Βελτιώστε την όραση σας χωρίς γυαλιά ή εγχείρηση απλά κάνοντας αυτές τις 9 ασκήσεις!

Όπως θα γνωρίζετε εάν δεν χρησιμοποιείτε τους μυς σας, αυτοί γίνονται πιο αδύναμοι. Όπως κάνετε και με κάθε άλλο μυ, έτσι πρέπει να εξασκήσετε και τους μυς των ματιών σας ώστε να τους κρατήσετε υγιείς. Δείτε μερικούς εύκολους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την όραση σας σε χρόνο μηδέν.

1. Αποφύγετε να ζορίζετε τα μάτια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κλείστε τα μάτια σας για λίγα λεπτά και απολαύστε την ηρεμία κάθε 2 ή 3 ώρες.

Δείτε ακόμη: Προβλήματα των μωρών: Νινίδα, Οφθαλμία, Κεφαλαιμάτωμα, Στοματίτιδα

2.Εάν φοράτε γυαλιά, προσπαθήστε να τα φοράτε λιγότερο, και πετάξτε τα το συντομότερο δυνατό.

3. Κάντε μασάζ στα μάτια σας με απαλές κυκλικές κινήσεις . Χρησιμοποιήστε το μεσαίο δάχτυλο και το δείκτη για να πιέσετε τα μάτια σας. Θα πρέπει να αισθάνεστε μια μικρή πίεση, αλλά όχι πόνο όταν το κάνετε αυτό.

Όταν είστε σε εξωτερικούς χώρους, προσπαθήστε να εστιάζετε σε πολύ μακρινές αποστάσεις και όχι απλά να κοιτάτε  μόνο ακριβώς μπροστά σας.

4.Όταν είστε σε εξωτερικούς χώρους, προσπαθήστε να εστιάζετε σε πολύ μακρινές αποστάσεις και όχι απλά να κοιτάτε  μόνο ακριβώς μπροστά σας.

Δείτε ακόμη: 10 σοβαρές ενδείξεις κακής όρασης!

5. Δοκιμάστε να κάνετε απλές ασκήσεις για τα μάτια καθημερινά

6.Πιείτε χυμό καρότου όσο πιο συχνά γίνεται (συνιστάται καθημερινά)

Δείτε ακόμη: Γιατί η Αγία Παρασκευή θεωρείται προστάτιδα των ματιών

7. Όταν τα μάτια σας είναι κουρασμένα, ξεπλύντε τα με ζεστό νερό

8. Προσπαθήστε να μην περνάτε μεγάλο χρονικό στην οθόνη του υπολογιστή , στην τηλεόραση ή στο κινητό σας τηλέφωνο τουλάχιστον 2 ώρες πριν πάτε για ύπνο

9. Δοκιμάστε την Ινδική άσκηση Θεραπεία ματιού (Eye Treating). Αυτή η άσκηση θα βοηθήσει το μυαλό και τα μάτια σας να μείνουν εστιασμένα. Καθίστε απέναντι από κάποιο αντικείμενο σε ανοιχτό μέρος (για παράδειγμα απέναντι από ένα κερί). Εστιάστε σε αυτό το αντικείμενο . Προσπαθήστε να μην ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας.Βάλτε μια συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό σας, ώστε να σας βοηθήσει στην επίτευξη αυτής της άσκησης.

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close