Οι θαυματουργές ασκήσεις που θα σας κάνουν να γυμνάσετε όλους τους μυς του σώματος σας σε ελάχιστο χρόνο

Υπάρχουν πάρα πολλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για την εκγύμναση του σώματός σας. Αλλά ίσως μια από τις πιο αποτελεσματικές είναι τα – «5 Θιβετιανά μαργαριτάρια» . Αυτή η αρχαία τεχνική που δημιούργησαν οι μοναχοί στο Θιβέτ, όχι μόνο θα γυμνάσει όλους τους μυς σας, αλλά επίσηςθα σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε και τη φυσιολογική λειτουργίας του οργανισμού σας.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 5 ασκήσεις που είναι πολύ απλές και δεν απαιτούν πολύ χρόνο!

1.)

Οι θαυματουργές ασκήσεις που θα σας κάνουν να γυμνάσετε όλους τους μυς του σώματος σας σε ελάχιστο χρόνο

 

 • Σηκωθείτε όρθιοι,έχοντας τα χέρια σας στο ύψος των ώμων. Προσπαθήστε να κρατήσετε τα χέρια σας παράλληλα με το πάτωμα καθόλη τη διάρκεια της άσκησης.
 • Αρχίστε να περιστρέφεστε δεξιόστροφα γύρω από τον άξονά σας, μέχρι να αισθανθείτε λίγο ζαλισμένοι.Για αρχή, θα πρέπει να κάνετε 3 εώς και 6 στροφές ανά επανάληψη.

Δείτε ακόμη: Γυμναστήριο:Πρωί ή βράδυ; Μάθε ποια ώρα της ημέρας σε ωφελεί η γυμναστική

2.)

Οι θαυματουργές ασκήσεις που θα σας κάνουν να γυμνάσετε όλους τους μυς του σώματος σας σε ελάχιστο χρόνο

 • Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα χέρια κατά μήκος του δαπέδου. Εκπνεύστε βαθιά.
 • Παίρνοντας βαθιά ανάσα σηκώστε το κεφάλι και τα πόδια σας, προσέχοντας να μην σηκώσετε τους ώμους και τα ισχία από το πάτωμα και λυγίστε τα γόνατα. Στη συνέχεια, επιστρέψε ομαλά στην αρχική σας θέση, εκπνεύοντας.

Υπάρχουν πάρα πολλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για την εκγύμναση του σώματός σας.

Δείτε ακόμη: Το τρικ γυμναστικής της τεμπέλας -Αποτελεσματικό όπως η σωματική άσκηση

3.)

Οι θαυματουργές ασκήσεις που θα σας κάνουν να γυμνάσετε όλους τους μυς του σώματος σας σε ελάχιστο χρόνο

 • Σταθείτε στα γονατά σας, με τα πόδια παράλληλα μεταξύ τους. Τα γόνατα πρέπει να είναι στο πλάτος της λεκάνης. Βάλτε τα χέρια σας κατά μήκος του σώματος, και τις παλάμες στο πίσω μέρος του μηρού. Γείρετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός, με το πηγούνι να αγγίζει το στήθος σας.
 • Πάρτε μια βαθιά εισπνοή..
 • Βαθιά και σιγά-σιγά εισπνέετε ταυτόχρονα ρίχνοντας το κεφάλι σας προς τα πίσω. Ανοίξτε το θωρακά σας και τοποθετήστε τα χέρια σας στους γοφούς. Επιστρέψτε εκπνέοντας στη αρχική σας θέση.

Δείτε ακόμη: Οι 7 καλύτερες ασκήσεις για να »χτίσετε» μυς και να ανακουφίσετε το πόνο της πλατης!

4.)

Οι θαυματουργές ασκήσεις που θα σας κάνουν να γυμνάσετε όλους τους μυς του σώματος σας σε ελάχιστο χρόνο

 • Καθίστε στο πάτωμα, ισιώνοντας τα πόδια και την πλάτη σας. Τα πόδια θα πρέπει να είναι στο πλάτος των ώμων,και βάλτε τις παλάμες στο πάτωμα, έτσι ώστε τα δάχτυλα να τοποθετούνται παράλληλα προς το σώμα. Εκπνεύστε και γείρετε προς τα εμπρός το κεφάλι στο στήθος του.
 • Κατά την εισπνοή (αναπνέουμε με τον ίδιο τρόπο όπως και στις προηγούμενες ασκήσεις) ρίξτε πίσω το κεφάλι όσο το δυνατόν περισσότερο και να αναρριχηθείτε μέχρι τον κορμό. Θα πρέπει να βρίσκεστε σε οριζόντια θέση, όπου θα στηρίζεστε με τα χέρια σας ίσια και τα πόδια σας σε ορθή γωνία. Προσπαθήστε για μερικά δευτερόλεπτα να τεντώσετε όλους τους μύες και να μείνετε σε αυτή τη θέση, και στη συνέχεια, εκπνεύστε και επιστρέψτε στην καθιστή θέση.

5.)

Οι θαυματουργές ασκήσεις που θα σας κάνουν να γυμνάσετε όλους τους μυς του σώματος σας σε ελάχιστο χρόνο

 • Ξαπλώστε, και σηκωθείστε στα χέρια σας έχοντας λυγισμένο το κορμό σας. Τα χέρια και τα πόδια σας θα πρέπει να είναι ελαφρώς πιο φαρδιά από το πλάτος των ώμων. Τα γόνατα δεν πρέπει να αγγίζουν το πάτωμα. Ρίξτε το κεφάλι προς τα πίσω και εκπνεύστε.
 • Κατά την εισπνοή σηκώστε τη λεκάνη και χαμηλώστε το κεφάλι σας, σχηματίζοντας μια γωνία. Πρέπει να πιέζετε το κεφάλι σαςπρος το στήθος. Προσπαθήστε να κρατήσετε τα πόδια σας ίσια, , και τα χέρια πρέπει να είναι στην ίδια γραμμή. Στη συνέχεια, εκπνεύστε και πάλι γυρίστε στην αρχική θέση.
 • Εισπνεύστε σε αυτή τη θέση, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να συνηθίσετε την εισπνοή και την εκπνοή από αυτή τη θέση.

Γενικοί κανόνες

Το πιο σημαντικό για να έχετε αποτέλεσμα είναι να κάνετε επαναλήψεις, τουλάχιστον μια. Κάνουμε φορά την ημέρα. Αν θέλετε να επιτύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα, αυξήστε τον αριθμό των επαναλήψεων των ασκήσεων:

1η εβδομάδα – κάθε άσκηση επαναλαμβάνεται 3 φορές
2η εβδομάδα 2-5 επαναλήψεις
3η Εβδομάδα -μέχρι 7 επαναλήψεις
μέχρι 10 εβδομάδα 21 επαναλήψεις.

Όταν παρακάμπτετε να κάνετε ασκήσεις είναι καλύτερα να επιστρέψετε πίσω στον αριθμό των επαναλήψεων του επιπέδου της προηγούμενης εβδομάδας.

 • Η καλύτερη στιγμή για να κάνετε αυτές τις ασκήσεις είναι – το πρωί μέχρι το μεσημέρι, με άδειο στομάχι.
 • Εάν κουράζεστε πολύ, με τις πολλές επαναλήψεις, κάντε λιγότερες επαναλήψεις μέχρι να συνηθίσετε.
 • Ακολουθήστε τις αναπνοές. Εισπνεύστε από τη μύτη και ομαλά.
 • Έπειτα από ένα μεγάλο αριθμό επαναλήψεων κάντε παύσεις ανάμεσα στις ασκήσεις – σηκωθείτε όρθιοι, βάλτε τα χέρια σας στη μέση και να πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές.
 • Μετά την εκτέλεση των ασκήσεων είναι καλύτερο να κάνετε ένα διάλειμμα, και να χαλαρώσετε

 

Πηγή: adme.ru

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close