Μήπως έχετε διαβήτη; Δείτε τα χέρια σας...

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε ένα πολύ εύκολο και απλό τεστ για τον διαβήτη που μπορεί να γίνει στο σπίτι σας. Το τεστ θα σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για το διαβήτη, γιατί όπως γνωρίζουμε ήδη, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διαβήτη.

Αυτή η κατάσταση επηρεάζει σχεδόν 1 στους 10 Αμερικάνους. Το 2012, περισσότερα από 29 εκατομμύρια Αμερικάνοι είχαν διαβήτη. Από τα 29 εκατομμύρια, μόνο τα 21 εκατομμύρια διεγνώστηκαν . Περίπου 245 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται για τη διάγνωση του διαβήτη κάθε χρόνο.

Δείτε ακόμη: 15 φυσικά tips για να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου του αίματος και του διαβήτη 

Και αυτό που είναι ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι οτι ακόμη 86 εκατομμύρια Αμερικάνοι πλήττονται από προδιαβήτη.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να διαγνωστεί από τις εξετάσεις αίματος, αλλά πρώτα θα πρέπει να μάθουμε τι πραγματικά είναι ο προδιαβήτης.

Τι είναι ο προδιαβήτης;

Όταν ένα άτομο έχει διαγνωστεί με προδιαβήτη αυτό σημαίνει ότι αυτός / αυτή έχει επίπεδα σακχάρου στο αίμα που είναι υψηλότερα από το φυσιολογικό, αλλά δεν βρίσκονται ακόμη σε διαβητικό επίπεδο. Το όνομα «προδιαβήτης» προέρχεται από το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι που έχουν προδιαβήτη είναι καθ οδόν στο να γίνουν διαβητικοί, αν και δεν αναπτύσσουν όλοι οι προδιαβητικοί διαβήτη τύπου 2, οι περισσότεροι το κάνουν.

Δείτε ακόμη: Ο διαβήτης στην εγκυμοσύνη από τον Νίκο Παπανικολάου

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνετε διαβητικοί, αλλά μακροπρόθεσμα ο προδιαβήτης οδηγεί σε άλλες σοβαρές παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις και βλάβες των νεύρων . Τα σημάδια δεν είναι πραγματικά ορατά έτσι ώστε κάθε ένας μας πρέπει να μάθει πώς να τα αναγνωρίζει.

Συμπτώματα:

Τα πιο σημαντικά συμπτώματα αυτής της κατάστασης είναι:

  • Αυξημένη ούρηση
  • Αυξημένη δίψα
  • Ανεξήγητη απώλεια βάρους
  • Κούραση
  • Θολή όραση
  • Αυξημένη πείνα
  • Πληγές που δεν επουλώνονται

Πώς να διαγνώσετε τον προδιαβήτη;

Αυτή η κατάσταση μπορεί να καθοριστεί μέσα από ένα τεστ αίματος στο οποία θα εξετάζεται το επίπεδο της γλυκόζης.

Αν τα επίπεδα είναι πάνω από ένα ορισμένο σημείο (100 χιλιοστόγραμμα ανά δέκατο του λίτρου), τότε πάσχεται από προδιαβήτη. Εάν έχετε ακόμη υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα (126 χιλιοστόγραμμα ή παραπάνω ανά δεκατόλιτρο) τότε αυτό σημαίνει οτι είστε διαβητικοί.

Δείτε ακόμη: Ελληνική έρευνα: Κίνδυνος για διαβήτη από τα αντιβιοτικά στην παιδική ηλικία

Δείτε βήμα προς βήμα τις οδηγίες για την εναλλακτική διάγνωση του προδιαβήτη .

1.Κρατήστε 1 δάχτυλο, αν είστε άνδρας, και κανένα αν είστε γυναίκα.

2.Κράτηστε 3 δάκτυλα, αν είστε πάνω από 60, 2 δάχτυλα αν είστε άνω των 50 ετών, και 1 δάχτυλο, αν είστε άνω των 40 ετών, κανένα αν είστε κάτω των 40 ετών.

3.Κρατήστε  1 δάχτυλο, αν νομίζετε ότι δεν έχετε αρκετή φυσική δραστηριότητα , κανένας αν νομίζετε ότι έχετε αρκετή σωματική δραστηριότητα.

4.Κρατήστε 1 δάχτυλο αν κάποιος στην οικογένειά σας έχει διαβήτη, κανένας εάν η οικογένειά σας δεν έχει ιστορικό διαβήτη.

5.Κρατήστε 1 δάχτυλο, αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, κανένα αν έχετε μια φυσιολογική αρτηριακή πίεση.

6.Κρατήστε 3 δάκτυλα, αν είστε σοβαρά υπέρβαροι ( παχύσαρκοι ), 2 δάχτυλα αν είστε υπέρβαροι, 1 δάχτυλο αν είστε ελαφρώς υπέρβαροι και κανένα δάχτυλο αν έχετε ένα υγιές σωματικό βάρος.

Μέχρι το τέλος αυτής της αυτο-διάγνωσης, αν διαπιστώσετε ότι κρατάτε μέχρι πέντε δάχτυλα ή περισσότερα, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε προδιαβήτη. Αυτό το είδος της διάγνωσης χρησιμοποιεί τους παράγοντες που οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη. Ακόμα κι αν δεν είναι 100% ακριβής, οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτός είναι ένας καλός τρόπος μέτρησης του κινδύνου του διαβήτη.

Δείτε ακόμη: Το «κόλλημα» στην οθόνη αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη στα παιδιά

Αν αυτή η δοκιμή δείχνει ότι έχετε προδιαβήτη, στη συνέχεια, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε μια εξέταση αίματος για να μάθετε πόσο κίνδυνο αντιμετωπίζετε για την ανάπτυξη διαβήτη. Αν το αποτέλεσμα της εξέτασης αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζετε σημαντικό κίνδυνο, τότε θα πρέπει να κάνετε σίγουρα κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα σας και να μειώσετε έτσι τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close