Κάνε καλά αυτό που εσύ μπορείς κι άσε τους άλλους να το κάνουν καλύτερα

Αυτό δεν λέγεται απλά ανταγωνισμός , λέγεται έχω σκάσει από την ζήλια γιατί κάποιος άλλος τα κατάφερε καλύτερα από μένα. Δεν είναι έτσι στο υπόσχομαι. Δεν έχει σημασία. Κάνε καλά αυτό που εσύ μπορείς κι άσε τους άλλους να το κάνουν καλύτερα…. Γιατί σημασία έχει ο δικός σου στόχος ,η δική σου επιτυχία . Το χαμόγελο και η ευτυχία είναι καλύτερο από το σαράκι της ζήλειας κι ας είσαι σε χαμηλότερο σκαλί από κάποιον άλλον. Το μόνο που καταφέρνεις με το να κοιτάς το αποτέλεσμα των άλλων είναι να είσαι δυστυχισμένος ,να ζηλεύεις και να νιώθεις κακία κάτι το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα σε γεράσει πριν την ώρα σου .Γιατί πώς να το κάνουμε, το πρόσωπο του κάθε ανθρώπου είναι ο καθρέφτης της ψυχής του θέλει δεν θέλει . Τα όρια του καθενός και η δυναμική του είναι διαφορετικά. Τα εφόδια που κουβαλάει ο κάθε άνθρωπος διαφέρουν. Οι καταστάσεις μπορεί κάποιον να τον απογειώσουν ενώ κάποιον άλλο να το πατώσουν.
Μην τρώγεσαι με το παιδί σου να είναι ο καλύτερος μαθητής μες την τάξη , να παίρνει πάντα άριστα και να γίνει σημαιοφόρος. Να εύχεσαι και να προσπαθείς να κρατάει τη σημαία της ζωής του με ευτυχία και σωστές επιλογές. Να είσαι για το παιδί σου ένας γονιός που δεν θα το κουράζει με δικές σου απαιτήσεις και αυτό σίγουρα θα κάνει το καλύτερο που μπορεί . Δεν έχουν όλα τα παιδιά ,όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες δυνατότητες ,μην το ξεχνάς.
Μην σε νοιάζει αν κάποιος άλλος βγάζει περισσότερα χρήματα από σένα. Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία ,μια άνεση σίγουρα αλλά όχι την ευτυχία. Και στην τελική δες γιατί κερδίζει περισσότερα από σένα…. Είναι πιο χαρισματικός; Βρήκε βάση και αναπτύχθηκε; Δούλεψε πιο σκληρά από σένα; Κάποιος λόγος θα υπάρχει ,δεν παίζει να του ρθαν ουρανοκατέβατα. Κάτι θα έκανε καλύτερα .Μην ξεχνάς ότι ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες ,επιθυμίες και αξίες. Η πραγματική ομορφιά της ζωής είναι μέσα από τα απλά καθημερινά πράγματα .Μην τρελαίνεσαι.
Και τι έγινε αν η φίλη σου φοράει πιο ακριβά ρούχα ή είναι πιο όμορφη; Αν αγόρασε καινούργιο σαλόνι ή πήγε διακοπές ; Σημασία έχει να περνάς καλά με αυτούς που αγαπάς και να σαι όμορφη στα δικά τους μάτια. Να γεμίζεις την ζωή σου με όμορφες και χαρούμενες στιγμές . Να αγαπάς τον εαυτό σου ,να τον περιποιέσαι αλλά να μην μπαίνεις σε σύγκριση .
Να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να προσποιείσαι απλά και μόνο για να εντυπωσιάσεις τους άλλους. Να προσπαθήσεις να αλλάξεις, ώστε να γίνεις καλύτερος άνθρωπος για ένα καλύτερο μέλλον είναι επιθυμητό. Όμως να προσποιείσαι ότι είσαι κάτι άλλο το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάσεις τον εαυτό σου μαζί με αυτούς που σ’ αγάπησαν γι αυτό που είσαι. Γιατί πώς να το κάνουμε το αυθεντικό έχει άλλη αξία από το ψεύτικο.
Και όπως είπε και ο Michel de Montaigne «Ακόμα και στον ψηλότερο θρόνο του κόσμου, καθόμαστε πάνω στους γλουτούς μας»
Μην φρικάρεις κοίτα μπροστά , αγωνίσου γι αυτό που ονειρεύεσαι και άσε τους άλλους να ζουν το δικό τους όνειρο. Αν θέλουμε η ζωή όλους μας χωράει.

Close