Το μυστηριώδες σημάδι στο σώμα αυτής της κοπέλας, της αποκάλυψε κάτι που δεν περίμενε κανένας..

Η Τέιλορ Μουλ, όπως σχεδόν 1 στους 30 ανθρώπους στον κόσμο, είναι δίδυμη. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή όμως είναι ότι από «τεχνικής» πλευράς είναι δίδυμη του ίδιου της του εαυτού!

Η νεαρή κοπέλα από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ πάσχει από μια πολύ σπάνια γενετική νόσο που μετρά μόλις 100 διαπιστωμένα περιστατικά στην ιστορία της Ιατρικής.

Η νόσος ονομάζεται χιμαιρισμός και συμβαίνει όταν δύο ξεχωριστά γονιμοποιημένα ωάρια (διζυγωτικά δίδυμα) συγχωνεύονται σε ένα μέσα στη μήτρα.

Δείτε ακόμη: Είναι σημαντικό όλες οι γυναίκες να γνωρίζουν τα 6 σημάδια της υπέρτασης

Όταν ήταν ακόμη παιδί, η Τέιλορ παρατήρησε ότι το σώμα της ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό των υπόλοιπων παιδιών. Ήταν σαν να ήταν χωρισμένη στα δύο, με τις δύο πλευρές του σώματός της να έχουν ελαφρώς διαφορετικό τόνο δέρματος. Οι γιατροί αρχικά θεώρησαν ότι επρόκειτο για ένα ακίνδυνο εκ γενετής σημάδι, ωστόσο στην πορεία η Τέιλορ άρχισε να εμφανίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το μυστηριώδες σημάδι στο σώμα αυτής της κοπέλας, της αποκάλυψε κάτι που δεν περίμενε κανένας..

«Είχα αυτοάνοσα συμπτώματα από την προεφηβεία μου και μου ήταν πολύ δύσκολο να τα διαχειριστώ επειδή ήμουν μικρή αλλά και επειδή δεν ήξερα γιατί είμαι άρρωστη» αναφέρει η ίδια.

Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια μέχρι οι γιατροί να ανακαλύψουν ότι η πραγματική αιτία της κακής υγείας της ήταν ο χιμαιρισμός. Η νόσος έχει σαν αποτέλεσμα το μισό σώμα τής Τέιλορ να επιτίθεται στο άλλο μισό, αφού διαθέτει δύο διαφορετικά DNA και επομένως δύο διαφορετικά, ασύμβατα μεταξύ τους, ανοσοποιητικά συστήματα.

Δείτε ακόμη: 15 διάσημοι που πάσχουν από σοβαρή ασθένεια και δεν το γνώριζε κανείς

Για να θέσει υπό έλεγχο τα συμπτώματά της, η Τέιλορ ακολουθεί έναν πολύ υγιεινό τρόπο ζωής με σωστή διατροφή, τακτική άσκηση και σειρά συμπληρωμάτων βιταμινών και προβιοτικών. «Ακόμη και με όλα αυτά όμως» αναφέρει «και πάλι έχω καθημερινά προβλήματα και παρουσιάζω τροφικές ευαισθησίες, επομένως ψυχολογικά όλο αυτό είναι πολύ επιβαρυντικό».

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, η Τέιλορ δεν σταματά να δίνει τις μάχες της. Συμμετέχει σε καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον χιμαιρισμό και επίσης προσπαθεί μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Instagram το κίνημα body positivity για τη θετική αντιμετώπιση όλων των σωμάτων. «Ελπίζω ότι προβάλλοντας τις δικές μου ατέλειες θα εμπνεύσω και άλλους που έχουν σωματικές ιδιομορφίες ή που είναι διαφορετικοί να μη σταματήσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους» αναφέρει η Τέιλορ σε μια ανάρτησή της στο Instagram.

Πηγή: onmed.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close