Πως τα εσώρουχα μπορούν να βλάψουν την υγεία μας;

Τα εσώρουχα μας προστατεύουν από τις βλαβερές ουσίες του περιβάλλοντος και όχι μόνο, θα μπορούσαμε να πούμε οτι είναι η άμυνα μας προς τον έξω κόσμο. Όμως, πότε μπορούν τα εσώρουχα να μας βλάψουν; Υπάρχουν λάθη που κάνουμε καθημερινά και μπορούν να βλάψουν το κόλπο μας.

Δείτε τα λάθη που κάνουμε και προσπαθήστε να τα αποφύγετε:

1.) Ιδρώνετε και παρόλα αυτά συνεχίζετε να φοράτε το ίδιο εσώρουχο

Μετά την γυμναστική όπου έχουμε ιδρώσει πρέπει να αλλάζουμε τα εσωρούχά μας. Τα ιδρωμένα εσώρουχα είναι ένα γόνιμο έδαφος για τους μύκητες και τα βακτήρια, τα οποία κάνουν πάρτυ  στο υγρό και σκοτεινό αυτό περιβάλλον.

Δείτε ακόμη: 12 tips για τα σουτιέν που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει

2.) Επιλέγετε φανταχτερά υφάσματα

όπως όλες γνωρίζουμε, η καλύτερη επιλογή για καθημερινή χρήση είναι τα βαμβακερά εσώρουχα . “Εάν επιλέξετε εσώρουχα κατασκευασμένα από άλλα υφάσματα, επιλέξτε κάποια που έχουν βαμβακερή επένδυση στο σημείο του κόλπου, όποτε είναι δυνατόν,”. Αν έχετε φανταχτερά υφάσματα κρατήστε τα μόνο για ειδικές περιστάσεις και χρησιμοποιήστε καθημερινά βαμβακερά υφάσματα ώστε να αφήσετε την ευαίσθητη περιοχή να αναπνεύσει.

Δείτε ακόμη: Το ξέρατε οτι το χρώμα του εσωρούχου σας αποκαλύπτει πράγματα για την προσωπικότητα σας;

3.) Δεν τα πλένετε συχνά.

Είναι απαραίτητο, κάθε φορά μετά την χρήση τους να βάζετε τα εσώρουχα για πλύσιμο. Μια φορά είναι αρκετή για να τα πλύνετε. Μην τα βάζετε στο συρτάρι για καιρό και δεν τα πλένετε γιατί τα βακτήρια αναπαράγονται και μπορούν να σας μολύνουν στη συνέχεια την ευαίσθητη περιοχή. Ειδικά στην περίπτωση που φοράτε στρινγκ τότε σίγουρα πρέπει να το πλένετε από την πρώτη κιόλας χρήση.

Τα εσώρουχα μας προστατεύουν από τις βλαβερές ουσίες του περιβάλλοντος και όχι μόνο, θα μπορούσαμε να πούμε οτι είναι η άμυνα μας προς τον έξω κόσμο

4.) Αποφύγετε τα στρινγκ

Αν προτιμάτε τα στρινγκ, πρέπει να γνωρίζετε οτι με αυτά μπορείτε να μεταφέρετε βακτήρια E. Coli από στο κόλπο σας Αν σας αρέσουν όμως πολύ τα στρινγκ τότε προτιμήστε βαμβακερά, πλύντε τα αμέσως μετά τη χρήση και μην κοιμάστε με αυτά. Και αν είστε ιδιαίτερα επιρρεπείς σε μολύνσεις βακτηρίων ή σε άλλες κολπικές μολύνσεις, καλό θα ήταν να προτιμάτε τα πιο μεγάλα εσώρουχα.

Δείτε ακόμη: 7 πόνοι χαμηλά στη κοιλιά που δεν πρέπει να παραβλέψετε

5.) Φοράτε εσώρουχα λάθος μεγέθους

Τα πολύ στενά εσώρουχα μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας. “Αν τα εσώρουχα σας, σας αφήνουν σημάδια στο δέρμα σας, τότε βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο για κολπικές μολύνσεις και εξανθήματα,” λέει ο Δρ Cannon. Τα μεγέθη των εσωρούχων  ποικίλλουν από μάρκα σε μάρκα, έτσι αγοράστε εσώρουχα με βάση την εφαρμογή και την άνεση, και όχι με το νούμερο της ετικέτας.

6. Χρησιμοποιείτε αρωματικά απορρυπαντικά

Αν είχατε κάποιες μολύνσεις ή εξανθήματα πρόσφατα, ελέγξτε την ετικέτα του απορρυπαντικού στο πλυντηρίο ρούχων σας. Χρησιμοποιήστε μη υποαλλεργιτικά απορρυπαντικά και χωρίς άρωμα για την ασφάλεια της ευαίσθητης περιοχής σας. Κανείς δεν περιμένει τα εσώρουχα σας να μοσχοβολάνε, έτσι παρακάμψετε τα τυχόν προϊόντα που ερεθίζουν το υπερ-ευαίσθητο δέρμα εκεί κάτω.

photo credit: fan page

Πηγή: seventeen.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close