Πως να αποτρέψετε τον επικίνδυνο μύκητα να αναπτυχθεί μέσα σας..

Συνήθως, όταν κάποιος ασθενής πηγαίνει στο γιατρό, το πρώτο  πράγμα που μπορεί να σκεφτεί ο γιατρός όταν συναντάει τον ασθενή είναι ποιες είναι οι αιτίες της πάθησης του. Επίσης, κάθε γιατρός έχει συναντήσει πολλές περιπτώσεις ασθενών, οι οποίοι μπορεί να έχουν διαφορετικό ιατρικό ιστορικό αλλά έχουν κοινά συμπτώματα.

Ενώ πολλοί έχουν προηγουμένως έχουν διαγνωστεί με μια συγκεκριμένη ασθένεια ή πάθηση υπάρχουν υποβόσκοντες παράγοντες σε κάθε μοναδική περίπτωση που είναι πιο σημαντικοί από οποιαδήποτε καθορισμό θεραπείας.

Γιατί δεν αρκεί να θεραπεύονται τα συμπτώματα;

Είναι σημαντικό να μην πέσει κανείς στην παγίδα της καταστολής των συμπτωμάτων κυνηγώντας κάθε σύμπτωμα καθώς αυτό εμφανίζεται. Ακούγοντας τι λέει το σώμα μέσα από τα συμπτώματα, ακούμε μια πολύ σημαντική ιστορία με στοιχεία για το πώς μπορεί να θεραπευτεί κάθε πάθηση από την πηγή της.

Οι γιατροί πρέπει να συλλέγουν τις πληροφορίες αυτές σαν κομμάτια από παζλ ώστε να τα ενώσουν και να έχουν μια μεγαλύτερη και πιο ξεκάθαρη εικόνα της υγείας των ασθενών. Θα εκπλαγείτε, αν μάθετε πόσα πολλά συμπτώματα, ειδικά χρόνιων παθήσεων, προέρχονται από ανισορροπία ή/και διαταραχή στο γαστρεντερικό σύστημα. Το γαστρεντερικό σύστημα είναι βασικό για την υγεία μας. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί γιατροί αναφέρουν οτι «Η ζωή και ο θάνατος αρχίζει στο παχύ έντερο».

Πολλοί ασθενείς βελτιώνονται σημαντικά όταν εντοπίζεται η πηγή των συμπτωμάτων τους και σε πολλούς ξεκινάνε από το γαστρεντερικό σύστημα. Συμπτώματα όπως χρόνια κόπωση, δερματικά προβλήματα, επίμονες λοιμώξεις, χρόνιος πόνος στις αρθρώσεις και μειωμένη πνευματική διαύγεια, πονοκέφαλοι, ακόμα και η πιτυρίδα συχνά ξεκινούν από το έντερο.

Δείτε ακόμη: Ποιο είναι καλύτερο για την υγεία σας; Το ζεστό ή το κρύο νερό;

Ποιο είναι το κοινό πρόβλημα που μαστίζει την υγεία του εντέρου;; Μα φυσικά οι μύκητες. Συχνά υπάρχουν κρυφοί μύκητες στο φαγητό. Παρ’όλο που μπορεί να υπάρχουν πολλά παθογόνα μικρόβια στο λεπτό έντερο, συχνά οι μύκητες είναι η κύρια αιτία μιας χρόνιας πάθησης.

Ωστόσο, οι μύκητες είναι μέρος ενός υγιούς εντερικού συστήματος. Το πρόβλημα είναι η ποσότητα. Γιατί κάτι που θεωρείται υγιές μπορεί να προκαλέσει τόσα πολλά προβλήματα;

οι ίνες βοηθάνε να καθαριστούν οι επιβλαβείς τοξίνες που απελευθερώνονται από αυτά τα τοξικά μικρόβια

Οι διατροφικές μας συνήθειες και ο τρόπος ζωής προκαλούν τεράστια πίεση στην μικροχλωρίδα του εντέρου. Σαν ένα χωνευτήριο όπου αναμιγνύονται καλά και κακά μικρόβια – όλα μαζί. Αυτό εγγυάται χάος. Ό,τι τρώμε, πίνουμε και αναπνέουμε έχει την ικανότητα να μας θεραπεύσει ή να κάνει κακό στο σώμα, ξεκινώντας από το γαστρεντερικό σύστημα. Τα προβλήματα στο γαστρεντερικό μπορεί να προκαλέσουν χρόνιες ασθένειες.

Δείτε ακόμη: Πέντε φυσικές συνταγές για τους μύκητες

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των μυκήτων. Η υπερανάπτυξη τους είναι κάτι το συνηθισμένο, αλλά πολλοί γιατροί την αγνοούν και πολλοί άνθρωποι δεν την γνωρίζουν καν. Μην αγνοείτε άλλο τα συμπτώματα. Δείτε παρακάτω 5 τρόπους για να την αντιμετωπίσετε την υπερανάπτυξη μηκύτων στο σώμα σας.

Πώς να μειώσετε την ανάπτυξη των μυκήτων

1. Μειώστε τις τροφές με μύκητες

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν πώς τους επηρεάζουν αυτές οι τροφές. Δεν είμαστε απλά ό,τι τρώμε, αλλά είμαστε και ό,τι απορροφάμε. Πολλά τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά στην πραγματικότητα επιδεινώνουν την κατάσταση των ζυμομυκήτων στο έντερό μας.

Τα τρόφιμα που περιέχουν μαγιά, κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα.. Τέτοια είναι το ψωμί, τα μάφιν, τα αρτοσκευάσματα, το ξίδι, τα εσπεριδοειδή, η μπίρα και το κρασί, οι μπανάνες, τα προϊόντα ζωικής προέλευσης όπου έχουν χρησιμοποιηθεί αντιβιοτικά και τα περισσότερα τυριά. Αναγνωρίστε τη κρυμμένη μαγιά στα τρόφιμακαι φροντίστε έτσι το έντερο σας.

2. Κόψτε την ζάχαρη

Η ζάχαρη επιταχύνει την ανάπτυξη των μυκήτων. Οι μύκητες λατρεύουν την ζάχαρη. Έτσι, κι εμείς λατρεύουμε την ζάχαρη. Γι’αυτό και είναι τόσο δύσκολο να την κόψουμε.

3. Επιστρατεύστε το βαρύ πυροβολικό

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί φυσικοί παράγοντες που είναι ασφαλείς (αλλά ισχυροί) και βοηθάνε να φέρουμε ισορροπία στο γαστρεντερικό μας σύστημα, όπως το σκόρδο, το έλαιο ρίγανης, το εκχύλισμα σπόρου κίτρου, το καπρυλικό οξύ και το ενδεκυλενικό οξύ.

Παρ’όλο που αυτά συμβάλλουν αρκετά, υπάρχουν και μύκητες που αντιστέκονται ακόμα και σε φαρμακευτικές αγωγές. Ευτυχώς, υπάρχουν εξετάσεις που μπορούν να καθορίσουν ποιος τρόπος αντιμετώπισης είναι πιο αποτελεσματικός σε κάθε περίπτωση.

Δείτε ακόμη: Διώχνει μύκητες,βακτήρια,οσμές. Το καλύτερο ; Το έχουμε ΟΛΕΣ σπίτι μας!

4. Προβιοτικά

Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε πολλές χρόνιες παθήσεις. Ο πιο πιθανός λόγος είναι ότι βελτιώνουν την απορρόφηση των συστατικών και μειώνουν τα απόβλητα. Προσοχή, όμως, δεν είναι όλα τα προβιοτικά το ίδιο! Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί οργανισμοί, γι’αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε την υψηλότερη ποιότητα για καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, είναι σημαντικό να λαμβάνετε ποικιλία προβιοτικών σε δόση 60-100 δισεκατομμύρια τη μέρα. Μην το αμελείτε αυτό, η τιμή είναι συνήθως ένας καλός δείκτης για το τι παίρνετε.

5. Φυτικές ίνες

Οι ίνες είναι πολύ σημαντικές για την υγεία του εντέρου. Πέρα από το ότι ρυθμίζουν την λειτουργία του, ο συνδυασμός διαλυτών και αδιάλυτων ινών είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη υγειών βακτηρίων. Μειώνει τους κρυφούς μύκητες στο φαγητό. Καθώς πεθαίνουν, οι ίνες βοηθάνε να καθαριστούν οι επιβλαβείς τοξίνες που απελευθερώνονται από αυτά τα τοξικά μικρόβια.

Αν εξουδετερωθούν μεγάλες ποσότητες μυκήτων από το σώμα, μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα γρίπης, γνωστά και ως αντίδραση Herxheimer. Αν σας έχει συμβεί στο παρελθόν, τότε ξέρετε πόσο δυσάρεστη είναι η αίσθηση. Ωστόσο, αυξάνοντας την πρόσληψη φυτικών ινών βοηθάτε στην πρόληψη και την μείωση αυτών των συμπτωμάτων αλλά και στην διατήρηση της ισορροπίας της μικροχλωρίδας.

Πηγή: theheartysoul.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close