Παραμονή των Αγίων Ταξιαρχών: Γιατί το βράδυ ΔΕΝ πρέπει να αφήσετε ρούχα και παπούτσια έξω από το σπίτι. Μην ξεχάσετε να τα μαζέψετε

Παραμονή των Αγίων Ταξιαρχών: Γιατί το βράδυ ΔΕΝ πρέπει να αφήσετε ρούχα και παπούτσια έξω από το σπίτι. Μην ξεχάσετε να τα μαζέψετε.

Δείτε γιατί πρέπει να μαζέψετε ρούχα και παπούτσια από τα μπαλκόνια απόψε το βράδυ.

Μία βόλτα στις ελληνικές γειτονιές, τόσο των πόλεων όσο και της επαρχίας, το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου τις περασμένες δεκαετίες έκρυβε ένα μοναδικό φαινόμενο. Κανένα μπαλκόνι και καμία αυλή δεν είχε παπούτσια και απλωμένα ρούχα.

Ο λόγος; Η παραμονή της γιορτής των Ταξιαρχών και η λαογραφική παράδοση.

Ένα παλιό έθιμο υπαγόρευε στις Ελληνίδες νοικοκυρές να μην αφήνουν ρούχα και παπούτσια έξω από το σπίτι Παραμονή των Ταξιαρχών. Γιατί το βράδυ πριν ξημερώσει η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, οι Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ θα έπαιρναν μαζί με τα αντικείμενα και τις ψυχές των ανθρώπων αυτών.

Δείτε ακόμη Αρχάγγελοι Γαβριήλ και Μιχαήλ. Η θαυματουργή προσευχή των Αγίων Ταξιαρχών

Η Εκκλησία στις 8 Νοεμβρίου γιορτάζει τη σύναξη των Παμμέγιστων αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί .

Μας αρέσει να κρατάμε τις παραδόσεις,. Οχι δεν φοβόμαστε να μην μας πάρουν τις ψυχές απλά είναι ωραίο να κρατάμε κάποιες παραδόσεις. οπότε σήμερα το βράδυ, μην αφήσετε ρούχα απλωμένα και παπούτσια στο μπαλκόνι ή στην αυλή σας.

Επίσης παραμονή της εορτής των αρχαγγέλων δεν κάνει να βγάζεις το βραδύ τα σκουπίδια έξω .

Εσείς γνωρίζατε για το συγκεκριμένο έθιμο των Αγίων Ταξιαρχών ; Στη πόλη που μένετε το κρατάνε ακόμη το έθιμο αυτό. Απαντήστε στα σχόλια.

Close