7 αντικείμενα που συνήθως δεν πλένεις στο πλυντήριο αλλά θα έπρεπε!

Ξέρεις ότι το πλυντήριο σου μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο από ότι μπορείς να φανταστείς; Ιδού μερικά από τα πιο απρόσμενα πράγματα που μπορείς να πλύνεις με αυτό τον τρόπο και ουτε καν σου περνούσαν από το μυαλό.

1. Αθλητικός εξοπλισμός
Τα προστατευτικά αξεσουάρ της γυμναστικής (πλαστικές επιγονατίδες κλπ) πάντα λερώνονται και απορροφούν ιδρώτα κατά την άσκηση, αλλά πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ή απλά δεν ξέρουν πώς να τα πλένουν. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις το πλυντήριο: τοποθέτησε τον αθλητικό εξοπλισμό σε μια διχτυωτή τσάντα ή μια μαξιλαροθήκη, βάλε ένα ήπιο απορρυπαντικό και επίλεξε την ελαφριά λειτουργία πλυσίματος. Μπορείς επίσης να πλύνεις την τσάντα του γυμναστηρίου στο πλυντήριο.

2. Χαλάκια μπάνιου και χαλάκια γιόγκα

Τα λαστιχένια χαλιά χρειάζονται επίσης τακτικό καθαρισμό. Απλώς τα τοποθετείς μαζί με μερικές πετσέτες στο πλυντήριο σου, επιλέγεις την ελαφριά λειτουργία και δεν χρησιμοποιείς απορρυπαντικό. Μην ξεχνάς ότι τα συγκεκριμένα αντικείμενα πρέπει να πλένονται μόνο με κρύο νερό.

3. Λούτρινα και πλαστικά παιχνίδια

Υπάρχουν άπειρα βακτήρια στα αγαπημένα παιχνίδια του παιδιού σου, οπότε είναι σημαντικό να τα πλένεις. Πρώτα βεβαιώσου ότι το παιχνίδι περιέχει συνθετικές ίνες, μετά τοποθέτησέ το στη σακούλα, χρησιμοποίησε 2 φορές λιγότερο απορρυπαντικό από το συνηθισμένο και επίλεξε το ελαφρύ πρόγραμμα. Οι ίδιοι κανόνες μπορούν να ισχύσουν για τα πλαστικά και τα παιχνίδια σιλικόνης.

4. Δερμάτινες και επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να γίνονται οικολόγοι και να επιλέγουν επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες αντί για πλαστικές. (βάλε και τα 0,09 λεπτά που γλυτώνεις από το περιβαλλοντικό τέλος). Αυτές οι σακούλες από ύφασμα και βινύλιο μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο: χρησιμοποίησε ένα ήπιο απορρυπαντικό, την ελαφριά λειτουργία και μια σχετικά χαμηλή θερμοκρασία. Μπορείς επίσης να ακολουθήσεις τους ίδιους κανόνες για να πλύνεις μια δερμάτινη τσάντα.

5. Κουρτίνες ντους και σφουγγάρια μπάνιου

Τα σφουγγάρια μπάνιου και οι κουρτίνες του ντους μπορούν επίσης να πλυθούν σε ένα πλυντήριο ρούχων. Για καλύτερα αποτελέσματα, βάλε όλα αυτά τα είδη για πλύσιμο μαζί με μερικές πετσέτες. Χρησιμοποίησε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού και επίλεξε την κλασική λειτουργία πλυσίματος.

6. Κρεβάτια και λουριά κατοικιδίων

Πριν το πλύνεις, σκούπισε με την ηλεκτρική σκούπα το κρεβάτι του κατοικιδίου σου για να φύγουν οι τρίχες και βάλε τα λουριά και τα περιλαίμια σε μια μαξιλαροθήκη. Για αυτά τα αντικείμενα, χρησιμοποίησε την κλασική λειτουργία πλυσίματος.

7. Μπότες από sheepskin και sneakers

Οι μπότες τύπου Ugg μπορούν να πλυθούν με κρύο νερό επιλέγοντας όμως την λειτουργία για ευαίσθητα ρούχα. Πριν τοποθετήσεις τα παπούτσια στο πλυντήριο, αφαίρεσε τη βρωμιά και τα κορδόνια και βάλτα σε μια τσάντα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, πλύνε τα αθλητικά παπούτσια μαζί με μερικές πετσέτες με κρύο νερό, χρησιμοποιώντας το ελαφρύ πρόγραμμα.

 

Πηγή: www.womenonly.gr
Close