Οι μαμάδες που θηλάζουν δεν πρέπει να είναι τόσο αυστηρές με τον εαυτό τους!

Κάθε μητέρα που θηλάζει το μωρό της γνωρίζει πόσο απαιτητικό και ίσως δύσκολο μπορεί να γίνει, καθώς χρειάζεται ιδιαίτερη επιμονή και υπομονή. Ο θηλασμός προσφέρει πολλά οφέλη στο παιδί και γι’αυτό μπορεί να θεωρηθεί και απαραίτητος. Και όσο όμορφη και γεμάτη συναισθήματα μπορεί να είναι η πράξη αυτή, κρύβει δυσκολίες που μόνο οι θηλάζουσες μπορούν να καταλάβουν. Γι’αυτό και πολλές φορές μπορεί να απογοητεύονται και να τα βάζουν με τον εαυτό τους τις στιγμές που δυσκολεύονται.

Η Amy Kiefer, μια μητέρα δύο παιδιών από το Wisconsin, αποφάσισε να μοιραστεί τις δοκιμές και τις δοκιμασίες της σε ένα post στο Instagram που απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που δεν αισθάνθηκε τη «μαγεία» του θηλασμού, σύμφωνα με το babyradio.gr.

Δείτε επίσης Εγκυμοσύνη και βότανα: Ένας ριψοκίνδυνος συνδυασμός

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

«Ο θηλασμός ΔΕΝ είναι εύκολος για αυτή τη μαμά», έγραφε. «Αν είσαι σαν κι εμένα και έχεις μερικούς πρώιμους αγώνες με τα μικρά μωρά σου, το όμορφο μέρος του συναισθηματικού δεσμού με το μωρό έρχεται αργότερα – και είναι κάτι παραπάνω από εντάξει! Ίσως να μην το αγαπήσετε ποτέ ή να μην νιώσετε αυτή τη μαγεία που περιγράφουν οι περισσότεροι, αλλά κρατήστε δυνάμεις για να συνεχίσετε τη σκληρή δουλειά!»

Μίλησε επίσης για το πώς η εμπειρία του θηλασμού μπορεί να ποικίλει πολύ από μωρό σε μωρό – και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. «Με το πρώτο παιδί μου είχα υπερβολικό πόνο, τόσο πολύ που έκλαιγα. Ο Maxwell είχε κοντό χαλινό και οι θηλές μου είχαν καταστραφεί. Δεν μπορέσαμε να θηλάσουμε αναίμακτα και χωρίς πόνο πριν τις 8 εβδομάδες… Νιώθω πολύ περήφανη που τα κατάφερα και άντεξα!

Ευτυχώς για τη Amy, η δεύτερη φορά δεν είχε καθόλου πόνο. Ωστόσο, δημιουργήθηκε ένα άλλο ζήτημα που ποτέ δεν πίστευε ότι θα αντιμετώπιζε: υπερπαραγωγή γάλακτος.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα μου είναι οτι το τεράστιο στήθος μου έχει τόσο γάλα που μουλιάει το μωρό όσο εκείνο θηλάζει. Ακόμη και με τις καλύτερες προσπάθειές μου (και τις συμβουλές συμβούλων θηλασμού) προσπαθώ ακόμα να αντεπεξέλθω… Οι περισσότερες νομίζουν οτι η υπερπαραγωγή γάλακτος δεν είναι καν πρόβλημα. Δεν μπορείτε να με καταλάβετε όμως αν δεν έχετε ζήσει με το τεράστιο στήθος μου. Είναι ένα τεράστιο χρονοβόρο και άβολο ζήτημα που δεν ταιριάζει ακριβώς στην κατάσταση μας, με 2 παιδιά κάτω των 2 που θηλάζουν!» 

Δείτε επίσης Πως ο θηλασμός προστατεύει τα μωρά από τα επικίνδυνα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά μικρόβια.

Η υπερπαραγωγή δεν είναι αστείο, επομένως να είστε δυνατές φίλες μου!

«Να μην είστε τόσο σκληρές με τον εαυτό σας, για το θηλασμό ή την παραγωγή σας! Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλες μητέρες και απλώς κοιτάξτε πώς θα τα καταφέρετε με τις συνθήκες που σας δόθηκαν!».

Με πληροφορίες από babyradio.gr

Close