Ένα πολύ ωραίο και νόστιμο πάντρεμα από φασολάκια και κιμά φωτογραφημένο από εμένα με χρώματα ελληνικά! Ένα πιάτο που μπορούμε να συνοδεύσουμε με υπέροχη σάλτσα γιαουρτιού ή με την πολυαγαπημένη μας φέτα και φυσικά ζυμωτό ψωμί! Φασολάκια με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού. Υλικά: • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια μπαρμπούνια, καθαρισμένα, ζεματισμένα και στραγγισμένα. • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες • 1 μικρό καρότο τριμμένο • 400 γρ. φρέσκια ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας • ½ φλ. Ελαιόλαδο • 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό • 1 ½ φλ. ζωμό κρέατος • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο • 1 πρέζα κανέλα • ½ κ.γ μπαχάρι • Λίγη ζάχαρη • Αλάτι-πιπέρι Για τη σάλτσα γιαουρτιού: • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο • 1-2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο • Αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση: • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. • Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το καρότο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο με τον κιμά και σοτάρουμε για 4’-5’ ακόμα μέχρι να “ασπρίσει” ο κιμάς. • Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη και έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, την κανέλα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για 10’. • Προσθέτουμε στον κιμά τα ζεματισμένα φασολάκια, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά και σιγοβράζουμε για 30’-40’ λεπτά ενώ 5’ πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τον μαϊντανό. • Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε το φαγητό και αν χρειαστεί ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να ανακατέψουμε ελαφρά. Αν είναι απαραίτητο συμπληρώνουμε λίγο ζωμό η νερό. Εκτέλεση για τη σάλτσα γιαουρτιού: Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο σερβίρουμε βάζοντας από πάνω λίγη από τη σάλτσα γιαουρτιού ή τριμμένη φέτα.
