Σημάδια και συμπτώματα του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια διαταραχή όπου το άτομο αισθάνεται πολύ κουρασμένο. Οι αιτίες του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης παραμένουν ασαφείς, και τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη διαταραχή αυτή δεν βελτιώνονται ενώ το άτομο ξεκουράζεται.

Δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, και η διάγνωση του μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς δεν υπάρχει κάποιο τεστ για να επιβεβαιωθεί τη διάγνωση. Ένα άλλο πρόβλημα με το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι ότι οι γιατροί, δεν είναι σίγουροι το τι προκαλεί το σύνδρομο, αν και πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να είναι ένας συνδυασμός παραγόντων. Αν αναγνωρίζετε κάποια από τα σημάδια ή τα συμπτώματα παρακάτω, είναι σημαντικό να προσεγγίσετε το γιατρό σας, έτσι ώστε να μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε το τι μπορεί να έχει προκαλέσει τη χρόνια κόπωση σας.

Δείτε ακόμη: Έχετε ψυχική κόπωση και κακή μνήμη; Αυτή η απλή σπιτική θεραπεία θα λύσει όλα σας τα προβλήματα σε ελάχιστο χρόνο

Αιτίες

Οι αιτίες δεν είναι ακόμη σαφείς, αλλά το WebMD αναφέρει οτι οι γιατροί πιστεύουν ότι το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης μπορεί να ξεκινήσει μετά από μια ιογενή ασθένεια ή μετά από ένα σημαντικό σωματικό ή συναισθηματικό τραύμα. Η Mayo Clinic εξηγεί επίσης ότι η ορμόνη ανισορροπίας από τον υποθάλαμο, την υπόφυση ή τα επινεφρίδια μπορεί επίσης να είναι ένα έναυσμα. Τα ανοσοποιητικά προβλήματα του συστήματος μπορεί επίσης να προκαλέσουν σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, αλλά οι ερευνητές δεν έχουν βρει τίποτα πειστικό ακόμα.

Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας συμβουλεύσει και να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τον έλεγχο στη ζωή σας.

Συμπτώματα

Η Mayo Clinic και το WebMD εξηγούν ότι υπάρχουν ενδεικτικά συμπτώματα που σχετίζονται με το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης:

-Ψυχική και σωματική εξάντληση που δεν βελτιώνεται με ανάπαυση
– Συναισθηματική ευαισθησία καθώς και ευαισθησία στο φως και τον θόρυβο
-Προβλήματα συγκέντρωσης
-Δυσκολία στο να θυμηθείτε πράγματα
-Σποραδικός πόνος στις αρθρώσεις
-Πονόλαιμος
-Πονοκέφαλοι

Δείτε ακόμη: Ελαττώστε το στρες και την κόπωση με αυτούς τους 8 τρόπους

Θεραπεία

Δεδομένου ότι οι γιατροί δεν ξέρουν τι προκαλεί αυτό το σύνδρομο, δεν μπορείτε να το θεραπεύσετε. Ωστόσο, μπορείτε να να θεραπεύσετε τα συμπτώματα του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης. Οι θεραπείες αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

Αντικαταθλιπτικά. Πολλές φορές οι άνθρωποι με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, έχουν και κατάθλιψη, οπότε η θεραπεία της κατάθλιψης μπορεί να βοηθήσει σε μερικά από τα προβλήματα που έρχονται μαζί με την ασθένεια.

Δείτε ακόμη: Φυσικός τρόπος για να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση σε 5 λεπτά

Υπνωτικά χάπια. Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτό το σύνδρομο αντιμετωπίζουν συνήθως προβλήματα με τον ύπνο, έτσι αν αντιμετωπίζετε και εσείς τέτοια θέματα, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει κάποια βοηθήματα ύπνου για να κοιμηθείτε σαν πουλάκια.

Θεραπεία. Η Mayo Clinic εξηγεί ότι μερικές από τις καλύτερες θεραπείες για το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι ένας συνδυασμός άσκησης και ψυχολογικής υποστήριξης. Σε συνδυασμό με το γιατρό σας ή το φυσιοθεραπευτή σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εξατομικευμένη θεραπευτική αγωγή άσκησης. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας συμβουλεύσει και να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τον έλεγχο στη ζωή σας.

Πηγή: remedydaily.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close