Για τη μαμά μου...Μια εξομολόγηση της Κατερίνας που τα σπάει
 
 
 
Η μαμά μου είναι μια γυναίκα 64 χρονών που  για όλους είναι μια συνηθισμένη μαμά αλλά για εμένα είναι μοναδική!Την έχω στο μυαλό μου σε κάθε φάση που περνούσα διαφορετική. 
 

 

Όταν ήμουν παιδάκι τρυφερή και προστατευτική, θυμάμαι πόσες φορές έτρεχα στην αγκαλιά της όταν χτυπούσα (ήταν και συχνό φαινόμενο γιατί ησυχία δεν είχα…χιχιχι) και πάντα έβρισκα γιατρειά στον κάθε μου πόνο. 
 
Είναι αυτή που όταν κούρευα την αδερφή μου με μάλωνε αλλά στο τέλος καταλήγαμε να με φιλάει. Είναι αυτή  που στην δύσκολη εφηβεία μου που ήθελα να ανέβω σκαλί και να φύγω από τον κόσμο των μικρών ,να γίνω μεγάλη και “έτρεχα” νευριάζα , είχα ξεσπάσματα ,την ταλαιπωρούσα και αυτή ήταν πάντα εκεί προσπαθώντας να είναι η καλύτερη μου φίλη,να με καταλαβαίνει ,να αντέχει τα ξεσπάσματα μου, τα νεύρα μου, την τρέλα της εφηβείας μου με τόσο υπομονή που δεν ξέρω εγώ αν θα την έχω με την κόρη μου.  
Είναι αυτή που όταν κάπνισα πρώτη φορά θα σκάγα αν δεν της το έλεγα και η αδερφή μου φώναζε “βάλε κράνος πριν της το πεις” αλλά ποτέ δεν με άφησε να πάρω από άλλους τσιγάρα και μου αγόραζε πακέτο. Είναι αυτή που όταν είχα δεσμό με το αγόρι που μετά παντρεύτηκα μου έδινε χαρτζιλίκι να πάω να τον δω που ήταν φαντάρος. 
 
Είναι αυτή που όταν αρρωστήσω ακόμη και τώρα θα την ξυπνήσω στις 4 τα ξημερώμτα να έρθει να με πάρει αγκαλία. 
Είναι αυτή που όταν ήμουν 9 χρονών χτύπησα τον Γρηγόρη( έναν συμμαθητή μου) και κατάπιε ένα 20ρικο και όταν ήρθε η μάνα του και ούρλιαζε είπε συμβαίνουν αυτά αλλά μετά με κυνηγούσε με την παντόφλα να μου τις βρέξει. 
Είναι αυτή που όταν γέννησα ήταν εκεί δίπλα μου και έκλαιγε μαζί μου από χαρά.
 Είναι αυτή που ακόμη και τώρα που έχω παχύνει με βλέπει σαν το πιο όμορφο παιδί του κόσμου. Είναι αυτή που όταν τσακωνόμαστε φεύγω με νεύρα και όταν φτάνω στο σπίτι ζαλίζω τον ήρωα-άντρα μου να την πάρει τηλέφωνο να τα ξαναβρούμε γιατί το δάκρυ μου τρέχει κορόμηλο .
Είναι αυτή που ο χρόνος περνάει και την κάνει πιο όμορφη.
Είναι αυτή που αν βάψω τα μαλλιά μου και δεν τις αρέσουν θα μου πει πρώτα τέλεια και το επόμενο λεπτό κλείσε ραντεβού να τα ξαναβάψεις 
Είναι αυτή που με έμαθε με την αδερφή μου να μαστε ένα και που μου μουρμουράει που δεν έχω κάνει ένα αδερφάκι στην κόρη μου. 
Είναι αυτή που  κάνει μια ώρα να μου δώσει μια συνταγή με κάθε λεπτομέρεια και στο τέλος νευριάζω και την φτιάχνει αυτή. 
Είναι αυτή που στον γάμο την ξεποδάριασα να βρω γόβες και στο τέλος μου είπε πήγαινε ξυπόλητη θα προτοτυπήσεις. 
Είναι αυτή που καμαρώνει για την οικογένεια που έχω κάνει. 
Και είναι αυτή που την αγκαλιάζω και της λέω μμμμ  μυρίζεις μανούλα και μου απαντά η κρέμα dove  είναι!!!
 
Θα μπορούσα να γράφω ώρες για την μαμά μου αλλά θα απελπιστείτε να διαβάζετε (αν δεν το έχετε ήδη κάνει) αλλά είναι η μαμά μου και είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ για εμένα!  
Μου την σπάει που υπάρχει γιορτή της μητέρας γιατί η μητέρα είναι γιορτή κάθε μέρα και θέλω να γίνω και εγώ μια μαμά σαν την μαμά μου!
Κατερινα Βηττα

Close