Έχεις αδερφή; Να τι σημαίνει αυτό για τη ψυχολογία σου

Μια έρευνα από δύο πανεπιστήμια έδειξε κάτι σημαντικό σχετικά με τη ψυχική υγεία όσων έχουν αδερφή

Αν έχεις μια αδερφή την οποία αγαπάς και νιώθεις τυχερή που υπάρχει στη ζωή σου, οι ειδικοί φαίνεται πως έχουν και εκείνοι την ίδια άποψη.

Μια έρευνα από τα πανεπιστήμια De Montfont και Ulster, έδειξε ότι η παρουσία μιας αδερφής (μεγαλύτερης ή μικρότερης) μας κάνει πιο χαρούμενους και αισιόδοξους.

Ο καθηγητής Tony Cassidy, που έκανε την έρευνα είπε: «Η παρουσία κοριτσιών σε μια οικογένεια βοηθά στην επικοινωνία και δημιουργεί ένα κλίμα συνεργασίας. Η έκφραση των συναισθημάτων είναι πολύ σημαντική για την καλή ψυχική υγεία. Τα αγόρια δεν μιλάνε συνήθως πολύ και προτιμούν να συνωμοτούν σιωπηλά ενώ τα κορίτσια κάνουν ακριβώς το αντίθετο και σπάνε αυτή τη σιωπή.»

Η έρευνα αφορούσε 571 ανθρώπους 17 ως 24 ετών και έδειξε ότι όσοι μεγάλωσαν με μια αδερφή ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι και χαρούμενοι από τη ζωή τους. Ο λόγος είναι ότι τα κορίτσια ενθαρρύνουν τα αδέρφια τους να είναι πιο ανοιχτά και επικοινωνιακά και να μοιράζονται τα συναισθήματα τους, γεγονός που επιδρά θετικά στην ψυχική υγεία.

Πηγή: womenonly.gr
Close