Τα 6 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από τη ζωή σου για να θηλάσεις το μωρό σου

Ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης δίνει μερικές πολύ σημαντικές συμβουλές στις μαμάδες που θηλάζουν που πρέπει όλες να τις διαβάσετε για να καταφέρετε να θηλάζετε το μωράκι σας όσο πιο ήρεμα και ευτυχισμένα γίνεται.

Η διαδικασία από μόνη της είναι ιδιαίτερα αγχώδης και απαιτητική, και μόνο όσες το κάνουν ή το έχουν προσπαθήσει μπορούν να καταλάβουν. Γι’αυτό και στη ζωή σας πρέπει να αποβάλλετε και να πετάξετε μερικά πράγματα, που θα κάνουν τη διαδικασία αυτή όσο πιο όμορφη γίνεται!

Σαν νέα μαμά δέχεσαι πάρα πολλές γνώμες για το πώς πρέπει να θηλάσεις το μωρό σου. Γιαγιάδες, φίλες, συγγενείς προσπαθούν να σε πείσουν ποιος είναι κατά τη γνώμη τους ο ποιο σωστός τρόπος. Και εσύ αγωνιάς αν φροντίζεις όπως πρέπει το μωράκι σου. Θα σου δώσω συμβουλές για το τι πρέπει να πετάξεις από το παράθυρο για να θηλάσεις ευτυχισμένα το μωρό σου.

Δείτε επίσης Πως ο θηλασμός προστατεύει τα μωρά από τα επικίνδυνα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά μικρόβια.

1. Πέταξε από το παράθυρο την πεθερά σου, τη γιαγιά , τη φίλη, τη γειτόνισσα. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από σένα, διότι κάθε μωρό και κάθε μανούλα είναι διαφορετικοί, μοναδικοί και δεν μοιάζουν με κανέναν άλλον.

2. Πέταξε από το παράθυρο το ρολόι. Θήλαζε το μωρό σου όποτε στο ζητάει. Αυτό ξέρει καλύτερα τις ανάγκες του. Ακολούθησε το βιολογικό του ρολόι μέρα και νύχτα.

3. Πέταξε από το παράθυρο το μπιμπερόν. Το μωράκι σου γεννήθηκε για να τρώει από σένα, όπως το κατσικάκι από την κατσίκα και το μοσχαράκι από την αγελάδα. Μην το πονηρεύεις με τίποτα άλλο μπιμπερόν, πιπίλες, χαμομήλι) εκτός από το μαστό σου και το γάλα σου.

4. Πέταξε από το παράθυρο τη ζυγαριά. Αν το μωρό σου κλαίει, ζητάει να φάει και μετά το θηλασμό δείχνει ήρεμο και ευτυχισμένο σίγουρα παίρνει βάρος. Αρκεί το ζύγισμα του παιδιάτρου όταν γίνεται η μηνιαία εξέτασή του.

5. Πέταξε από το παράθυρο την τηλεόραση. Κλείσε τα αφτιά σου και τα μάτια σου στις διαφημίσεις για στρουμπουλά και παχουλά μωρά. Ακολούθησε το μητρικό σου ένστικτο και τον παιδίατρό σου. Μη δίνεις κρέμες και συμπληρώματα στο μωρό σου τουλάχιστον μέχρι τον 6ο μήνα.

Δείτε επίσης Οι καλύτερες ασκήσεις γυμναστικής για εγκύους από τη Βασιλική Μιλλούση! (βίντεο)

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Close