Η καθημερινή συνήθεια που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση και εσείς δεν ξέρατε!

Όταν 2 γυναίκες που ήταν ηλικίας 22 και 44  πήγαν στο γιατρό και ανέφεραν επανειλημμένα παραστατικά τύφλωσης διάρκειας ως και 15 λεπτών, οι γιατροί τα έχασαν. Άρχισαν αμέσως τις εξετάσεις, έκαναν πολλές μαγνητικές, εξετάσεις στην καρδιά και άλλες εξετάσεις χωρίς αποτέλεσμα,οπότε οι γιατροί άρχισαν να ερευνούν το ιστορικό των ασθενών.

Βλέποντας το ιστορικό των ασθενών λοιπόν, οι γιατροί κατάφεραν να συνδέσουν την προσωρινή τύφλωση των γυναικών με την χρήση του κινητού τους πριν πέσουν για ύπνο.

Το πιο παράξενο είναι οτι μια από αυτές τις γυναίκες, δεν σταμάτησε να χρησιμοποιεί το κινητό της πριν πάε γι ύπνο, ακόμα και μετά την σύνδεση που έκαναν οι γιατροί.

Βλέποντας το ιστορικό των ασθενών λοιπόν, οι γιατροί κατάφεραν να συνδέσουν την προσωρινή τύφλωση των γυναικών με την χρήση του κινητού τους πριν πέσουν για ύπνο.

Ένα άρθρο από το ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine έριξε λίγο φως στο πώς η χρήση του κινητού πριν τον ύπνο προκαλεί αυτή την πάθηση. Και οι δύο γυναίκες έλεγχαν το κινητό τους ενώ ήταν ξαπλωμένες στο πλάι – όπως πολλοί. Σε αυτή την στάση, το ένα μάτι είναι επικεντρωμένο στην οθόνη, ενώ το μαξιλάρι μπλοκάρει την θέα του άλλου ματιού.

Δείτε ακόμη: ΣΟΚ! Δείτε τι θα πάθετε αν κοιτάξετε τα μάτια του άλλου για δέκα λεπτά

Έτσι, το ένα μάτι συνηθίζει στο φως του κινητού ενώ το άλλο συνηθίζει στο σκοτάδι. Όταν όμως το κινητό κλείνει, ο εγκέφαλος μπερδεύεται και αναρωτιέται γιατί το ένα μάτι είναι ρυθμισμένο για το φως της ημέρας ενώ το άλλο για το σκοτάδι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την προσωρινή τύφλωση – και τη χρόνια βλάβη.

Σας φαίνεται παράξενο; Δεν θα έπρεπε!

Το μπλε φως που εκπέμπουν τα κινητά είναι πιο βλαβερό από ό,τι πολλοί νομίζουν. Είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, αφού οι οθόνες LED χρησιμοποιούνται εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Δείτε ακόμη: 8 πράγματα που προσπαθούν να σας πουν τα μάτια σας για την υγεία σας

Αρχικά, πολλοί – ανάμεσα τους και οι οφθαλμίατροι – δεν ανησυχούσαν και πολύ. Αλλά τώρα η σοβαρότητα της βλάβης που προκαλείται από την έκθεση σε αυτό το φως κατά τη διάρκεια της νύχτας γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη, καθώς τα ποσοστά επιδείνωσης αυξάνονται.

Ένας οφθαλμίατρος λέει ότι κάποιοι 35χρονοι ασθενείς του έχουν τόσο θολούς οφθαλμικούς φακούς λόγω της έκθεσης στο μπλε φως σαν να ήταν 75χρονοι. Το χειρότερο είναι ότι η πιθανή βλάβη δεν περιορίζεται στα μάτια. Ειδικοί από το Χάρβαρντ επιβεβαιώνουν τη σχέση του μπλε φωτός με διάφορους τύπους καρκίνου, διαβήτη, καρδιακής νόσου και παχυσαρκίας.

Δείτε ακόμη: «Παίζει» το μάτι σας; Δείτε τι φταίει!

Οπότε πριν πάτε για ύπνο ξανασκεφτείτε αν πρέπει να παίξετε ένα παιχνίδι στο κινητό ή αν χαζέψετε στο facebook! Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο για ποιο λόγο το μπλε φως έχει τόσο εκτεταμένες συνέπειες, αλλά οι γιατροί ανακαλύπτουν όλο και περισσότερα καθημερινά

Αφήστε το κινητό σας μακρυά σας πριν πάτε για ύπνο, προκειμένου να μην μπαίνετε στο πειρασμό!

Πηγή: stroumfaki.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close