Πείτε αντίο στις πιτζάμες σας! 5 λόγοι για να κοιμάστε γυμνοί!

Το να κοιμόμαστε αρκετά είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας. Η έλλειψη επαρκούς ύπνου μπορεί να είναι ένας παράγοντας που οδηγεί σε διαβήτη, καρδιακές παθήσεις ή ακόμα και καρκίνο.

Όσο σημαντική είναι η ποσότητα του ύπνου μας, και η ποιότητα είναι εξίσου σημαντική. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν οτι αν κοιμόμαστε γυμνοί, τότε ο ύπνος μας είναι πιο ξεκούραστος και μας κάνει πολύ καλό. Και υπάρχουν 5 λόγοι που επιβεβαιώνουν το πόσο καλό είναι να κοιμόμαστε γυμνοί.

1. Ρυθμίζεται η θερμοκρασία του σώματος

Όταν κοιμόμαστε, η θερμοκρασία του σώματος πέφτει αυτόματα. Φορώντας χοντρές, ζεστές πιτζάμες αυτή η φυσική σωματική αντίδραση διακόπτεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν ανήσυχο ύπνο, ο οποίος σας αφήνει να αισθάνεστε λιγότερο αναζωογονημένοι την επόμενη μέρα. Με το να κοιμάστε γυμνοί, εξασφαλίζετε ότι η θερμοκρασία του σώματός σας δεν θα είναι πολύ υψηλή.

Πείτε αντίο στις πιτζάμες σας! 5 λόγοι για να κοιμάστε γυμνοί!

Δείτε ακόμη: Ύπνος με το μπιμπερό; Μακριά!Δείτε γιατί!

2. Απελευθερώνονται οι ορμόνες ύπνου

Ένα ισορροπημένο επίπεδο μελατονίνης εγγυάται υγιή ύπνο. Αυτή η ορμόνη ύπνου ρυθμίζεται φυσικά όταν κοιμάστε γυμνοί. Ο περιβάλλοντος φωτισμός και η θερμοκρασία δωματίου παίζουν ζωτικούς ρόλους στη δημιουργία μελατονίνης. Στην ιδανική περίπτωση, το δωμάτιο θα πρέπει να είναι εντελώς σκοτεινό και δεν θα πρέπει να είναι πιο ζεστό από τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Πείτε αντίο στις πιτζάμες σας! 5 λόγοι για να κοιμάστε γυμνοί!

Δείτε ακόμη: Ύπνος με τα παιδιά;Ένας μπαμπάς εξομολογείτε

Στην ιδανική περίπτωση, το δωμάτιο θα πρέπει να είναι εντελώς σκοτεινό και δεν θα πρέπει να είναι πιο ζεστό από τους 21 βαθμούς Κελσίου.

3. Επωφελεί τη σχέση

Οι σχέσεις μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το γυμνό ύπνο. Όταν κάποιος σύντροφος βρίσκεται στο κρεβάτι γυμνός , απελευθερώνεται η οξειδωτική ορμόνη. Αυτή η ορμόνη οδηγεί σε συναισθήματα ευτυχίας και έχει θετική επίδραση στον ύπνο μας. Ενδυναμώνει επίσης τον ανθρώπινο δεσμό και, ως εκ τούτου, τη σχέση.

Πείτε αντίο στις πιτζάμες σας! 5 λόγοι για να κοιμάστε γυμνοί!

4. Ρυθμίζονται οι ορμόνες του άγχους 

Η κορτιζόλη είναι γνωστή ως η «ορμόνη του στρες» και είναι πολύ σημαντική σε διάφορες μεταβολικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο σώμα μας. Αν ζεσταθείτε αρκετά κάτω από την κουβέρτα σας, η παραγωγή κορτιζόλης σαςθα αυξηθεί. Ένα υψηλό επίπεδο κορτιζόλης οδηγεί σε αυξημένη όρεξη (και μακροχρόνια αύξηση βάρους), αυξημένη νευρικότητα και ένταση. Με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, το να κοιμηθείτε γυμνοί βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων της κορτιζόλης χαμηλά.

Πείτε αντίο στις πιτζάμες σας! 5 λόγοι για να κοιμάστε γυμνοί!

Δείτε ακόμη: Δείτε γιατί είναι σημαντικός για την υγειά μας ο μεσημεριανός ύπνος

5. Αυξάνει την αίσθηση της ευημερίας

Όταν κοιμάστε χωρίς πιτζάμες, βοηθάτε την κυκλοφορία σας επειδή το αίμα μπορεί να κινηθεί πιο εύκολα μέσα από το σώμα σας. Αυτό θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα και ως αποτέλεσμα να κοιμάστε καλύτερα. Οι άνθρωποι που πάσχουν από διαταραχές ύπνου θα πρέπει σίγουρα να προσπαθήσουν να κοιμούνται γυμνοί.

Πείτε αντίο στις πιτζάμες σας! 5 λόγοι για να κοιμάστε γυμνοί!

Εάν κάποιοι έχετε κοιμηθεί γυμνοί, μπορείτε να αναγνωρίσετε μερικά από αυτά τα οφέλη για την υγεία σας. Αν ακόμη προτιμάτε να κοιμάστε με πιτζάμες; γιατί δεν κάνετε μια προσπάθεια να κοιμηθείτε γυμνοί, ίσως σας αρέσει και το συνηθίσετε, μπορεί να πάρει λίγο καιρό να το συνηθίσετε αλλά το σώμα σας θα σας ευχαριστεί!

 

Πηγή: healthhacks.be

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close