Στέλνετε τα παιδιά σας στο σχολείο άρρωστα γιατί δεν δίνετε δεκάρα για τα δικά μας

Μία εξοργισμένη αναγνώστρια και μαμά μοιράζεται μαζί μας μερικές σκέψεις σχετικά με τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο άρρωστα. Ποια είναι η άποψή σας;

Εδώ και χρόνια παιδίατροι και εκπαιδευτικοί, προειδοποιούν τους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο άρρωστα. Παρόλα αυτά πολλοί γονείς έχουν την λανθασμένη άποψη, πως αν το παιδί μου έχει ένα απλό συνάχι, γιατί να χάσει το μάθημά του;

Αγνοούν ότι ένα απλό συνάχι στο δικό τους παιδί μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πιο βαρύ για ένα άλλο παιδί αν το κολλήσει. Μία αναγνώστρια και μητέρα, εξοργισμένη, αποφάσισε να μοιραστεί μερικές απόψεις της σχετικά με αυτό το ζήτημα μαζί μας. Διαβάστε παρακάτω:

Δείτε ακόμα Έκκληση μαμάς: «Μην αφήνετε τα άρρωστα παιδιά να έρχονται στο σχολείο»

Ονομάζομαι Ελπίδα και έχω έναν γιο 9 ετών. Νομίζω ότι έφτασα στα όριά μου μετά το τελευταίο περιστατικό που είχα με τον γιο μου. Ο γιος μου αρρώστησε με βαριάς μορφή γαστρεντερίτιδα και ακόμη δεν έχει συνέλθει.

Νοσηλεύτηκε μέχρι και στο νοσοκομείο, έτσι ώστε να ενυδατωθεί αφού για μέρες δεν έτρωγε και δεν μπορούσε να πιει σχεδόν τίποτα. Όταν τα πράγματα έγιναν κάπως σοβαρά μία φίλη μου και μαμά με παιδί από την ίδια τάξη του παιδιού μου, με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει πως είναι το παιδί κι αν χρειαζόμαστε κάτι.

μην-στέλνετε-τα-παιδιά-άρρωστα σχολείο-μαμά-καταγγέλλει-

Photo via: infokids.gr

Μου είπε λοιπόν πως και ένα άλλο παιδί, είχε κάποιους εμετούς για ένα βράδυ, αλλά επειδή το επόμενο πρωί το παιδί δεν παραπονέθηκε, η μητέρα θεώρησε πως έπαθε κάτι σαν μικρή τροφική δηλητηρίαση και το έστειλε κανονικά στο σχολείο.

Δείτε ακόμα “Μην στέλνετε άρρωστα τα παιδιά σας στο σχολείο, κρατήστε τα σπίτι, πριν γίνουν επικίνδυνα για τα υπόλοιπα”

Μάλλον δεν ήταν τροφική δηλητηρίαση, αν κρίνουμε πως μετά από μία μέρα το δικό μου παιδί ξεκίνησε να κάνει ασταμάτητα εμετούς και διάρροια και φυσικά να έχει πυρετό. Και έρχομαι αγανακτισμένη να ρωτήσω!

Είναι δυνατόν το παιδί σου να κάνει εμετό το προηγούμενο βράδυ κι εσύ το επόμενο πρωί να το στέλνεις κανονικά στο σχολείο; Το πήγες παιδίατρο ή βασίστηκες στο δικό σου ένστικτο, ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση κι έλα μωρέ τι θα γίνει αν κολλήσει και κανένα άλλο παιδί.

Ζούμε στο 2022. Έχουμε περάσει 3 χρόνια πανδημίας και ακόμη και τώρα, δεν έχουμε λογικευτεί. Έχουμε καταντήσει να φοβόμαστε ακόμη και τον πιο απλό ιό, επειδή υπάρχουν ασυνείδητοι γονείς που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο πέρα από την πάρτη τους.

Δείτε ακόμα Ο παιδίατρος Στέλιος Παπαβέντσης εξηγεί πως θα σταματήσουμε την μετάδοση των ιών και των ιώσεων

μην-στέλνετε-τα-παιδιά-άρρωστα σχολείο-μαμά-καταγγέλλει-

Photo via: infokids.gr

Γιατί αν το δικό σου παιδί νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, θα σκεφτόσουν πολύ σοβαρά να το ξαναστείλεις σχολείο το αμέσως επόμενο πρωί. Γιατί μπορεί εσένα το δικό σου παιδί να έχει για δύο μέρες συνάχι αλλά μπορεί να κολλήσει το μικρόβιο κάποιο άλλο παιδί και το συνάχι να γίνει βρογχίτιδα ή ακόμη και πνευμονία.

Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΟΙΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ.

Από τον παιδικό σταθμό θυμάμαι ακόμα, να βλέπω παιδιά ανεμβολίαστα, παιδιά με πράσινες μύξες και βήχα που να τα ακούς και να τα λυπάσαι και οι γονείς τους να τα στέλνουν κανονικά στο σχολείο. Αδιαφορούσαν για τα υπόλοιπα παιδιά, αδιαφορούσαν για τους εκπαιδευτικούς.

Δείτε ακόμα Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γονείς και βλάπτουν τα παιδιά, σύμφωνα με ειδικό

Είχα φιλικές σχέσεις με μία δασκάλα στον παιδικό που έκανε την πρακτική της η κοπέλα και ένα μεσημέρι μου είχε πει “Ελπίδα μου, δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου από την στιγμή που ξεκίνησα την πρακτική. Κάθε εβδομάδα είμαι άρρωστη, δεν ξέρω τι να κάνω”.

μην-στέλνετε-τα-παιδιά-άρρωστα σχολείο-μαμά-καταγγέλλει-

Photo via: mama365.gr

Εσύ τι να κάνεις βρε κορίτσι μου ή αυτές οι ασυνείδητες; Είμαι έτοιμη να πάω στο σχολείο και να κάνω φασαρία. Κανονικά και οι δάσκαλοι θα έπρεπε με το που έβλεπαν έστω ένα μικρό σύμπτωμα να έλεγαν στην μαμά να έρθει να το πάρει. Άλλα κι αυτός ο δάσκαλος που να ξέρει τι είχε την προηγούμενη μέρα το παιδί; Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό το χάλι;

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close