Γιατί ο καφές προκαλεί κακοσμία του στόματος;
 

Η στοματική μας κοιλότητα «φιλοξενεί» πάνω από πεντακόσια διαφορετικά είδη βακτηρίων, τα οποία ευθύνονται για την κακοσμία της αναπνοής.

Όταν έρχονται σε επαφή με συγκεκριμένες τροφές, τα βακτήρια αυτά κάνουν το στόμα να μυρίζει ακόμη πιο άσχημα.

Τα βακτήρια του στόματος διασπούν υπολείμματα τροφών απελευθερώνοντας θειούχες ενώσεις με χαρακτηριστική άσχημη μυρωδιά. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει όταν αφήνουμε το γάλα εκτός ψυγείου, καθώς τα βακτήρια αρχίζουν να διασπούν τις πρωτεΐνες του γάλακτος και κατά συνέπεια απελευθερώνεται η γνωστή ξινή μυρωδιά.

Γιατί ο καφές προκαλεί κακοσμία του στόματος;

Ποιες είναι οι καλύτερες ώρες να πιείτε καφέ
Ορισμένες τροφές προωθούν την ανάπτυξη των βακτηρίων του στόματος περισσότερο από άλλες. Τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως τα γαλακτοκομικά, το κρέας και το ψάρι, διασπώνται συνήθως σε θειούχες ενώσεις, ενώ ουσίες που ξηραίνουν το στόμα, όπως το αλκοόλ, δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν τα βακτήρια.

Ο καφές έχει όξινο pH κι έτσι ευνοεί την αναπαραγωγή των βακτηρίων. Εάν μάλιστα περιέχει ζάχαρη, τα βακτήρια έχουν ακόμη περισσότερη «τροφή» στη διάθεσή τους ενώ αν περιέχει και γάλα, πλούσιο σε πρωτεΐνες, η κακοσμία του στόματος είναι σχεδόν… εγγυημένη!
πηγη

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
 
 
 
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close