"Θέλω παιδιά αλλά δεν θέλω να κάνω κόρες..."

Κορίτσι ή αγόρι;

Πολλές μέλλουσες μανούλες ελπίζουν να έχουν ή αγόρι ή κορίτσι χωρίς να τους νοιάζει.. Αλλά μία γυναίκα έχει προκαλέσει μια τεράστια συζήτηση λέγοντας ότι δεν θέλει να κάνει κόρες επειδή δεν θέλει να τις φέρει σε μια τέτοια «βαθιά μισογυνιστική» κοινωνία.

Στο δικτυακό τόπο του Ηνωμένου Βασιλείου Mumsnet , μια γυναίκα που ονομάζεται AngeloMysterioso εξήγησε ότι αυτή και ο σύζυγός της πρόκειται να προσπαθήσουν να κάνουν ένα παιδάκι σύντομα. Αλλά καθώς μιλούσαν για το πώς θα ήθελαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, αυτή συνειδητοποίησε ότι δεν ήθελε να κάνει κόρη…

“Έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ ότι πραγματικά δεν θέλω να κάνω κορίτσια … Μην με παρεξηγείτε, νομίζω ότι να κάνει κάποιος κορίτσι είναι υπέροχο πράγμα. Δεν θέλω κόρη λόγω της κοινωνίας μας », γράφει η γυναίκα.

Δείτε ακόμη: «Μαμά, αυτά τα κορίτσια με ενοχλούν»: Πώς θα βοηθήσετε την κόρη σας να αντιμετωπίσει την κατάσταση!!!

“Η σεξουαλική παρενόχληση και οι επιθέσεις υπάρχουν παντού”, έγραψε. “Έχω πραγματικά χάσει τις φορές που με έχουν αρπάξει, μου έχουν βάλει χέρι ή μου την έχουν πέσει. Ξέρω περισσότερες γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο από αυτές που δεν έχουν. Και φυσικά, το θύμα κατηγορείται και ντροπιάζεται για οτι συμβαίνει γύρω του.”

“Όλο αυτό δεν βλέπω να βελτιώνεται. Αν μη τι άλλο, χειροτερεύει. ”

Τελείωσε με το ερώτημα: “Είμαι παράλογη;”

Ορισμένες από τις μαμάδες που απάντησαν συμφώνησαν μαζί της.

“Η κόρη μου είναι τεσσάρων μηνών και είμαι τρομαγμένη για όλους τους λόγους που αναφέρατε”, δήλωσε μια άλλη μαμά.

"Θέλω παιδιά αλλά δεν θέλω να κάνω κόρες..."

«Όταν προσπαθούσαμε να κάνουμε παιδί, ο σύζυγός μου είπε και τις δύο φορές ότι ήθελε αγόρια». “Είπε ότι δεν θα μπορούσε να χειριστεί όλα τα θέματα που αφορούν τα κορίτσια που είναι δυστυχώς μέρος της κοινωνίας μας αυτές τις μέρες”.

Εμείς, ως γονείς, έχουμε τον έλεγχο για το τι παιδιά θα φέρουμε στη κοινωνία του μέλλοντος.

Δείτε ακόμη: Δεν τα γέννησα, δεν ήταν δικά μου παιδιά. Αλλά για 5 χρόνια ήμουν η μαμά τους

Αλλά αρκετές που έχουν κορίτσια έφεραν αντιρρήσεις..

“Έχω δύο κόρες (13 και 15) και ξέρουν πώς να χειριστούν τον εαυτό τους”, έγραψε η PoisonousSmurf. “Και οι δύο κάνουν καράτε και δεν ανέχονται την αυθάδεια των αγοριών.. Μεγαλώστε τα κορίτσια σας με αυτοπεποίθεση και οι άντρες θα απομακρύνονται! ”

“Μου αρέσει να είμαι γυναίκα,” πρόσθεσε η Bluntness100, “και αγαπώ την κόρη μου περισσότερο από ο, τιδήποτε στον κόσμο. Ω ναι, και την μεγάλωσα για να ακολουθήσει το δρόμο της χωρίς να είμαι υστερική ».

"Θέλω παιδιά αλλά δεν θέλω να κάνω κόρες..."

‘’Κοίτα. Μπορώ να καταλάβω αυτά που λέει αυτή η γυναίκα. Αλλά ξέρετε τι θα ήταν εξίσου κακό με το να έχεις μια κόρη που θα μπορούσε να μεγαλώσει και να της γίνει σεξουαλική παρενόχληση; Το να έχεις ένα αγόρι που μπορεί να μεγαλώσει και να παρενοχλεί σεξουαλικά τις γυναίκες..’’

Ναι, η κοινωνία εξακολουθεί να είναι μισογυνιστική. Η χιονοστιβάδα των καταγγελιών της σεξουαλικής παρενόχλησης και επιθέσεων κατά του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν ( παραγωγού ταινιών στο Χόλιγουντ) είναι η απόδειξη που χρειάζεται κάποιος. Αλλά δεν βγάζει κάπου το να μην γεννάμε κορίτσια ή να φοβόμαστε να γεννάμε κορίτσια.

Δείτε ακόμη: H κοπέλα μου γέννησε Αλλά κανείς δεν ήξερε οτι αυτή ήταν έγκυος Εγώ ποτέ δεν ήθελα παιδιά

Εμείς, ως γονείς, έχουμε τον έλεγχο για το τι παιδιά θα φέρουμε στη κοινωνία του μέλλοντος. Εναπόκειται σε εμάς να μεγαλώσουμε ισχυρά κορίτσια με αυτοεκτίμηση και προσεκτικά, ευαίσθητα αγόρια. Πρέπει να αφήνουμε τα κορίτσια μας να κάνουν αθλήματα και να αφήνουμε τα αγόρια να κλαίνε.

Ανησυχώ για το μέλλον της κόρης μου; Ναι φυσικά και ανησυχώ. Είμαι τρομοκρατημένη. Αλλά ανησυχώ και για το μέλλον του γιου μου. Θα πάθει κατάθλιψη αν δεν έχει το σώμα των ονείρων του; Θα χτυπήσει κάποιον αν το κοιτάξει με λάθος τρόπο στο κλαμπάκι;

Το σεξ, το ποτό και τα κοινωνικά μέσα αποτελούν τη συνταγή μιας επικίνδυνης συμπεριφοράς …

mamamia.com

Close