Για αυτό το λόγο και εσείς του χρόνου πρέπει να στολίσετε από νωρίς το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Αν είστε από αυτούς που αγαπάνε να στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο από πολύ νωρίς έχετε ακόμη ένα λόγο να το κάνετε σύμφωνα με τους ειδικούς. Το να στολίζετε νωρίς για τα Χριστούγεννα θα μπορούσε να σας κάνει χαρούμενους και δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από την ευτυχία, οπότε όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε αυτή τη παράδοση.

“Σε έναν κόσμο γεμάτο με στρες και πίεση, οι άνθρωποι επιθυμούν να συνδέονται με πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια προκαλούν αυτά τα έντονα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας”, ανέφερε ο ψυχαναλυτής Steve McKeown.

Δείτε ακόμη:30 εύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για να μπείτε στο εορταστικό κλίμα!

“Τα διακοσμητικά στοιχεία είναι απλά μια άγκυρα ή ένα μονοπάτι για τα παλιά μαγικά συναισθήματα και του χαμένου ενθουσιασμού της παιδικής ηλικίας, οπότε η τοποθέτηση αυτών των χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων προκαλεί από νωρίς αυτόν τον χαμένο ενθουσιασμό!”

Αν γίνεται από νωρίς η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να αισθανθούν πιο κοντά τους το άτομο που έχουν χάσει

Ένα άλλο πλεονέκτημα για να τοποθετείτε νωρίς τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις σας είναι: ότι αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κάνετε φίλους. Το Journal of Environmental Psychology διαπίστωσε ότι οι διακοσμήσεις δείχνουν στους γείτονές σας ότι είστε προσβάσιμοι, και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι άνθρωποι που έχουν στο σπίτι τους διακοσμήσεις που σχετίζονται με τις διακοπές είναι πιο φιλικοί και ζεστοί. Έτσι εάν είστε νέοι στη γειτονιά ή δεν έχετε καταφέρει να σπάσετε τον πάγο με τη νέα οικογένεια απέναντι από το σπίτι σας, ίσως είναι καιρός να βγάλετε νωρίς τις γιρλάντες και τους κόκκινους φιόγκους.

Δείτε ακόμη: Η νέα τάση στα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι οι ανανάδες

Η Ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας, Amy Morin, ανέφερε οτι η νοσταλγία των διακοπών μπορεί να προσφέρει θετικότητα στη ζωή κάποιου επίσης. “Η νοσταλγία βοηθά τους ανθρώπους να συνδεθούν με το  παρελθόν τους και βοηθά να κατανοήσουν την ταυτότητά τους. Για πολλούς, η τοποθέτηση νωρίς των χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων είναι ένας τρόπος για να επανασυνδεθούν με την παιδική τους ηλικία”.

Λέει οτι ακόμα και αν κάποιος έχει χάσει ένα αγαπημένο πρόσωπο, οι διακοπές μπορούν να χρησιμεύσουν ως υπενθύμιση των ευτυχισμένων χρόνων με το πρόσωπο αυτό που δεν είναι πια στη ζωή. “Αν γίνεται από νωρίς η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να αισθανθούν πιο κοντά τους το άτομο που έχουν χάσει”,. Έτσι, αντί να μουρμουράτε όταν ένα άτομο στολίζει δέντρο από τις αρχές Νοέμβρη ή ακόμη και πιο νωρίς , μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε και εσείς το ίδιο. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε!!!

Πηγή: redbookmag.com
Close