H πιο απλή δίαιτα του κόσμου – Έχει μόνο 4 εύκολους κανόνες!

Υπάρχει μια δίαιτα που δεν έχει κάποιο “πιασάρικο” όνομα, αλλά τέσσερις απλούς κανόνες για γρήγορη απώλεια βάρους.

Το πρόγραμμα δοκιμάστηκε σε 1.000 εθελοντές για περίπου 5 χρόνια, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Οι ειδικοί ορίζουν ως “χρυσούς” κανόνες τα εξής:

– να μην παραλείπετε το πρωινό γεύμα

– να μην τρώτε έξω περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα

– να κάνετε 10.000 βήματα καθημερινά και

– να μην βλέπετε τηλεόραση πάνω από 2 ώρες την ημέρα.

Οι κανόνες δημιουργήθηκαν από το Ινστιτούτο Menzies για ιατρική έρευνα του Πανεπιστημίου της Τασμανίας και όπως είπε, η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ. Κάιλι Σμιθ, σχεδιάστηκε για να είναι απλή.

«Υπάρχουν πολλές πληροφορίες εκεί έξω αυτή τη στιγμή, πολλές δίαιτες που δύσκολα μπορεί κάποιος να ακολουθήσει και να μείνει πιστός για καιρό.

Τα 10.000 βήματα όμως είναι ένα εύκολος στόχος, τον οποίο μπορεί να πετύχουν οι περισσότεροι άνθρωποι, αγοράζοντας ένα βηματομετρητή ή χρησιμοποιώντας μία εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο”, τόνισε η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Σμιθ.

Η μελέτη εξέτασε τον καθιστικό τρόπο ζωής που παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση βάρους.

«Επιλέξαμε όμως να μη δούμε τη συνολική ώρα που κάθεται κάποιος μπροστά στην οθόνη, γιατί αυτό σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το επάγγελμα του καθενός. Για αυτό εστιάσαμε στην τηλεόραση», δήλωσε η Δρ. Σμιθ.

Σύμφωνα με την έρευνα, η μείωση των ωρών που περνά κάποιος στον καναπέ παρακολουθώντας τηλεόραση, συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια βάρους.

«Δε λέμε στους ανθρώπους να αλλάξουν επάγγελμα αλλά να αποφύγουν όσο γίνεται την καθιστική συμπεριφορά, εκτός γραφείου», προσέθεσε.

Η μελέτη αποτέλεσε μέρος μια μεγαλύτερης μελέτης σε δείγμα 8.000 ατόμων, ηλικίας 26 ετών.

Μέσα σε διάστημα 5 ετών, οι εθελοντές πήραν περίπου 2 κιλά.

Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι, όσοι ακολούθησαν τους τέσσερις κανόνες πήραν το λιγότερο βάρος, ενώ όσες λιγότερες οδηγίες ακολουθούσαν, τόσο περισσότερο αυξήθηκε το βάρος τους.

Συγκεκριμένα όσοι δεν έκαναν τα 10.000 βήματα καθημερινά πήραν 2,6 κιλά περισσότερα από εκείνους που τα έκαναν και όσοι έπαιρναν συστηματικά φαγητό απ’ έξω (πάνω από μία φορά την εβδομάδα) πήραν κατά μέσο όρο 1,9 κιλά περισσότερα σε σχέση με εκείνους που δεν έτρωγαν από delivery.

«Είναι πολύ συνηθισμένο για τους νέους ενήλικες να παίρνουν κιλά με την πάροδο των χρόνων.

Αλλά ακολουθώντας κανείς αυτές τις τέσσερις απλές κατευθυντήριες γραμμές, μπορεί να χάσει κιλά και να διατηρήσει το βάρος του σε υγιή επίπεδα», κατέληξε η επικεφαλής της έρευνας.

Πηγή: valueforlife.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close