Είμαι έγκυος! Μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου;

Μπορείτε να έχετε καταπληκτικά μαλλιά, αρκεί μόνο λίγη προσοχή και κοινή λογική. Έχετε πρησμένους αστραγάλους, ραγάδες και φαγούρα στην κοιλιά που μεγαλώνει; Μερικά πράγματα είναι αναπόφευκτα όταν είστε έγκυος. Αλλά οι ρίζες σας να είναι γκρι; Όχι, δεν χρειάζεται.

Δείτε κάποιες απλές συμβουλές για να μπορείτε να έχετε στα μαλλιά σας το χρώμα που επιθυμείτε, προστατεύοντας πάντα το μωρό σας στην εγκυμοσύνη σας

Περιμένετε μέχρι το δεύτερο τρίμηνο. Με όλες αυτές τις ορμόνες της εγκυμοσύνης, που αυξάνονται τόσο γρήγορα στο σώμα σας, τα μαλλιά σας μπορεί να μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα από πριν και ακόμη να έχουν τώρα, διαφορετική υφή και απόχρωση. Έτσι, αν και είστε πανέτοιμες να βάψετε τα μαλλιά σας (περίπου στην 4 εβδομάδα της εγκυμοσύνης) οι ειδικοί προτείνουν να περιμένετε μέχρι τις αρχές του δεύτερου τριμήνου. Και αυτό γιατί, οι πρώτες 12 εβδομάδες είναι η εποχή της μεγάλης ανάπτυξης του μωρού.

Τα όργανα του παίρνουν σάρκα και οστά, οι μύες και οι φωνητικές χορδές σχηματίζονται, όπως επίσης η βάση των νυχιών και οι θύλακες των τριχών. Ακόμη και αν δεν θα απορροφηθεί μεγάλο μέρος των χημικών ουσιών από τα προϊόντα βαφής των μαλλιών, και πραγματικά δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι κάνουν κακό στο μωράκι, γιατί να το ρισκάρετε;

Επιλέξτε τον ασφαλή τρόπο. Μόλις πάρετε την έγκριση του γιατρού σας, σκεφτείτε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε. Εάν θέλετε να βάψετε τις ρίζες σας, αυτό θα πει ότι η βαφή θα απλωθεί στο τριχωτό της κεφαλής όπου οι πόροι του δέρματος απορροφούν τα χημικά. Για μία ασφαλέστερη εναλλακτική λύση, δοκιμάστε τις ανταύγειες. Έτσι η βαφή δεν θα ακουμπήσει στο δέρμα σας και δεν υπάρχει περίπτωση να απορροφηθεί από τους πόρους του δέρματος.

Χρησιμοποιείστε απαλό χρώμα. Επίσης είναι σημαντικό να ξέρετε το είδος της βαφής που χρησιμοποιείτε. Ρωτήστε τον κομμωτή σας να σας προτείνει ήπιες επιλογές, όπως μία βαφή χωρίς αμμωνία.

Εάν θέλετε να τα βάψετε μόνη σας, προτιμήστε ένα χρωμο-σαμπουάν, που είναι σαφώς πιο ήπιο και φεύγει σιγά – σιγά με το λούσιμο. Οι φυτικές βαφές και η χένα είναι καλές επιλογές για να βάψετε μόνη τα μαλλιά σας και περιέχουν λιγότερες χημικές ουσίες. Όμως, ελέγξτε προσεκτικά το προϊόν πριν το αγοράσετε. Μερικές βαφές με την ένδειξη «φυσική» περιέχουν τα ίδια χημικά συστατικά με τις κανονικές βαφές.

Προσέξτε να είστε σε χώρο καλά αεριζόμενο. Όταν έρθει η ώρα της βαφής, οι ειδικοί συμφωνούν ότι θα πρέπει να πάρετε κάποια επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Αν είστε στο κομμωτήριο, ζητήστε να καθίσετε σε καλά αεριζόμενο χώρο. Αν είστε σπίτι, ανοίξτε τα παράθυρα για να αναπνέετε καθαρό αέρα και όχι τοξικές αναθυμιάσεις.

Φοράτε πάντα γάντια αν βάφετε μόνη τα μαλλιά σας και φορέστε μία μπλούζα με μακριά μανίκια για επιπλέον κάλυψη. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή και πλύνετε πολύ καλά το κεφάλι σας όταν τελειώσετε.

Εάν είναι δυνατόν, κάντε πρώτα ένα τεστ.Θυμηθείτε ότι, οι ορμόνες της εγκυμοσύνης μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σας να αντιδρούν τελείως διαφορετικά και να μην έχετε το αποτέλεσμα που περιμένατε, από τη συνηθισμένη βαφή σας. Έτσι, πριν βάψετε όλο το κεφάλι σας, δοκιμάστε τη βαφή σε μία τούφα, για να μην καταλήξετε πανκ με ροζ μαλλιά, εκτός βέβαια και αν αυτός είναι ο σκοπός σας!

Προσέξτε και καλή επιτυχία!

πηγή

Close