Το σημείο του σώματος που ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό και πρέπει να γίνει προτεραιότητά σου!

Η άνοδος της θερμοκρασίας και η έντονη ακτινοβολία του ήλιου, έχουν βάλει ξανά στο νεσεσέρ της τσάντας μας ένα απαραίτητο προϊόν, που μας συνοδεύει τόσο στην πόλη, όσο και στην παραλία και αυτό δεν είναι άλλο από το αντηλιακό.

Δείτε επίσης Δίαιτα για λαίμαργους! Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής για τους «από Δευτέρα ξεκινάω δίαιτα»

Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε εμείς οι γυναίκες, είναι το γεγονός, ότι δεν συνειδητοποιούμε πως προστασία από τον ήλιο χρειάζεται κάθε εκατοστό του σώματος μας και όχι απλά το ντεκολτέ, τα χέρια και τα πόδια, στα οποία συνήθως απλώνουμε την κρέμα ή το λάδι.

Σύμφωνα λοιπόν με την Ελίζαμπεθ Τάνζι, ιδρύτρια και διευθύντρια του Capital Laser & Skin Care και καθηγήτρια του τμήματος δερματολογίας στο George Washington University Medical Center, η Νο.1 περιοχή του σώματος που δεν εφαρμόζετε ποτέ αντηλιακή προστασία είναι

Μάλιστα, η ειδικός τονίζει, πως ο καρκίνος του δέρματος είναι πολύ επικίνδυνος σε αυτήν την περιοχή και για το λόγο αυτό πρέπει πάντοτε να φοράτε ένα ενυδατικό μπαλμ με δείκτη SPF.

Δείτε επίσης Δηλητηρίαση από τον ήλιο: Δεν πρόκειται για ένα απλό έγκαυμα

Προτιμήστε προϊόντα με δείκτη SPF τουλάχιστον 15 ή και μεγαλύτερο και δεν θα πάθετε ποτέ έγκαυμα στα χείλη σας, ενώ θα μπορέσετε να διασφαλίσετε την ενυδάτωση τους, τη νεανική, απαλή και βελούδινη όψη τους!

Με πληροφορίες από bovary.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close