Όλοι πατάμε καζανάκι στη τουαλέτα! Εξι λόγοι  για να μην το κάνουμε( και εννοείτε τους αγνοούμε!)

Όταν έρθει η ώρα της ούρησης, όλοι γνωρίζουμε την διαδικασία, πάμε στην τουαλέτα και ανακουφιζόμαστε έτσι δεν είναι; Ωστόσο, το επόμενο βήμα μετά την ούρηση είναι πολύ σημαντικό και όμως το αγνοούμε. Πρέπει να πατάμε το καζανάκι ή όχι;;;

Δείτε λοιπόν 6 λόγους, για να μην πατήσετε το καζανάκι την επόμενη φορά που θα πάτε να ουρήσετε στην τουαλέτα.

1. Είναι ακριβό

Το νερό κοστίζει χρήματα και οι περισσότερες συμβατικές τουαλέτες χρησιμοποιούν αρκετές ποσότητες νερού. Προσπαθήστε να παρακάμψετε μερικές ουρήσεις και θα παρατηρήσετε τη διαφορά στο επόμενο λογαριασμό του νερού σας. Εάν δεν θέλετε να ξοδεύετε άσκοπα τα χρήματα σας, αυτός είναι ένας τρόπος για να μειώσετε το κόστος του νοικοκυριού σας.

Dollars

Δείτε ακόμη: Δείτε πως να καθαρίσετε αποτελεσματικά αυτό το σημείο της τουαλέτας

2. Διαταράσσει τον ύπνο σας

Εάν δεν κοιμάστε βαριά το βράδυ πιθανότατα σηκώνεστε πιο συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας για να πάτε στην τουαλέτα. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά δεν πρέπει να ανησυχείτε. Μπορείτε να κάνετε αυτές τις νυχτερινές εκδρομές στο μπάνιο λιγότερο ενοχλητικές, χωρίς να πατάτε το καζανάκι γιατί ο θόρυβος που προκαλείται από αυτό μπορεί να σας ξυπνήσει ακόμη περισσότερο και να μην μπορείτε μετά να κοιμηθείτε. Θα μπορούσε επίσης να ξυπνήσει και άλλα άτομα στην οικογένεια σας και δεν θα ήταν καθόλου ωραίο να σας την πουν το επόμενο πρωί, την ώρα του πρωινού.

Μόλις καταλάβουν πώς μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα και να βοηθήσουν το περιβάλλον, μπορεί να είναι λίγο πιο ανοιχτόμυαλοι

Δείτε ακόμη: Μετά από αυτό το εκπληκτικό κόλπο, η καθαριότητα της τουαλέτας σας δεν θα είναι ποτέ ξανά πιο εύκολη !

3. Είναι κακό για το περιβάλλον

Το γλυκό νερό είναι ένας πολύτιμος πόρος που γίνεται όλο και πιο σπάνιος καθημερινά. Τώρα είναι η ώρα να αρχίσετε να είστε  λιγότερο σπάταλοι με αυτόν τον πολύτιμο πόρο και να αποφύγετε να πατάτε άσκοπα το καζανάκι της τουαλέτας σας είναι μια καλή αρχή. Αν πάτε πάνω από 5 ή 6 φορές τουαλέτα την ημέρα για να ουρείτε σπαταλάτε υπερβολικές ποσότητες νερού.. Οπότε θα έπρεπε να το ξανασκεφτείτε.
toilet

4. Επηρεάζει την πίεση και τη θερμοκρασία του νερού

Αυτό έχει συμβεί σε όλους μας κάποια στιγμή. Απολαμβάνετε ένα ωραίο ζεστό ντους και στη συνέχεια ξαφνικά το νερό γίνεται κρύο και μετά γίνεται πάλι ζεστό! Κάποιος χρησιμοποίησε προφανώς το μπάνιο για τους φιλοξενούμενους και δεν ήξερε (ή δεν τον ένοιαζε) ότι κάποιος ήταν στο ντους. Ευτυχώς, τα περισσότερα σύγχρονα υδραυλικά συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να αποφεύγουν αυτό το πρόβλημα. Αλλά ακόμα, γιατί να διατρέξετε τον κίνδυνο, ειδικά εάν μπορείτε να εξοικονομήσετε νερό και χρήματα στη διαδικασία;

5. Τα ούρα είναι πραγματικά καθαρά

Τα ούρα είναι πιο καθαρά από το σάλιο σας. Το να τα αφήσετε στην τουαλέτα χωρίς να πατήσετε το καζανάκι, σίγουρα δεν πρόκειται να προκαλέσουν καμιά ζημιά στην τουαλέτα σας.

6. Το να τραβάτε το καζανάκι έχει ως συνέπεια την εξάπλωση των μικροβίων

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν οτι είναι αηδιαστικό το να μην πατούν το καζανάκι. Αλλά στη πραγματικότητα το πάτημα στο καζανάκι της τουαλέτας μπορεί να διαδώσει περισσότερα μικρόβια από το μη πάτημα του. Όταν το νερό αρχίσει να διασχίζει τη λεκάνη της τουαλέτας, κάποια από αυτά πετάγονται στο πάτωμα του μπάνιου. Μπορεί να μην τα βλέπετε, αλλά είναι εκεί. Αυτό το νερό περιέχει ούρα και βακτήρια των κοπράνων. Αν δεν πατάτε το καζανάκι, θα κρατήσετε τα μικρόβια και τα βακτηρίδια στη λεκάνη όπου και ανήκουν.

Δείτε ακόμη: Παγωσαν οι σωληνες του νερου τι να κανω;

Αλλά όταν είναι απαραίτητο το πάτημα στο καζανάκι, τότε πρέπει να έχετε πάντα τοποθετημένο το κάθισμα της τουαλέτας προς τα κάτω, προκειμένου τα μικρόβια να μην ξεπηδήσουν από τη λεκάνη.

Όλοι πατάμε καζανάκι στη τουαλέτα! Εξι λόγοι για να μην το κάνουμε( και εννοείτε τους αγνοούμε!)

Εάν αυτοί οι λόγοι είναι πειστικοί, ίσως να είναι καλό να αρχίσετε να μην πατάτε με το παραμικρό το καζανάκι στο σπίτι σας. Οι δημόσιες τουαλέτες και οι τουαλέτες στο χώρο εργασίας, ωστόσο, είναι άλλη ιστορία. Εκτός και αν μπορείτε να πείσετε τους συναδέλφους σας να είναι λίγο περισσότερο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι, όμως επειδή αυτό είναι δύσκολο είναι πιθανότατα καλύτερο να τραβάτε το καζανάκι κάθε φορά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να προσπαθήσετε. Μόλις καταλάβουν πώς μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα και να βοηθήσουν το περιβάλλον, μπορεί να είναι λίγο πιο ανοιχτόμυαλοι.

Πηγή: healthhacks.be

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close