Πως το σπίτι σας πειράζει τις ορμόνες σας και πως να το διορθώσετε

Αυτές τις μέρες πολλές γυναίκες υποφέρουν από διάφορες μορφές ορμονικής ανισορροπίας, η οποία προκαλεί χάος στο σώμα τους. Αν είστε μία από αυτές, σίγουρα πασχίζετε να επιμείνετε σε μια χημική ελεύθερη δίαιτα, τρώγοντας μόνο φρέσκα, μη διυλισμένα προϊόντα. Είστε επίσης από αυτές που χρησιμοποιούν φυσικά προϊόντα για το πρόσωπο τους αντί για χημικά.

Και καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια να μειώσετε το στρές στη ζωή σας και  τα επίπεδα της κορτιζόλης σας, προσπαθώντας με αυτό το τρόπο να ισορροπήσετε τις ορμόνες σας. Αλλά οι πιθανότητες να το επιτύχετε δεν είναι τόσο μεγάλες αν δεν σταματήσετε να παρακάμπτετε τη πιο σημαντική ενδοκρινική διαταραχή : τα προϊόντα καθαρισμού του σπιτιού.

Απλά σκεφτείτε το τι περιέχει ο καθαρισμός του σπιτιού σας! Είναι πιθανώς γεμάτο με λευκαντικά και άλλες δραστικές χημικές ουσίες που μεταβάλλουν την υγεία σας με πολλούς τρόπους. Όσο περισσότερα χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα, τόσο περισσότερο κακό κάνετε στον εαυτό σας, καθώς αρχικά μπορεί να αφήνετε μικρές ποσότητες χημικών καταλοίπων στις επιφάνειες του σπιτιού σας; στο χρόνο όμως, αυτές οι μικρές ποσότητες αυξάνονται και οδηγούν σε αλλεργίες, αλλαγές στη διάθεση και στην ορμονική ανισορροπία.

Τα χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης συνδέονται με πολλές ασθένειες και καταστάσεις, έτσι πρέπει να εγκαταλείψετε και να προτιμάτε να οικολογικά. Αλλά ακόμη και αυτά μπορεί να δημιουργήσουν άλλα προβλήματα.

Δείτε ακόμη: Καθαριότητα: Οι παλιές ξέρουν καλύτερα και πιο οικονομικά

 

Παίρνοντας οικολογικά προϊόντα με χημικά 

Πριν πάτε για ψώνια για “πράσινα” προϊόντα καθαρισμού  πρέπει να ξέρετε ότι τα περισσότερα λεγόμενα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα δεν περνούν ελέγχους από την κυβέρνηση . Οι κατασκευαστές δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωστοποιούν τα συστατικά που αυτά περιέχουν, που αυτό συχνά σημαίνει οτι τα «πράσινα» προϊόντα καθαρισμού σας μπορεί να είναι πιο επικίνδυνα από ό, τι κανονικά.

Για να αποφύγετε αυτά τα προϊόντα, απλά γυρίστε στη φύση: στο λεμόνι, στο αλάτι και στο ξύδι τα οποία είναι τα πιο αποτελεσματικά καθαριστικά και είναι απολύτως ασφαλή για τις ορμόνες σας.

 

1. Χρησιμοποιείστε καφέ για ένα καθαρό ψυγείο

pws-to-spiti-sas-peirazei-tis-ormones-sas-kai-pws-na-to-diorthwsete-1_photo credit:seleo

Ο καφές έχει πολλαπλές απρόσμενες χρήσεις , μεταξύ των οποίων είναι η δυνατότητα να το χρησιμοποιείτε ως αποσμητικό χώρου. Αν θέλετε να σταματήσει να μυρίζει το ψυγείο σας, ο φούρνος ή ένα άλλο αντικείμενο, απλά τοποθετήστε ένα μπολ με χρησιμοποιημένο καφέ στο χώρο για μία ημέρα,και την επόμενη ημέρα απολαύστε τη φρέσκια μυρωδιά. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί και αν αντί για καφέ βάλετε λεμόνια.

 

2. Απολυμάνετε το σφουγγάρι σας

pws-to-spiti-sas-peirazei-tis-ormones-sas-kai-pws-na-to-diorthwsete-2_                                                                                                        photo credit:tao-bao

 

Τα σφουγγάρια συγκεντρώνουν πολλά βακτήρια γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο, έτσι θα πρέπει να έχετε μια ισχυρή λύση για τον καθαρισμό τους. Η λύση αυτή γίνεται εύκολα με κρύο νερό και πολύ αλάτι. Βουτήξτε τα σφουγγάρια σε αυτό το διάλυμα για δύο ώρες και πείτε αντίο στα ανεπιθύμητα μικρόβια.

Δείτε ακόμη: Εξυπνα κόλπα που θα κάνουν το σκούπισμα παιχνιδάκι

 

3. Καθαρίστε με μαγειρική σόδα

pws-to-spiti-sas-peirazei-tis-ormones-sas-kai-pws-na-to-diorthwsete-3_photo credit:iatronet

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο ευέλικτα προϊόντα καθαρισμού στο σπίτι σας, οπότε επενδύστε σε αυτή . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε το φούρνο ή το φούρνο μικροκυμάτων, χωρίς να διακινδυνεύσετε να γεμίσετε με ίχνη χημικών ουσιών. Ψεκάστε τη μαγειρική σόδα στο φούρνο, έχοντας φτιάξει ένα σπρέι νερού με αυτή και την αφήνουμε να δράσει για μια-δυο ώρες.Στη συνέχεια σκουπίστε την επιφάνεια και ξεπλύνετε με ένα μείγμα από νερό και ξύδι για να αφαιρέσετε τη σόδα.

Η μαγειρική σόδα λειτουργεί επίσης  ως αποσμητικό χαλιού αλλά ταυτόχρονα το καθαρίζει: πασπαλίζουμε μαγειρική σόδα στο βρώμικο χαλί και την αφήνουμε να καθίσει για μια-δυο ώρες πριν την απορροφήσουμε με την ηλεκτρική σκούπα. Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε την επιφάνεια του χαλιού με νερό και μαγειρική σόδα για να αφαιρέσετε τους λεκέδες και τη βρωμιά.

Μία από τις πιο επικίνδυνες χημικές ουσίες στο σπίτι σας είναι το προϊόν που χρησιμοποιείται για να ξεβουλώσετε τις αποχετεύσεις σας-  αντί αυτού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να κάνετε αυτή τη δουλειά. ‘Έτσι για καθαρές αποχετεύσεις ρίχνουμε ¾ φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο διαρροή και στη συνέχεια βάζουμε και  ½ φλιτζάνι λευκό ξύδι. Αφήνουμε το μείγμα να καθίσει  για 30 λεπτά, και στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα μια κατσαρόλα με βραστό νερό.

Τα εμπορικά προϊόντα είναι πλούσια σε χημικές ουσίες , οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να απολυμάνετε τα ρούχα σας (προσθέστε ένα φλιτζάνι σόδας στη μπουγάδα σας ), τα δάπεδα και άλλες περιοχές φορτωμένες με μικρόβια, όπως ο πάγκος της κουζίνας ή ακόμα και το τηλεχειριστήριο.

Δείτε ακόμη:15 απίστευτα τρικ καθαρισμού για γονείς!

4. Δώστε προσοχή στην ηλεκτρική σκούπα

 

pws-to-spiti-sas-peirazei-tis-ormones-sas-kai-pws-na-to-diorthwsete-4_photo credit:clopyandpaste

Αν έχετε χαλιά θα πρέπει να βασιστείτε σε μια καλή ηλεκτρική σκούπα και στη μαγειρική σόδα. Για να βεβαιωθείτε ότι η σκούπα σας δεν θα πετάει τη σκόνη από εδώ και από εκεί μέσα στο σπίτι, προκαλώντας αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα, επιλέξτε μια σκούπα με φίλτρο HEPA. Άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η σκούπα σας είναι η ισχυρή δύναμη απορρόφησης και περιστρεφόμενη βούρτσα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τη σόδα και το μείγμα νερού από τα χαλιά.

Μια σκούπα ατμού είναι επίσης βολική για να καθαρίσετε τα πατώματα, τα έπιπλα και άλλες επιφάνειες που έχουν μικρόβια.

5. Κάντε τη μπουγάδα σας με τον οικολογικό τρόπο

 

pws-to-spiti-sas-peirazei-tis-ormones-sas-kai-pws-na-to-diorthwsete-5_photo credit:naturanrg

Τα περισσότερα απορρυπαντικά είναι φορτωμένα με τοξικές ουσίες, οπότε μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με καθαριστικό λάδι πορτοκαλιού, το οποίο είναι ασφαλές για την υγεία σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το φυσικό προϊόν για να κάνετε το πλύσιμο των ρούχων σας, για να καθαρίσετε τα πιάτα ακόμα και τους καθρέφτες, χάρη στη στυπτική δύναμη του ελαίου του πορτοκαλιού.

 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close