Βάλσαμο για σκασμένες θηλές από τον θηλασμό

Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι ο μητρικός θηλασμός αποτελεί ότι καλύτερο μπορεί μια μητέρα να προσφέρει στο μωρό της. Όταν όμως είμαστε στην αρχή ή έχουμε λάβει λάθος πληροφόρηση για το πώς πρέπει να θηλάζουμε, πολλές φορές έχουμε τραυματισμό της θηλής και πόνο. Φροντίζουμε λοιπόν να ενημερωνόμαστε σωστά και έχουμε πάντα δίπλα μας ένα βαζάκι με τη θαυματουργή αλοιφή που σας προτείνω.

Μια πολύ καλή και οικονομική λύση, στην οποία πολλές καταφεύγουν, είναι η λανολίνη, αλλά προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου η μυρωδιά, συν ότι μπορεί να προκαλέσει αλλεργία!
Η δική μου πρόταση είναι ένα βάλσαμο μόνο με αναπλαστικά λάδια και βούτυρα:

Συνταγή για 100 μλ 
30 μλ εμποτισμένο λάδι καλέντουλας
15 μλ λάδι από φύτρο σταριού ( ή λάδι χαμομήλι αν δεν το βρίσκουμε)
30 μλ λάδι καρύδας
15 μλ βούτυρο κακάο
10 μλ βούτυρο καρίτε
2 κάψουλες βιταμίνη Ε

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το λάδι καρύδας και τα βούτυρα. Μόλις λιώσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα λάδια. Όταν έχει κρυώσει λίγο βάζουμε τη ΒΕ.
Το βάλσαμο αυτό είναι ελαφρά στέρεο το χειμώνα και πιο υδαρές το καλοκαίρι, εφόσον το λάδι καρύδας ρευστοποιείται στις υψηλές θερμοκρασίες.
Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και κάνουμε μασάζ στη θηλή με το δείκτη, τον μέσο και τον αντίχειρα, με κυκλικές κινήσεις. Σκουπίζουμε απαλά πριν από κάθε θηλασμό. Δεν ξεπλένουμε απαραίτητα!
Αυτά τα λίγα και περιληπτικά!!

Στη φωτογραφία βλέπετε μια πιο εξελιγμένη εκδοχή του βάλσαμου αυτού, με έλαιο καλέντουλας, εκχύλισμα καλέντουλας και βιταμίνη Ε

Βάλσαμο για σκασμένες θηλές από τον θηλασμό

 

Close