Η συμβουλή του πρίγκιπα Williams για το πως να διαχειριστείτε την απώλεια που όλοι πρέπει να δείτε

Κατά την επίσκεψη του στο Keech Hospice care( ξενώνας για τη φροντίδα παιδιών και ενηλίκων με περιορισμένο χρόνο ζωής και τερματικές ασθένειες) στο Λούτον,  ο πρίγκιπας Williams, συνάντησε ένα αγοράκι ηλικίας 14 χρονών το οποίο θρηνούσε για την απώλεια της μητέρας του, τότε ο πρίγκιπας μοιράστηκε μαζί του μια σπαρακτική πραγματικά συμβουλή για να του υπενθυμίσει οτι δεν είναι μόνος.
”Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός” είπε στο παιδί , Μπεν Χάινς, σύμφωνα με την Τέλεγκραφ. ”Μπορώ να καταλάβω απόλυτα πως νιώθεις, η μητέρα μου, μου λείπει καθημερινά ακόμη και αν έχουν περάσει 20 χρόνια από τη μέρα που μας άφησε.”

Δείτε ακόμη: Η ψυχολογική διάθεση ενός παιδιού εξαρτάται από την… εποχή που γεννήθηκε!

Ο πρίγκιπας Williams ήταν μόλις 15 χρόνων, ελάχιστα μεγαλύτερος από τον Μπεν, όταν έχασε και αυτός τη μητέρα του , πριγκίπισσα Νταϊάνα, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997. Ο πατέρας του Μπέν είπε οτι ήταν προφανές οτι η ιστορία του γιού του ”είχε χτυπήσει μια χορδή” στο πρίγκιπα ο οποίος έδωσε όλη του τη προσοχή στο μικρό καθώς αυτός μιλούσε για το θάνατο της μητέρας του και για την θλίψη του και πόσο του έλειπε. Σε κάποιο σημείο και ενώ τον άκουγε ο πρίγκιπας έβαλε το χέρι του πάνω στον ώμο του μικρού.

Δείτε ακόμη: Πονάει η ψυχή, νοσεί το σώμα

Στην συνέχεια έβαλε τον μικρό να του υποσχεθεί οτι δεν θα κρατήσει τη θλίψη μέσα του αλλά να την μοιραστεί με την οικογένεια του, τον πατέρα του και τα 2 του αδέρφια, καθώς γνωρίζει καλά οτι οι άνδρες δεν είναι καλοί στο να μοιράζονται τέτοιες στιγμές, -απηχώντας έτσι τη διάθεση του να επιθυμεί να ασχολείται με τέτοια θέματα και νωρίτερα μέσα στο χρόνο- καθώς αγωνίζεται προκειμένου οι πατέρες να είναι πιο ανοιχτοί με τα παιδιά τους για  θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία.

Πηγή: womansday

Δείτε ακόμη: Σε εχω βρει και σε χάνω…

Close