Σταματήστε να κάνετε ντουζ κάθε μερά.. Δείτε γιατί..

Είναι ώρα για να κάνετε ένα ντουζάκι; Πρέπει όμως στην πραγματικότητα ; Αν θέλετε να κάνετε ντουζ καθημερινά πρέπει να το ξανασκεφτείτε.  Μπορεί όταν ήσασταν μικροί οι γονείς σας να σας έπρηζαν να κάντε μπάνιο καθημερινά, αλλά αυτό στην πραγματικότητα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Μπορεί για τους περισσότερες από εσάς να μην κάνετε μπάνιο καθημερινά να είναι αντιαισθητικό, ωστόσο υπάρχουν 5 λόγοι που μπορεί να σας πείσουν:

1.) Ξεραίνετε το δέρμα

Τα σαπούνια και το ζεστό νερό απορροφοθούν την υγρασία από το δέρμα σας. Έτσι, όλα εκείνα τα πολύωρα χαλαρωτικά ζεστά ντους το χειμώνα στην πραγματικότητα κάνουν ακόμη πιο ξηρό το δέρμα σας. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί περισσότερες ρωγμές στο δέρμα σας, ανεβάζοντας τον κίνδυνο για λοιμώξεις. Επιλέξτε καλύτερα ένα μικρότερο ντουζ με χλιαρό νερό, και όταν θα βγείτε από το ντουζ, φροντίστε να αναπληρώσετε τη χαμένη υγρασία με ένα με μια λοσιόν ή κρέμα.

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε δικά σας σπιτικά δισκία ευκαλύπτου για το ντουζ για καλύτερη αναπνοή

2.) Δεν είστε τόσο βρώμικοι όσο νομίζετε

Εκτός και αν ιδρώνετε πολύ από την άσκηση ή στην εργασία σας, δεν χρειάζεται να κάνετε καθημερινά μπάνιο ή ντους. Σύμφωνα με τον Δρ Casey Carlos , επίκουρο καθηγητή της ιατρικής στο τμήμα της δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ,της Ιατρικής Σχολής στον Σαν Ντιέγκο, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν σαπούνι όταν δεν το χρειάζονται πραγματικά. Ο Κάρλος λέει ότι το δέρμα λειτουργεί από μόνο του εξίσου καλά στον αυτοκαθαρισμό του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πλένεστε από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα. Ο Carlos προτείνει τη χρήση σαπουνιού  στις μασχάλες, τη βουβωνική χώρα, τα πόδια – τα μέρη που έχουν συνήθως μυρωδιά -και καλό είναι να παρακάμψετε το στήθος, την πλάτη, τα πόδια και τα χέρια.

Μια μέση οικογένεια τεσσάρων ατόμων χρησιμοποιεί περίπου 400 λίτρα νερού ανά ημέρα!

3.) Ξηραίνονται τα μαλλιά και τα νύχια σας

Ακριβώς όπως και στο δέρμα, το πλύσιμο των μαλλιών σας καθημερινά έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση των φυσικών ελαίων του, τα οποία θα κάνουν τα μαλλιά σας στεγνά και κατσαρά. Οι Τριχολόγοι λένε ότι δεν πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας περισσότερο από μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης, το πολύ συχνό ντουζ μπορεί να καταστρέψει και τα νύχια σας. Το ζεστό νερό έχει ως αποτέλεσμα τα νύχια σας να φουσκώνουν, και έτσι αυτά να γίνονται μαλακά και να σπάζουν εύκολα.

Δείτε ακόμη: Αυτές οι βρώσιμες φυσαλίδες νερού ίσως αντικαταστήσουν τα πλαστικά μπουκάλια

4.) Απομακρύνετε τα καλά βακτήρια

Ενώ μπορεί να πιστεύετε οτι οι καθημερινές πλύσεις απομακρύνουν τα μικρόβια, το ντους πολύ συχνά μπορεί πραγματικά να θέσει σε κίνδυνο το μικροβίωμα του σώματος μας , το οποίο είναι η συλλογή των μικροβίων που ζουν μέσα και πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Χωρίς αυτό, θα σταματήσει να λειτουργει το ανοσοποιητικό σύστημα, η πέψη και η καρδιά σας. Η καταστροφή του μικροβιώματος θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει και σε ένα ξέσπασμα ακμής!

Δείτε ακόμη: Ακμή στα μωρά: αιτίες, συμπτώματα και θεραπεία

5.) Σπαταλάτε νερό

Μια μέση οικογένεια τεσσάρων ατόμων χρησιμοποιεί περίπου 400 λίτρα νερού ανά ημέρα! Αν δεν κάνετε καθημερινά ντουζ αυτό θα βοηθήσει να κρατήσετε αυτόν τον αριθμό προς τα κάτω. Το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό, και αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπετε. Αν κάνετε μπάνιο χρησιμοποιείτε σχεδόν τρεις φορές περισσότερο νερό από ό, τι αν κάνετε ντουζ, έτσι όσο πιο συχνά μπορείτε, επιλέξτε να κάνετε ντουζ. Προσπαθείστε να διατηρήσετε τη διάρκεια του ντουζ σας κάτω από δέκα λεπτά.

Δείτε πως να εξοικονομήσετε περισσότερο νερό όσο κάνετε ντουζ, παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο:

photo credit: newsable.asianetnews.tv

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close