Προσπαθήστε να αποφεύγετε αυτές τις συνήθειες όταν έχετε περίοδο!

Η κανονική περίοδος είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι είστε υγιείς, ωστόσο κατά τη διάρκεια της περιόδου θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί. Το σώμα σας είναι αδύναμο κατά τη διάρκεια της περιόδου, καθώς υπάρχει αιμορραγία, έτσι το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διατηρήσετε τον εαυτό σας ενυδατωμένο. Καταναλώστε όσο περισσότερο νερό μπορείτε ή και χυμούς. Ωστόσο, εκτός από αυτό υπάρχουν πράγματα τα οποία είναι καλό να αποφεύγετε όταν έχετε περιόδο!

Δείτε ακόμη: Σταματήστε να κάνετε αυτά τα λάθη όταν έχετε περίοδο.. Δείτε γιατί..

1. Να κάνετε σεξ χωρίς προφυλάξεις – Συνιστάται ιδιαίτερα να μην έχετε σεξουαλικές επαφές, ενώ έχετε περίοδο. Ωστόσο, αν αποφασίσετε να το κάνετε ούτως ή άλλως, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε προστασία, προκειμένου να αποφευχθούν οι μολύνσεις.

έτσι το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διατηρήσετε τον εαυτό σας ενυδατωμένο

2. Παραλείπετε γευμάτα – Η παράλειψη γευμάτων αυτή τη στιγμή του μήνα είναι κακή ιδέα. Επειδή χάνετε πολύ αίμα, πρέπει να τρώτε σωστά για να κρατήσετε ανοδικά τα επίπεδα της ενέργειας σας.

3. Φυσική Άσκηση – Σε περίπτωση που υποφέρετε από το στομάχι ή την πλάτη σας, φροντίστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα. Με αυτό τον τρόπο θα αποτραπούν οι περαιτέρω επιπλοκές και ο επιπλέον πόνος.

Δείτε ακόμη: Αποτελεσματικότατο γιατροσόφι για γρίπη, κρυολόγημα, βήχα, πονόκοιλο & πόνους περιόδου!

4. Τρώτε Fast Food – Μπορείτε να τρώτε περισσότερο από το συνηθισμένο, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πρόχειρο φαγητό. Επίσης, η κατανάλωση fast food στη μέση της νύχτας μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή ιδέα, αλλά το στομάχι σας μπορεί να διαφωνεί μαζί σας.

5. Εργασία – Για πολλές γυναίκες αυτό είναι αδύνατο. Αλλά αν μπορείτε να μείνετε σπίτι για μία ή δύο ημέρες, ενώ έχετε περίοδο, αυτό θα ήταν πραγματικά τέλειο.

6. Μένετε ξύπνιες όλη την νύχτα – Το να πάτε για ύπνο νωρίς είναι πολύ σημαντικό για την υγεία σας. Επίσης, όταν έχετε περιόδο, τότε αν κοιμάστε θα έχετε λιγότερα προβλήματα. Επιπλέον, το σώμα σας παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται μελατονίνη στο πρώτο μέρος της νύχτας. Αυτή η ορμόνη παίζει σημαντικό ρόλο για πολλούς τομείς της υγείας μας. Αναταραχές στην παραγωγή της μελατονίνης μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες.

Δείτε ακόμη: Αιμορραγία ανάμεσα στις περιόδους: τι σημαίνει;

Επίσης:

– Αποφύγετε τα ανθρακούχα ροφήματα
– Αποφύγετε το πόσιμο παγωμένο νερό (καθώς υπάρχει μια πιθανότητα το έμμηνο αίμα να παραμείνει στο τοίχωμα της μήτρας).
– Αποφύγετε την κατανάλωση αγγουριών.

Πηγή: glowpink.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close