Ποιο είναι καλύτερο για την υγεία σας; Το ζεστό ή το κρύο νερό;

Μετά το πρωινό ξύπνημα, έχουμε συνηθίσει να πίνουμε καφέ ή ένα φλιτζάνι κρύο νερό. Ωστόσο,καλό είναι να γνωρίζετε ποιο είδος νερού, το ζεστό ή το κρύο έχει περισσότερα οφέλη για την υγεία σας.

Σύμφωνα με πολλές πρόσφατες μελέτες, το πόσιμο ζεστό νερό πριν από το πρωινό μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία σας. Καθώς θα προσφέρει τα ακόλουθα οφέλη στην υγεία σας :

1.) Εξαλείφει τον πόνο

Η κατανάλωση ενός φλιτζανιού ζεστού νερού κάθε πρωί μπορεί να σας απαλλάξει από το πρήξιμο στο λαιμό. Πέρα από αυτό, αυτό προωθεί την ανακούφιση από τον πόνο. Απαλύνει και εξαλείφει τον ερεθισμό ή την ξηρότητα στο λαιμό σας.

Αν ξυπνάτε με στεγνό στόμα και δεν μπορείτε να καταπιείτε, σας προτείνουμε να πιείτε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Αυτό βοηθά επίσης στην ανακούφιση των κραμπών στην κοιλιά.

Δείτε ακόμη: 6 σημάδια που μαρτυρούν οτι είστε αφυδατωμένοι και πρέπει να πιείτε νερό αμέσως!

2.) Βελτιώνει την πέψη και βοηθά στην αχαλασία

Σύμφωνα με μια μελέτη το ζεστό νερό βοηθά στην αχαλασία λόγω της εξουσίας του να χαλαρώνει τους μύες του κάτω οισοφάγου.

Αυτή η μελέτη υποστηρίζει επίσης ότι ακόμη και το 58% των ανθρώπων αντιμετωπίζουν αχαλασία. Πέρα από αυτό, η κατανάλωση ενός ποτηριού ζεστό νερό πριν από τη λήψη του γεύματος θα βελτιώσει την πέψη των τροφίμων που καταναλώνετε .

Αν ξυπνάτε με στεγνό στόμα και δεν μπορείτε να καταπιείτε, σας προτείνουμε να πιείτε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό

3.) Βελτιώνει τη ροή του αίματος

Η τακτική ροή ζεστού νερού βοηθά στη βελτίωση της ροής του αίματος. Αυτό λειτουργεί πραγματικά, δεδομένου ότι η ζέστη βελτιώνει τη ροή των κυττάρων του αίματος.

Δείτε ακόμη: 10 σημάδια οτι δεν πίνετε πολύ νερό

4.) Προωθεί την απώλεια βάρους

Η κατανάλωση ζεστού νερού είναι εξαιρετική για την ενυδάτωση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με μια μελέτη, μια ομάδα υπέρβαρων γυναικών ήταν σε θέση να μειώσει το βάρος και την όρεξή τους πίνοντας ένα ποτήρι ζεστό νερό κάθε μέρα.

Δείτε ακόμη: Παίρνει ένα μπουκάλι με νερό, σόδα,και ξύδι και δημιουργεί ένα κινούμενο αυτοκινητάκι

Λόγοι για τους οποίους το κρύο νερό δεν είναι καλό για την υγεία σας …

Πιθανόν να αισθάνεστε υπέροχα όταν πίνετε ένα φλιτζάνι κρύο νερό τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ωστόσο, με τον τρόπο αυτό, βλάπτετε το σώμα σας και την υγεία του.

  • Μειωμένη ενυδάτωση και στενόχωρα αιμοφόρα αγγεία μπορούν να εμφανίζονται ως αποτέλεσμα του πόσιμου κρύου νερού.
  • Από το κρύο νερό στερεοποιείται το λίπος του αίματος, και το σώμα πρέπει να εργαστεί σκληρότερα προκειμένου να χωνέψει το φαγητό.
  • Για να ζεσταθεί το σώμα σας, θα χρησιμοποιήσετε περισσότερη ενέργεια από ό, τι συνήθως.
  • Αυξάνεται ο κίνδυνος λήψης περίσσειας βλέννας στις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, και της συμφόρησης και των λοιμώξεων του λαιμού.

Πηγή: goodmorningcenter.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close