Προσοχή Κίνδυνος από καλλυντικά μαϊμού που περιέχουν κυάνιο.Δημιουργουν πολυ σοβαρα προβλήματα υγειας
 

Τα τοξικά καλλυντικά «μαϊμού» παρασκευάζονται σε βρώμικα εργαστήρια στην Κίνα και την Ανατολική Ευρώπη  και κατόπιν πωλούνται μέσω eBay και Amazon σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Συμφωνα με το πρωτο θεμαΗ αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε προειδοποίηση χτες το βράδυ για επικίνδυνα καλλυντικά «μαϊμού» που έχουν πλημμυρίσει την βρετανική αγορά και μπορούν να προκαλέσουν ακραίες αλλεργικές αντιδράσεις αλλά και μόνιμα προβλήματα υγείας.

Απομιμήσεις προϊόντων από γνωστές μάρκες, όπως MAC, Benefit και Urban Decay βρέθηκαν να περιέχουν υψηλά επίπεδα μολύβδου, υδραργύρου και ακόμη και κυανίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, αυτά τα τοξικά καλλυντικά «μαϊμού» παρασκευάζονται σε βρώμικα εργαστήρια στην Κίνα και την Ανατολική Ευρώπη  και κατόπιν πωλούνται μέσω eBay και Amazon σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Μέσα στους τελευταίους 18 μήνες, ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο έκλεισαν πάνω από 5.500 ιστότοπους που εμπορεύονταν τα επικίνδυνα προϊόντα ενώ πρόσφατα οι αρχές κατάσχεσαν πάνω από 4.700 απομιμήσεις καλλυντικών της MAC, συμπεριλαμβανομένων κραγιόν, σκιών ματιών και foundation.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close