Εχέτε φαγούρα στα μάτια ; Δείτε εδώ όλες τις πιθανές αιτίες και πως να το αντιμετωπίσετε

Ο κνησμός των ματιών είναι μία κατάσταση ιδιαίτερα ενοχλητική για την καθημερινότητά μας. Αν και δεν διατρέχουμε κάποιο σοβαρό κίνδυνο υγείας, και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μας κάνει να νιώθουμε άβολα. Είναι εκνευριστικό και μας περιορίζει στην αποδοτικότητά μας.

Δείτε παρακάτω λοιπόν και σύμφωνα με το remedydaily.com, μερικές από τις αιτίες που οφείλονται για τα κνησμώδη μάτια, αλλά και τις 5 θεραπείες χωρίς φάρμακα.

Αιτίες
Οι πιο συνηθισμένες αιτίες φαγούρας είναι τα ξηρά μάτια, η αλλεργική ρινίτιδα, η λοίμωξη των ματιών, η ακατάλληλη τοποθέτηση φακών επαφής, η κάτι κολλημένο στο μάτι σας, έκζεμα ή αλλαγές στον καιρό.
Πρέπει  να δείτε γιατρό εάν τα κνησμώδη μάτια σας γίνονται επίπονα ή αρχίζουν να επηρεάζουν σοβαρά την καθημερινότητα, συνήθως τα αίτια της φαγούρα στα μάτια μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι. Συχνά, τα φάρμακα μπορεί να είναι δαπανηρά και να έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Δειτε ακομα Σταματήστε την φαγούρα με αυτές τις αποτελεσματικές θεραπείες

Εχέτε φαγούρα στα μάτια ; Δείτε εδώ όλες τις πιθανές αιτίες και πως να το αντιμετωπίσετε

Οι πιο συνηθισμένες θεραπείες για τα κνησμώδη μάτια είναι οι εξης:

1. Οφθαλμικές σταγόνες

Οι οφθαλμικές σταγόνες  είναι χρήσιμες για την ανακούφιση της φαγούρας στα μάτια. Είναι καλύτερο να λαμβάνετε οφθαλμικές σταγόνες χωρίς συντηρητικά. Ορισμένες οφθαλμικές σταγόνες έχουν σχεδιαστεί για αλλεργίες και ερυθρότητα, ενώ άλλες προορίζονται να λειτουργήσουν ως τεχνητά δάκρυα για την ερυθρότητα.
2. Ζεστές και κρύες κομπρέσες
Εάν αισθάνεστε τα μάτια σας ζεστά ή πρησμένα, πάρτε ένα καθαρό πανί, μουλιάστε το σε κρύο νερό και εφαρμόστε με κλειστά τα μάτια, επαναλαμβάνοντας όσες φορές χρειάζεται για ένα καταπραϋντικό, ανακουφιστικό αποτέλεσμα. Για κνησμό λόγω αλλεργιών, δοκιμάστε το ίδιο πράγμα χρησιμοποιώντας ζεστό νερό αντί για κρύο.
3. Μείνετε ενυδατωμένοι 
Ξηροί οφθαλμοί μπορεί να προκληθούν από την αφυδάτωση. Πίνετε άφθονο νερό καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας για να κρατήσετε τα μάτια υγρά και να μειώσετε την ξηρότητα.
4. Ο κανόνας 20-20-20
Όταν περνάμε υπερβολικό χρόνο στον υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση του ματιού, η οποία μπορεί με τη σειρά της να οδηγήσει σε φαγούρα, ειδικά τη νύχτα. Με τον κανόνα 20-20-20 μπορεί να μειωθεί η καταπόνηση των ματιών. Ενώ κάνετε εργασία με υπολογιστή, σταματάτε κάθε 20 λεπτά και κοιτάξτε κάτι που απέχει 20 πόδια (περίπου 6 μέτρα)  τουλάχιστον για 20 δευτερόλεπτα για να χαλαρώσετε τα μάτια σας.
5. Ιχθυέλαιο ή λιναρόσπορος
Συμπληρώματα όπως το ιχθυέλαιο ή ο λιναρόσπορος μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπτώσεων των ξηρών ματιών, ειδικά σε άτομα με οφθαλμική ροδόχρου ακμή, μια κατάσταση που προκαλεί φλεγμονή των βλεφάρων.

Τα κνησμώδη μάτια δεν πρέπει να εμποδίζουν την καθημερινότητα σας και η θεραπεία τους δεν χρειάζεται να είναι δαπανηρή. Τις περισσότερες φορές, οι θεραπείες στο σπίτι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των οφθαλμών με φαγούρα.

 

 

Δειτε ακομα Επιδράσεις του κλιματιστικού στην υγεία σας: μάθετε 7 από αυτές 

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close