Πεϊνιρλί με κιμά και αυγό

Πως μου αρέσουν τα πεϊνιρλί! Με κιμά, με τυριά, με λαχανικά, όποια γέμιση και να έχουν είναι νοστιμότατα. Το συγκεκριμένο είναι πολύ νόστιμο και ιδιαίτερα χορταστικό.

peinirli

χρειαζόμαστε (για 6 πεϊνιρλί)

για τη ζύμη
350 γρ αλεύρι
15 γρ μαγιά νωπή
180 ml νερό χλιαρό
μια πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
για τη γέμιση
500 γρ κιμά
1 τριμμένο κρεμμύδι
3 ντομάτες τριμμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί (κασέρι, γκούντα, ένταμ…ότι θέλουμε)
6 αυγά

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ που έχουμε βάλει το αλεύρι. Χρησιμοποιούμε το γάντζο του μίξερ για το ζύμωμα. Προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη αφράτη. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια με δυο ώρες περίπου.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να γίνει ο κιμάς και να μείνει χωρίς υγρά. Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε πάλι τη ζύμη λίγο τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και με τα ανοίγουμε σε ένα οβάλ φύλλο περίπου 15Χ23 εκ. Βάζουμε τον κιμά επάνω σε κάθε φύλλο και ενώνουμε τα δυο άκρα από την κάθε πλευρά δίνοντας στο φύλλο το σχήμα βάρκας. Αλείφουμε τις πλευρές με λίγο ελαιόλαδο
Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η ζύμη. Τα ψήνουμε στους 190β για 10 λεπτά, τα βγάζουμε και βάζουμε σε κάθε ένα πεϊνιρλί ένα ωμό αυγό. Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το αυγό. Είναι νοστιμότατα και κρύα αλλά αν τα φάμε ζεστά μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο είναι εξαιρετικά.

cookandfeed

Close