Οι άνθρωποι που δυσκολεύεται να ξυπνήσουν το πρωί πάσχουν από αυτή την πάθηση

Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να κοιμηθείς το βράδυ και δεν είναι εύκολο να σηκωθείς το πρωί από το κρεβάτι.

Ολοι λατρεύουμε τον ύπνο και όταν χτυπάει το ξυπνητήρι, θέλουμε να το κλείσουμε και να γυρίσουμε πλευρό.

Ο ύπνος έχει κυρίαρχο ρόλο στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και στα επίπεδα της ενέργειάς σου μέσα στην ημέρα.

Πόσες φορές έχεις ακούσει φίλους να παραπονιούνται ότι τους λείπει ύπνος ή ότι δυσκολεύονται να σηκωθούν κάθε πρωί; Μπορεί μάλιστα να είσαι και εσύ μία από αυτούς.

Οι άνθρωποι που δυσκολεύεται να ξυπνήσουν το πρωί πάσχουν από αυτή την πάθηση

Το κρεβάτι σου είναι ζεστό και δεν θέλεις με τίποτα να αποχωριστείς το πάπλωμα. Δεν είναι κακό να θέλεις να μείνεις λίγο περισσότερο στο κρεβάτι, ιδίως τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Δείτε ακόμα: Mήπως έχετε αυτό στο μέτωπο σας; αν ναι, είστε ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος!

Ωστόσο οι ερευνητές βρήκαν ότι κάποιοι που δυσκολεύονται να σηκωθούν το πρωί από το κρεβάτι τους έχουν μια πάθηση που ονομάζεται clinomania (κλινομανία) ή dysania.

Η κλινομανία ουσιαστικά είναι η εμμονή με τον ύπνο. Ενας εθισμός με το κρεβάτι σου. Με άλλα λόγια, είναι ο έρωτας για το μαξιλάρι και το πάπλωμά σου. Για τον κλινομανή, η επιθυμία να μείνει στο κρεβάτι είναι συντριπτική και ακαταμάχητη και θα μπορούσε να συνεχιστεί για μέρες ολόκληρες, ιδιαίτερα όταν βρέχει ή χιονίζει.

Δείτε ακόμα: Κάντε το τεστ με το κουτάλι για να δείτε αν σας λείπει… ύπνος! (vid)

Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία δημιουργεί στους πάσχοντες μια μορφή εθισμού με το κρεβάτι τους.

Οπως αναφέρει η βρετανική Mirror αυτή η πάθηση συχνά σχετίζεται με θέματα ψυχικής υγείας, καθώς και με θέματα άγχους και κατάθλιψης.

Επίσης κάποιοι παρουσίασαν σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, μία κατάσταση με βασικό χαρακτηριστικό την εξουθενωτική κούραση.

[dailymail]

 

 

Πηγή: tilestwra

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close