Τι σημαίνει να είσαι διασώστης στο "Χαμόγελο"

Ώρα 00:50 π.μ., χτυπά το τηλέφωνο και ακούγεται μια φωνή: «Παιδιά, έχουμε περιστατικό, κορίτσι 7 ετών»!

Τότε όλα ξεκινούν….

Δεν έχει σημασία αν είναι μέρα ή νύχτα, αν βρέχει ή αν χιονίζει, αν το περιστατικό είναι εντός ή εκτός πόλεως. Εμείς είμαστε πάντα εκεί, για κάθε παιδί που μας χρειάζεται!

Με ευαισθησία και επαγγελματισμό δίπλα του.

Δείτε επίσης: Περιστατικό άρνησης τοποθέτησης κουμπαρά του «Χαμόγελου» στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κηπούπολη

Όταν φτάνουμε στο σημείο, τους ακούμε να ψιθυρίζουν: «Ήρθαν οι διασώστες από Το Χαμόγελο του Παιδιού, θα πάτε με ασφάλεια, αυτοί θα σας φροντίσουν». Κάθε περίπτωση είναι μοναδική, παιδιά με χρόνιες ασθένειες και σοβαρές παθήσεις, παιδιά που χρειάζονται βοήθεια άμεσα κι άλλα που περιμένουν το ραντεβού μας και μας γνωρίζουν με το μικρό μας όνομα. Το έργο μας απαιτεί δύναμη και υπευθυνότητα, γιατί είναι πραγματικά δύσκολο, να έρχεσαι καθημερινά αντιμέτωπος με παιδιά, που είναι άρρωστα και γονείς που τρέμουν από την ανησυχία. Εμπιστεύονται στα χέρια μας ότι πολυτιμότερο έχουν και δικός μας σκοπός, να το φροντίσουμε και να το προστατεύσουμε σαν θησαυρό. Αυτό ξέρουμε να κάνουμε και σ αυτό βάζουμε όλη μας την ψυχή.

Η διακομιδή ολοκληρώνεται και η ανταμοιβή μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ! Άλλες φορές ζωγραφισμένο σε δυο μάτια κι άλλες φορές φυλαγμένο στη σιωπή μιας σφιχτής αγκαλιάς!

Έτσι παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε το έργο μας…. με χαμόγελο.

Αυτό το ίδιο χαμόγελο, που αξίζει σε κάθε παιδί.

Χωρίς φυλετικές διακρίσεις, χωρίς να έχει σημασία που και πόσο μακριά βρίσκεται.

Για εμάς, είναι ένα παιδί, που μας έχει ανάγκη!

Με εφόδιο το χαμόγελο λοιπόν, συνεχίζουμε….

Δείτε επίσης: Πότε αρχίζουν τα μωρά να χαμογελούν;

* Το κείμενο γράφτηκε από τους Διασώστες των κινητών ιατρικών μονάδων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

28/3/2016

Πηγή: hamogelo.gr
Close