Μερικές φορές οι πιο καλοί γονείς είναι αυτοί που έχουν ένα παιδί να φωνάζει....

Δεν έχω την ευχαρίστηση να πηγαίνω πάντα για ψώνια με τα παιδιά μου αλλά την προηγούμενη φορά βγήκα για ψώνια με τον μικρό μου γιο που είναι μόλις 2 χρονών. Χαζεύαμε τα μαγαζιά και σκεφτόμουν πόσο διασκεδαστικό και εύκολο είναι να έχεις μόνο ένα μωρό μαζί σου. Ξαφνικά όμως η ειρηνική στιγμή μας καταστράφηκε όταν ακούσαμε απίστευτα δυνατά ουρλιαχτά. Ο μικρός μου άρχισε να με κοιτά περίεργα, και κάπως ανήσυχα. “Μαμά, το παιδί εκείνο κλαίει;” ρώτησε.

Ακριβώς επειδή ένα παιδί φωνάζει και κλαίει σε ένα κατάστημα ή σε ένα χώρο στάθμευσης, δεν σημαίνει ότι οι γονείς δεν το έχουν αυτό υπό έλεγχο. Μερικές φορές οι καλύτεροι γονείς είναι αυτοί που έχουν παιδιά που ουρλιάζουν…

Εμείς κοίταξαμε  στο κάτω διάδρομο και είδαμε το πρόβλημα. Ένα παιδί που ήταν και αυτό περίπου 2 ετών, αγωνιζόταν για να βγεί από το καρότσι του. Έκλαιγε και κλοτσούσε και φαινόταν να είχε πλήρως καταρρεύσει. Ομολογώ ότι αισθάνθηκα τέλεια καθώς ήμουν στην ευχάριστη θέση το δικό μου παιδί να μην κλαίει, και εκείνη την στιγμή λυπήθηκα τόσο πολύ εκείνη την κακή μαμά. Φαινόταν κουρασμένη και νικημένη και την άκουσα να λέει στο παιδί της, «Γιατί δεν μπορείς να είσαι καλό παιδί; Έχετε δει  τα άλλα παιδιά; Που απλά κάθονται ήσυχα στα καροτσάκια τους και δεν κάνουν φασαρία. Είσαι το μοναδικό παιδί που κλαίει ».

Η μαμά εκείνη συνέχισε να ψωνίζει, προσπαθώντας να αγνοήσει το ξέσπασμα του παιδιού της, και εν τω μεταξύ εγώ είχα μια άκρως απολαυστική μέρα με το παιδάκι μου.

Δείτε ακόμη: Οι σκέψεις μιας μαμάς για τις αλλαγές στο σώμα της μετά την δεύτερη εγκυμοσύνη της

Στο τέλος της ημέρας, ήρθε η ώρα να πάρω την μεγαλύτερη κόρη μου από τον παιδικό σταθμό. Είχα ξεδέσει το παιδί μου από το κάθισμα του αυτοκινήτου του και αυτό έφτασε το κύπελλο με το γάλα της κόρης μου. “Να το πάρω;” ρώτησε.

Το σκέφτηκα για ένα δευτερόλεπτο. Αν έπαιρνε το κύπελλο, η κόρη μου όταν θα απαιτήσουμε να πιεί γάλα δεν θα είχα καθόλου να της δώσω.

Δείτε ακόμη: Το ξέρατε ότι ένα απλό τηλεφώνημα μιας μαμάς προς το παιδί της ανακουφίζει όσο η αγκαλιά της;

«Όχι», αποφάσισα. «Ας το αφήσουμε εδώ. Θα είμαστε πίσω σε λίγα λεπτά.”

Σε εκείνο το σημείο, το ιδανικό αγγελούδι μου μετατράπηκε σε μικρό διαολάκι. Άρχισε να ουρλιάζει και να κλαίει, κρατώντας εκείνο το ηλίθιο φλιτζάνι γάλατος. Οι άλλες μαμάδες στο πάρκινγκ άρχισε να με κοιτάζουν. Ξαφνικά, ήμουν η κυρία με το παιδί που έκλαιγε. Θα μπορούσα εκείνη την στιγμή να του επιτρέψω να πιεί γάλα και να σταματήσω το κλάμα του. Μπήκα στον πειρασμό να το κάνω…… Ωστόσο, ήξερα ότι δεν έπρεπε να του το επιτρέψω, γιατί αν το έκανα, το παιδί μου θα μάθαινε ότι το μόνο που έχει να κάνει είναι να βγάλει μια κραυγή ώστε να ενδώσω σε ό, τι θέλει. Του πήρα το φλιτζάνι γάλατος από τα χέρια του και τον τράβηξε έξω από το κάθισμά του. Μετά από λίγο σκέφτηκα οτι θα σταματήσει να κλαίει για το κύπελλο.Είπα θα σταματήσει να κλαίει μόλις δει την μεγάλη του αδερφή αλλά δεν το έκανε.

Δείτε ακόμη: Και όμως τα πιο δυνατά παιδιά γεννιούνται συγκεκριμένη εποχή του χρόνου! Δείτε ποια

Το παιδί μου έκλαιγε σε όλη τη διαδρομή στο σχολείο, καθώς μιλούσα με δάσκαλο της κόρης μου, και σε όλη τη διαδρομή προς το αυτοκίνητο. Οι άλλες μητέρες συνέχισαν να με κοιτάζουν σε με ένα συμπονετικό τρόπο, αλλά εγώ είχα το λόγο μου. Σίγουρα, θα ήταν ευκολότερο να ενδώσω. Θα είχε σταματήσει να κλαίει και θα περπατούσε ευχαριστημένο καθ’όλη την διάρκεια, αλλά εγώ τον δίδαξα ένα σημαντικό μάθημα εκείνη την ημέρα. Αυτός δεν θα πάρει οτι θέλει μόνο και μόνο επειδή θα αρχίσει να κλαίει. Και έμαθα ένα σημαντικό μάθημα. Ακριβώς επειδή ένα παιδί φωνάζει και κλαίει σε ένα κατάστημα ή σε ένα χώρο στάθμευσης, δεν σημαίνει ότι οι γονείς δεν το έχουν αυτό υπό έλεγχο. Μερικές φορές οι καλύτεροι γονείς είναι αυτοί που έχουν παιδιά που ουρλιάζουν…

 

Πηγή: popsugar.com
Close