Το κομμάτι που μας κάνει πιο δημιουργικούς σύμφωνα με νευροεπιστήμονες

Η μουσική, όπως και κάθε μορφή τέχνης, παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεσή μας και κατ’ επέκταση στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας, αφού μπορεί να καθορίσει τη συμπεριφορά μας.

Δείτε επίσης: Έχεις αδερφή; Να τι σημαίνει αυτό για τη ψυχολογία σου

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Radboud, μετά από σχετικό πείραμα, κατέληξαν στο κομμάτι, που αν το ακούσουμε για μόλις 15 δευτερόεπτα θα γίνουμε πιο δημιουργικοί.

Το πείραμα περιελάμβανε τα κομμάτια «Swan» (Saint-Saens), «The Planets: Mars, The Bringer of War» (Γκούσταβ Χολστ), «Adagio for Strings» (Samuel Barber) και «Οι τέσσερις εποχές: Η άνοιξη» (Vivaldi).

Οι ομάδες ανθρώπων, που άκουσαν το κομμάτι του Vivaldi, ήταν αυτές που έδωσαν τις καλύτερες απαντήσεις στη δοκιμασία της δημιουργικότητας.

Δείτε επίσης: Παιδική ψυχολογία: Tα στάδια των πρώτων ετών και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Ας το ακούσουμε.

Πηγή:e-magazino.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close