά χρησιμοποιείται επίσης και σε μια ποικιλία άλλων “διαιτητικών” τροφίμων.

Απευθύνεται σε ανθρώπους που προσέχουν το βάρος τους, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τα γλυκά και γευστικά κεράσματα που τους αρέσουν να τρώνε και να πίνουν. Και οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ασπαρτάμη δεν είναι απαραίτητα πιο υγιεινή από τη ζάχαρη. Αλλά αυτή η τελευταία μελέτη θα πρέπει να κάνει όλους αυτούς τους ”σκληροπυρηνικούς” οπαδούς των διαιτητικών προϊόντων να επανεξετάσουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Δείτε ακόμη:Αυτός είναι ο λόγος που η Coca Cola σε γυάλινο μπουκάλι είναι πιο νόστιμη  

Η μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση μόλις δύο αναψυκτικών διαίτης την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων περισσότερο από 30%. Η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι αυτό το επίπεδο της κατανάλωσης των αναψυκτικών διαίτης αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή κατά 50%.

Η coca cola διαίτης περιέχει ασπαρτάμη, μια γλυκαντική ουσία που δεν περιέχει καθόλου θερμίδες και είναι 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη.Είναι πιο συχνή στα αναψυκτικά, αλλά χρησιμοποιείται επίσης και σε μια ποικιλία άλλων “διαιτητικών” τροφίμων.

Και η ασπαρτάμη έχει και άλλες αρνητικές επιπτώσεις. Μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κατάθλιψης η οποία με τη σειρά του μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς σε καρδιαγγειακές παθήσεις. Οι πάσχοντες από κατάθλιψη συχνά παρουσιάζουν συμπεριφορές που μπορούν να βλάψουν την καρδιά, ,καθώς καταναλώνουν πάνω από το κανονικό αλκοόλ, καπνίζουν υπερβολικά και κάνουν καθιστική ζωή.

Δείτε ακόμη:Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν πίνουμε Coca-Cola

Και σαν να μην ήταν αρκετά κακό όλο αυτό, η ασπαρτάμη μπορεί επίσης να προκαλέσει πολλά άλλα σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα. Εδώ είναι μια λίστα των καταστάσεων που σχετίζονται με την κατανάλωση ασπαρτάμης:

 • υπερκινητικότητα
 • ανησυχία
 • η ασθένεια  Αλτσχάϊμερ
 • πονοκέφαλος
 • ζαλάδα
 • αλλαγές προσωπικότητας
 • επιθετικότητα
 • λύκος
 • αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση(ALS)
 • φιμπρομυαλγία
 • κοιλιακό άλγος

Αλλά παρ ‘όλα αυτά εξακολουθεί να υπάρχει έρευνα που να μην επιβεβαιώνει τα ευρήματα της μελέτης του Πανεπιστημίου της Αϊόβα. Για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων διενεργεί τακτικό έλεγχο για την ασπαρτάμη και κατέληξε πρόσφατα, το 2013 ότι ούτε η ίδια ούτε τα υποπροϊόντα της έχουν καμία αρνητική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα.

Δείτε ακόμη:Τι θα συμβεί αν ρίξεις χλωρίνη μέσα σε Coca Cola; (Video)

Στο τέλος, οι άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι αν πρέπει ή όχι να περιλαμβάνουν την ασπαρτάμη στη διατροφή τους, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον, φαίνεται οτι πρέπει να την βγάλουν από την ζωή τους. Ίσως κάποιες άλλες, περισσότερες μελέτες θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να καταλήξουν σε  μια τελική ετυμηγορία. Μέχρι τότε, η επιλογή είναι δική σας.

Πηγή: healthyfoodelements.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close