Προσοχή: Πέντε επιπτώσεις που έχουν οι οθόνες στον εγκέφαλο ενός παιδιού!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ένα στα δέκα αγόρια και ένα στα είκοσι κορίτσια πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κάποια στιγμή στην παιδική τους ηλικία

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Karolinska της Στοκχόλμης σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες κάνουν έκκληση στο κοινό σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν κεφάλαια μέσω βρετανικής επιστημονικής πλατφόρμας για να ολοκληρώσουν ένα πρότζεκτ που στοχεύει στην «θεραπεία» των παιδόφιλων με ένα φάρμακο κατά του καρκίνου του προστάτη.

Το φάρμακο degarelix, που χρησιμοποιείται για τον καρκίνο του προστάτη βρέθηκε ότι μειώνει την σεξουαλική επιθυμία των αντρών, αφού ελαχιστοποιεί και σε κάποιες περιπτώσεις εξαφανίζει τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου σε παιδόφιλους θα περιόριζε τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις με παιδιά αφού το degarelix μειώνει την σχετική ορμόνη για τρεις μέχρι τέσσερις μήνες.

Ο ερευνητής Christoffer Rahm από το Ινστιτούτο Karolinska της Στοκχόλμης δήλωσε ότι το ένα στα δέκα αγόρια και το ένα στα είκοσι κορίτσια πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κάποια στιγμή στην παιδική τους ηλικία. Ο γιατρός είναι επικεφαλής του σχετικού πρότζεκτ «Priotab» για την θεραπεία των παιδόφιλων με το φάρμακο κατά του καρκίνου του προστάτη. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών μας αφορά όλους. Τα παιδιά και οι οικογένειές τους «τραυματίζονται» βαθιά, αλλά και οι δράστες οδηγούνται στην απομόνωση από την κοινωνία, παθαίνουν κατάθλιψη και τελικά αρκετοί από αυτούς φυλακίζονται.

Στόχος των επιστημόνων είναι να συγκεντρώσουν το ποσόν των 38.000 λιρών για να διεξάγουν έρευνα μεταξύ εθελοντών με τάση στην παιδοφιλία με την χορήγηση σε κάποιους από αυτούς το φάρμακο κατά του καρκίνου του προστάτη και σε άλλους ένα φάρμακο placebo (εικονικό σκεύασμα).

Η μέχρι στιγμής έρευνα με την βοήθεια ελάχιστων εθελοντών που έχουν τάση για παιδοφιλία, αλλά δεν έχουν καταδικαστεί, έδειξε ότι μετά από τρεις ημέρες από την χορήγηση του φαρμάκου το 97% εξ αυτών είχαν σχεδόν μηδενικά επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους.

Πηγή: protothema.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close