Κάντε αποτοξίνωση στις μασχάλες σας.. Δείτε γιατί και με ποιο τρόπο να το κάνετε;

Πολλά οικιακά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά περιέχουν τοξικά συστατικά και επιβλαβείς χημικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία μας.

Ένα από τα πιο επιβλαβή προϊόντα είναι το αποσμητικό. Εκτός από το οτι είναι γεμάτο με πολλές επικίνδυνες χημικές ουσίες, όπως το αλουμίνιο, αυτές οι χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, όπου υπάρχει ένας αριθμός λεμφαδένων και απορροφώνται άμεσα στο σύστημά μας, επηρεάζοντας το ανοσοποιητικό, τους λεμφαδένες αλλά και τους σμηγματογόνους αδένες.

Δείτε ακόμη: Αναμειγνύει τρία υλικά και φτιάχνει το πιο τέλειο αποσμητικό χώρου

Αν δείτε τη λίστα των συστατικών του αποσμητικού σας θα σοκαριστείτε. Αυτά λοιπόν είναι τα πιο συνηθισμένα συστατικά που συναντάμε στα εμπορικά αποσμητικά:

Αλουμίνιο – Ναι, το αλουμίνιο. Το αποσμητικό μας περιέχει μέταλλα που μπορούν να έχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Πολυάριθμες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το αλουμίνιο συνδέεται με την εμφάνιση της νόσου του αλτσχάιμερ και του καρκίνου.

Πολλά οικιακά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά περιέχουν τοξικά συστατικά και επιβλαβείς χημικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία μας.

Φορμαλδεΰδη – Αυτή η τοξική χημική ουσία χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των νεκρών σωμάτων, και είναι ένα γνωστό καρκινογόνο που καταστρέφει τα μικρόβια.

Parabens – Προκαλούν ορμονικές διαταραχές και  βρέθηκαν σε βιοψίες ιστών καρκίνου του μαστού.

Οι φθαλικές ενώσεις – Επίσης, περιέχονται σε πλαστικά και έχουν αντίκτυπο στις ορμόνες που δρουν ως ενδοκρινικοί διαταράκτες. Επίσης, έχουν συνδεθεί με τη στειρότητα στους άνδρες.

Δείτε ακόμη: Βάζει αποσμητικό στη μύτη της…Το κόλπο που θα σας αφήσει έκπληκτους!

Προπυλενογλυκόλη – Στην πραγματικότητα αυτό είναι ένα αντιψυκτικό, μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για να κρυώσει το αυτοκίνητο και που μπορεί να σκοτώσει τα κατοικίδια ζώα.

Αυτά λοιπόν περιέχονται στα περισσότερα αποσμητικά του εμπορίου!

Όπως αναφέρει η Περιβαλλοντική Ομάδα, η χρήση τους σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας αυξάνεται και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο της ανοσοτοξικότητας και των αλλεργιών.

Αντιβακτηριακές ουσίες – Οι ουσίες αυτές αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνουν τον κίνδυνο για μικρόβια.

Με όλους αυτούς τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση των αποσμητικών, ήδη σκέφτεστε κάποια εναλλακτική έτσι δεν είναι;

Θα πρέπει να επιλέξετε ένα αποσμητικό το οποίο δεν έχει χημικά ή ένα σπρέι μαγνησίου που θα αφαιρέσει την άσχημη μυρωδιά, και θα αποτοξινώσει την μασχάλη σας. Θα εξαλείψει όλες τις επικίνδυνες τοξίνες από τους ιδρωτοποιούς αδένες σας, και άλλα βαθύτερα προβλήματα, και θα θρέψει το δέρμα, ενώ ταυτόχρονα θα σας παρέχει μια ευχάριστη μυρωδιά.

Μερικές φορές, η στροφή προς τα φυσικά αποσμητικά μπορεί να προκαλέσει κάποιο εξάνθημα, έτσι ώστε η μασχάλη σας να αποτοξινωθεί και να μπορεί να μειώσει την εφίδρωση.

Δείτε ακόμη: Φτιάξε το δικό σου αποσμητικό (που δεν αφήνει λεκέδες!)

Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια διαφορά, στην προσπάθεια αποτοξίνωσης της μασχάλη σας αλλά αυτό θα σας πάρει μόνο 30 λεπτά. Αλλά, σας συνιστούμε να το επαναλαμβάνετε σε μια-δυο μέρες έως ότου το σώμα συνηθίζει αυτό το φυσικό αποσμητικό.

Αυτή η συνταγή θα καθαρίζει αποτελεσματικά τις μασχάλες σας:

Απλά θα χρειαστείτε μπεντονίτη άργιλο, μηλόξυδο και νερό.

Το μηλόξυδο είναι ένα ισχυρό καθαριστικό που μπορεί να αφαιρέσει τις τοξίνες από τη στιγμή που θα έρθει σε επαφή με το δέρμα σας. Αλλά, βεβαιωθείτε ότι θα χρησιμοποιήσετε οργανικό μηλόξυδο.

Μόλις το αναμείξετε με νερό, ο  άργιλος θα σας παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Θα στεγνώσει σαν μάσκα αργίλου και θα καθαρίσει την επιφάνεια του δέρματός σας. Επίσης, θα κάνει ένα βαθύ καθαρισμό των πόρων και θα καταστρέψει όλα τα βακτήρια.

Συστατικά:

• Ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
• μία κουταλιά της σούπας  άργιλο
• 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού νερό

Δείτε ακόμη: Γνωστό αποσμητικό δημιούργησε έγκαυμα στην μασχάλη του! ΒΙΝΤΕΟ

Οδηγίες:

Αναμείξτε τα συστατικά σε ένα πλαστικό μπολ χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα. Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα αυτό στις μασχάλες σας χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας ή ένα πανί. Αφήστε το να μείνει για περίπου 15 λεπτά.

Μην το αφήσετε για πάρα πολύ την πρώτη φορά, και αφήστε το για περισσότερο χρόνο στις επόμενες φορές που θα το ξανα προσπαθήσετε. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε την περιοχή με χλιαρό νερό  ή με μια πετσέτα.

Στην αρχή μέχρι να συνηθίσειτο σώμα σας τις ουσίες αυτές θα αντιμετωπίσετε μια αύξηση της θερμοκρασίας ή ενα αίσθημα καύσου. Αλλά, αν πονάει, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και δοκιμάστε άλλη φυσική συνταγή αποτοξίνωσης. Η ερυθρότητα είναι φυσιολογική καθώς αυτό δείχνει τη βελτίωση της ροής του αίματος.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε δύο μέρες ή μέχρι να δείτε ότι το φυσικό αποσμητικό σας δεν θα ερεθίζει το δέρμα σας πια.

Σημειώσεις:
• Πιείτε πολύ νερό για την ενυδάτωση του σώματός σας και ώστε να βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλει τις τοξίνες.
• Εάν έχετε γρομπούλια στην μασχάλη σας, τρίψτε την απαλά ή κάντε μασάζ στην περιοχή καθημερινά.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close