Μηνιγγίτιδα – Σημάδι στο δέρμα: Πώς γίνεται επιτόπου το έξυπνο «τεστ με το ποτήρι»(vid)

Ένα εξάνθημα που δεν υποχωρεί (“εξαφανίζεται”) όταν του ασκείτε πίεση είναι ένα σημάδι μηνιγγοκοκκικής σηψαιμίας (μηνιγγοκοκκικά βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν μηνιγγίτιδα και σηψαιμία).

Μηνιγγίτιδα – Τα άτομα με σηψαιμία μπορεί να αναπτύξουν ένα εξάνθημα από μικροσκοπικά «σπυράκια», που μπορεί να εξελιχθούν σε μωβ μώλωπες.

Αυτού του τύπου το εξάνθημα στο δέρμα δεν “υποχωρεί” όταν του ασκείτε πίεση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξέρετε πώς γίνεται το τεστ με το ποτήρι.

Μηνιγγίτιδα – Σημάδι στο δέρμα: Πώς γίνεται επιτόπου το έξυπνο «τεστ με το ποτήρι»(vid)

Μηνιγγίτιδα: Το τεστ με το ποτήρι

Πιέστε την πλευρά ενός διαυγούς ποτηριού σταθερά στο σημείο του εξανθήματος
Τα στίγματα/σπυράκια μπορεί αρχικά να “ξεθωριάσουν”
Συνεχίστε να πιέζετε

Διαβάστε περισσότερα στο apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close