Πατέρες που λείπουν ώρες για χάρη της οικογένειάς τους!

Υπάρχουν οικογένειες που αναγκάζονται να ζουν χωρίς στην παρουσία του πατέρα, καθώς εκείνος αναγκάζεται να απουσιάζει λόγω δουλειάς. Μπορεί να λείπει περιστασιακά ή και για μεγάλα χρονικά διαστήματα αν η δουλειά τους το απαιτεί. Και αυτό συνήθως οφείλεται στην οικονομική χρήση που βαραίνει τη χώρα! Οι θέσεις εργασίας είναι λιγότερες αναγκάζοντάς τους ν’ αναζητήσουν εργασία κάπου αλλού.

Δείτε επίσης Όταν το παιδί ζηλεύει – Συμβουλές προς στους γονείς

Σαφώς και δεν είναι ό,τι καλύτερο. Όλοι στην οικογένεια μπαίνουν σε μια διαδικασία ν’ αναθεωρήσουν καταστάσεις. Αλλάζει το πλάνο, δοκιμάζονται τα συναισθήματα κι εύκολα μπορεί να χαθεί η ουσιαστική επικοινωνία.
Η μητέρα αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο, καθώς πρέπει να διατηρήσει τις ισορροπίες, αφήνοντάς σε δεύτερη μοίρα την προσωπική της ζωή και να αναλάβει τον πατρικό ρόλο. Ίσως και να φανεί ωφέλιμο για την εξέλιξη της σχέσης ή καταστροφικό. Υπάρχουν πολλοί παράμετροι που παίζουν το δικό τους ρόλο.

Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι αν έχει καταφέρει με την παρουσία του ο πατέρας να κάνει ό,τι επιβάλλεται, για να μπουν οι σωστές βάσεις που αφορούν την ανατροφή των παιδιών του. Επίσης, αν έχει κατανοήσει πλήρως τις θυσίες που κάνει η σύζυγός του. Δηλαδή να έχει έρθει στη θέση της, κατανοώντας τις ανάγκες της, για να προσφέρει σ’ αυτήν και στα παιδιά ψυχική ηρεμία. Να τους δώσει να καταλάβουν ότι όσο μακριά κι αν βρίσκεται πάντα θα είναι δίπλα τους σε ό,τι θελήσουν. Με λίγα λόγια, η απουσία του να μην είναι τόσο αισθητή.

Αυτό είναι και το κλειδί, για να γίνει η ζωή τους πιο εύκολη. Μπορεί να φαντάζει ως κάτι αρκετά επίπονο επειδή υπάρχουν πολλά εμπόδια. Αρκετές φορές θα φτάσουν στα όριά τους κι εκεί θα κριθούν τα πάντα. Στις αντοχές τους.

Δείτε επίσης Πανομοιότυποι δίδυμοι θα πληρώσουν διατροφή για το ίδιο παιδί -Δεν λένε ποιος είναι ο πατέρας

Σήμερα που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί πολύ, το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να επικοινωνεί με την οικογένειά του. Οι βιντεοκλήσεις, οι φωνητικές κλήσεις κι η άμεση, γραπτή επικοινωνία βοηθούν να κρατάει επαφή μαζί τους. Σίγουρα, είναι διαφορετικά να είσαι παρών μέσα απ’ τη φυσική σου παρουσία, όμως απ’ το τίποτα κάτι είναι κι αυτό.

Ο χαμένος χρόνος μπορεί ν’ αναπληρωθεί, αφού οι στιγμές ορίζονται μέσα απ’ την ποιότητα κι όχι απ’ την ποσότητα. Αν έχει καταφέρει να οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης, τότε είναι ικανός να βρει τις λύσεις που απαιτούνται. Η ψυχολογία των παιδιών είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Απ’ όποια οπτική γωνιά κι αν το κοιτάξεις πάντα θα βρίσκεις ερωτηματικά που απαιτούν πειστικές απαντήσεις. Αυτές θα δοθούν κι απ’ τους δυο γονείς. Δε γίνεται διαφορετικά.

Βέβαια, παίζει ρόλο και το χρονικό διάστημα που απουσιάζει. Όπως κι η φύση της εργασίας του. Ένας αθλητής για παράδειγμα, θα φροντίσει να μετακομίσει η οικογένειά του εκεί που βρίσκεται, αφού δύσκολα θα καταφέρει να πηγαίνει κοντά τους όσο είναι αναγκαίο. Ένας πιλότος έχει την άνεση ν’ αναπληρώσει το χαμένο χρόνο πιο εύκολα γιατί μπορεί να προσαρμόσει, ως ένα βαθμό, το επαγγελματικό του πρόγραμμα.

Δείτε επίσης 5 υπέροχα σκίτσα για το πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζει ο κόσμος τη Μαμά και το Μπαμπά!

Όπως και να ‘χει, είναι περίπλοκο και δύσκολο. Το γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους όσοι το βιώνουν. Αλλά, με καλή θέληση τα πάντα έχουν τη δυνατότητα να βρουν το δρόμο τους. Ακόμη κι αν χρειαστεί να θυσιάσεις πολλά απ’ την καθημερινότητά σου.

Είναι χρήσιμη η οικονομική άνεση, όμως σίγουρα δε φτάνει μόνο αυτή. Μπορεί να κυριαρχεί η άποψη ότι τα χρήματα είναι το παν, αλλά μέσα μας γνωρίζουμε πως αυτή είναι η μισή αλήθεια. Καλό θα ήταν να επενδύσουμε στην άλλη μισή και να μην την αποκρύπτουμε.

Με πληροφορίες από το pillowfights.gr

Close