Σύμφωνα με τους ειδικούς Οι ώρες εργασίας των εργαζόμενων μαμάδων αντιστοιχούν σε 2 full-time δουλειές

Αν καταφέρνεις να φροντίζεις τα παιδιά σου, ενώ δουλεύεις καθημερινά από τις 9 έως τις 5, είναι λογικό να είσαι τόσο κουρασμένη. Βασικά –όχι απλά κουρασμένη. Εντελώς εξαντλημένη! Και μία νέα μελέτη εξηγεί, γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς, οι οποίοι παρακολούθησαν μαμάδες με παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, κατάληξαν, ότι συμπεριλαμβανομένων των οικογενειακών υποχρεώσεών τους αλλά και της καθημερινής δουλειάς τους, οι γυναίκες αυτές εργάζονται περίπου 100 ώρες την εβδομάδα –αριθμός μεγαλύτερος από το να είχε η γυναίκα δύο full –time δουλειές.

Τρελό, έτσι; Οι αναλυτές υπολόγισαν, ότι η μέρα της μέσης εργαζόμενης μαμάς ξεκινά περίπου στις 6:23 το πρωί και οι δουλειές της δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι να φτάσει 8:31 το βράδυ –αυτό σημαίνει, ότι είναι 14 ώρες την ημέρα αδιάκοπα «στο πόδι».

Και σαν μην έφτανε το εξαντλητικό 14ωρο, αν λάβει κανείς υπ’όψιν και τις ώρες ύπνου, ο προσωπικός χρόνος που απομένει στην εργαζόμενη μαμά είναι… για γέλια! Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τους αναλυτές, ο χρόνος αυτός είναι 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ λεπτά κάθε μέρα. Ίσα-ίσα για ένα ντους, δηλαδή…

Περαστικά μας!

Πηγή: infokids.com
Close